
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,361 |
تعداد مقالات | 16,731 |
تعداد مشاهده مقاله | 53,983,060 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 16,667,448 |
تعیین ارزش غذایی جلبک سبز با استفاده از روش کیسههای نایلونی و تولید گاز و بررسی تأثیر آن روی متابولیتهای شکمبه | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 4، اسفند 1403، صفحه 1-12 اصل مقاله (653.06 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.34435.1509 | ||
نویسندگان | ||
وحید کردستانچی1؛ شبنم دلیر* 2؛ صبا نوروزی3 | ||
1کارخانه پگاه آذربایجان شرقی | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، شهرستان پارس آباد، ایران | ||
3شرکت سلامت پخش یلدا | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: جلبک یک ابر غذا است که میتواند مشکلات آینده تغذیهی جهان را حل کند و اکنون در آستانه خشکسالی منطقهای و جهانی و کمین فاجعه بینالمللی تغذیه، جایگزینی علوفه با جلبک در غذای دام جزء پروتکل مبارزه با خشکسالی در عرصهی صنعت دام میباشد. هدف: تحقیق حاضر، به منظور تعیین ارزش غذایی جلبک سبز، با روشهای حیوان زنده (in vivo)، کیسههای نایلونیnylon) bag) و روش آزمون گاز (gas test) انجام شد. روش کار: در این پژوهش تعداد دو رأس گوسفند اخته فیستولاگذاری شده (5/2 ±5/50 کیلوگرم)، برای آزمایش in situ و تعداد 4 گوسفند جهت آزمایش حیوان زنده مورد استفاده قرار گرفتند. . به منظور عادتپذیری گوسفندان به جیرههای آزمایشی یک دورۀ 14 روزه در نظر گرفته شد. مقدار گاز تولیدی در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48 و 72 ساعت و تجزیهپذیری به روش کیسههای نایلونی در زمانهای 0، 4، 8، 12، 16، 24، 36 و 48 ساعت اندازهگیری گردید. اطلاعات حاصله نیز درقالب طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار و 3 تکرار و با نرمافزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: تجزیهپذیری مادهی خشک جلبک سبز در 48 ساعت انکوباسیون 66/53 درصد، تجزیهپذیری پروتئین خام جلبک سبز در 48 ساعت انکوباسیون 36/46 درصد بود، میزان گاز تولیدی جلبک سبز نسبتا پایین است و در 72 ساعت پس از انکوباسیون 99/116 میلیلیتر بر گرم مادهی خشک بود. در این مطالعه، تیمار حاوی جلبک سبز تأثیر معنیداری روی جمعیّت هولوتریش، دیپلودینیوم و انتودینیوم ندارد ولی منجر به افزایش معنی-داری در جمعیّت اپیدینیوم شده است (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد، که تیمار حاوی جلبک سبز منجر به افزایش معنیداری در جمعیت اپیدینیوم (105 × 35/1 به جای105 × 75/0 ) گردیده است (05/0 >p). جلبک سبز تجزیهپذیری شکمبهای بالایی همانند علوفهی یونجه دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای علوفه یونجه گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
"جلبک سبز"؛ "حیوان زنده"؛ "کیسههای نایلونی"؛ "تولید گاز" | ||
مراجع | ||
Andrighetto I, Bailoni L, Cozzi G and Tolosa HF, 1993. Observations on in situ degradation of forage cell components in alfalfa and italian ryegrass. Journal of Dairy Science 76:2624-263.
AOAC (Association of Official Analytical Chemists). 2005. Official Methods of Analysis of the Association of Analytical Chemists International, 18th ed. Gathersburg, MD U.S.A Official methods, 2005.08.
Avantaggiato G, Havenaar R, 2007. Assessment of the multi-mycotoxin-binding efficacy of a carbon/aluminosilicate-based product in an in vitro gastrointestinal model. Agric Food Chem 55(12): 4810-9.
Basmacioulu H and Ergul M, 2005. Research on the factors affecting cholesterol content and some other characteristics of eggs in laying hens. Turk Journal Vet Animal Science 29: 157-164.
Casas V M, Hernandes CH, Marin AA, Aguila RRN, Hernandes GCJ, Sanchez RI and Carrillo DC, 2006. The seaweed sargassum (Sargassaceae) as tropical alternative for goats 'feeding. Rev Biological Trop 54 (1):83-92.
Cone JW, Van Golder AH and Valk H, 1998. Prediction of nylon bag degradation characteristics of grass samples with the gas production technique. Science. Food Agric 77: 421-426.
Kian Mehr D,1993. The basics of algalology. Mashhad University Jihad.
Ebrahimi B, 2009. Determination of nutritional value of pomegranate untreated and treated with urea by using nylon bag and gas production methods in Ghezel sheep. Master's thesis in Animal Science. Islamic Azad University of Maragheh Branch.
Eqbal Sa'id SH, Ghorbani A and Mehmannavazi Y, 2008. Application of Biostatistics in Animal Sciences. Amidi Publishing House.
Farahpour DM, 2008. Report of the organization of forests and rangelands of the country.
Felician K and Tahmasebi A, 2008. Effect of biotin on Azolla Pinnata fermentation using in vitro and in situ techniques. Collection of articles of the 3rd Iranian Congress of Animal Sciences. Mashhad Ferdowsi University.
Fedorak PM and Hrudey SE, 1983. A Simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultuvesin serum bottles. Envirin Technol lett 4:425-435.
Jalili M, 2008. Algae national center for oceanography. Iran Fisheries Information Center.
Hassan Nia MB, Gandjiak M and Dadghani, AS, 2005. Effect of Seaweed on Egg Cholesterol. Food Science and Technology of Iran 15-11.
Heydari Wola H. 2009. Algae, forage or diesel fuel. Agriculture and Livestock. No. 103. 63.
Hobson PN and Stewart CS, 1997. The rumen microbial ecosystem. Centre of Advanced Studies in Animal Nutrition, Indian Veterinary Research Institute, Izatnagar 243 122, India.
Ivan M, Neill L, Forster L, Alimon LR, Rode R and Entz T, 2000. Effects of isotricha, dasytricha, entodinium, and total fauna on ruminal fermentation and duodenal flow in wethers fed different diet. Journal of Dairy Science 83:776-787.
Getachew G, Crovetto GM, Fondevila M, Krishna moorthy U, Singh B, Spanghero M, Gojon meaz HH, Siquieiros BDA and Contreras HH, 1998. Digestibilidad rumenal deradabilidad in situ themacrocystis pyrifera Sargassum spp.Ciencias Marinas 0185–3880.
Kim SC, Adesogan AT and Arthington, GD, 2007. Optimizing itrogen utilization in growing steers fed forage diets supplemented with dried citrus pulp. Journal of Animal Science 85:2548-2555.
Kleinschmit DH, Schingoethe DJ, Hippen AR and Kalscheur KF, 2007. Dried distillers grains plus solubles with corn silage or alfalfa hay as the primary forage source in dairy cow diets. Journal of Dairy Science 90:5587-5599.
Lorenz RT, 2003. A review of Spirulina and Haematococcus algae meal as a carotenoid and vitamin supplement for poultry. Spirulina Pacifica Technical Bulletin 053.
Mansouri E, Nikkhah A, Rezaiean M and Mirahadi SA 2007. Comparison of ruminal microbial population with the use of forage in Sistani and Holstein cows. Research and Development Magazine 72. 66-73.
Mansoori E, Nikkhah A, Rezaian M, Moradi M and Mirahadi A, 2004. Determination of forage disintegration using gas production techniques and nylon bags. Iranian Journal of Agricultural Sciences Vol. 34, No. 2 .
Najaf Neghad B, 2007. Study the nutritional value of clover and some dense materials processed in vivo, in situ, in vitro and gas production. Bu Ali Sina University. Master's Degree in Animal Science.
Palangi V, 2007. Determination of palatability and nutritional value of alfalfa dry forage in different harvesting using nylon bag and gas production methods. Master thesis Islamic Azad University of Maragheh Branch.
Piri A, 2012. Determine the nutritional value of caraway seeds using nylon bag and gas production methods. Islamic Azad University of Maragheh Branch. Master Thesis.
Sadeghzadeh M, 2011. Determination of the nutritional value of different types of citrus scum using in vitro and in situ method in Ghezel sheep. Islamic Azad University of Maragheh Branch. Mster Thesis.
Sohrabi Pour J and Rabiei R, 1996. Final report on identification of algae flora of Hormozgan province, Bandar Abbas Natural Resources Research Center. 112.
Sohrabi Pour J, Nezadstari T, Asadi M, Ghahreman A and Rabiei R, 2004. Research on the production of brown algae and the effects of ecological factors on these species on the coast of Bandar Lengeh. Research and construction. No. 59.
Sohrabipour J, Nejad sattary T, Assadi M and Rabii R, 2004. The marine benthic algae and seagrasses of the southern coast of Iran. Jour botany 7: 95-115.
Taghizadeh A, 1997. Determination of digestibility and degradability properties of some edible materials in vivo, in vitro and in situ. University of Tehran. Master's Degree in Animal Science.
Trater AM, Titgemeyer EC, LÖest CA and Lambert BD, 2001. Effect of supplemental alfalfa hay on the digestion of soybean hull-based diets by cattle. Journal of Animal Science 79:1346-1351.
Vali Kamal A, Ghourchi T, Farahpour M and Gharabash A, 2010. Determination of degradability and protein properties of seaweed (Sargasum Iliifolium) using CNCPS model. Collections of articles of the 4th Iranian Congress of Animal Sciences. University of Tehran.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 95 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 74 |