تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,315 |
تعداد مقالات | 16,164 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,731,691 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,410,352 |
کاربرد همزمان عملیات مختلف پیشسرمایش و مدیریت دمایی در حمل و نقل روی حفظ کیفیت گوجهفرنگی صادراتی | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 دی 1403 | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2024.63362.1292 | ||
نویسندگان | ||
سید صادق سیدلو1؛ حبیبه نعلبندی* 2؛ الناز احمدیان3 | ||
1دانشگاه تبریز | ||
2عضو هیات علمی | ||
3دانگشاه تبریز. دانشکده کشاورزی- گروه مهندسی بیو سیستم | ||
چکیده | ||
گوجهفرنگی یکی از محصولاتی است که ضایعات آن در زنجیره تولید و مصرف قابل توجه است. بخش عمدهای از ضایعات آن را میتوان با به کارگیری فناوریهای پس از برداشت و نگهداری صحیح محصول حذف نمود و با افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت محصول در حمل و نقل، گوجهفرنگی را به بازارهای دوردست صادر کرد. عملیات پیشسرمایش و کنترل شرایط دمایی در انبارداری و حمل و نقل نقش موثری در کاهش ضایعات محصولات باغی به ویژه گوجهفرنگی دارد. در این تحقیق تاثیر این فاکتورها روی کیفیت گوجهفرنگی رقم ایزمیر به منظور حفظ کیفیت محصول در طول حمل و نقل و رسیدن به دست مشتری با حفظ زنجیره سرد بررسی شد. نوع روش پیشسرمایش شامل هوادهی اجباری و پیشسرمایش با آب و دمای نگهداری و حمل و نقل شامل کاربرد دمای 12 و 21 درجه سانتیگراد بود. خصوصیات مکانیکی کیفی از طریق آزمون-های فشار و نفوذ و تغییرات رنگ محصول در مدت نگهداری اندازهگیری شد. نتایج نشان داد بالاترین عمر انبارمانی گوجهفرنگی با حفظ کیفیت مطلوب در میوههای پیشسرمایش شده به روش هوادهی اجباری حاصل شد. همچنین میوههای نگهداری یا حمل شده در دمای 12 درجه سانتی-گراد از کیفیت بهتر و عمر انبارمانی طولانیتری برخوردار بودند. بنابراین پیشسرمایش با هوادهی اجباری و نگهداری و حمل و نقل محصول در دمای 12 درجه سانتیگراد و در داخل کامیونهای یخچالدار، عمر انبارمانی محصول را تا 20 روز افزایش میدهد. این درحالی است که با نگهداری و حمل و نقل همان محصول در دمای محیط، بیشینه زمان نگهداری آن 15 روز پیشبینی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پیشسرمایش؛ حمل و نقل؛ دما؛ گوجهفرنگی؛ عمر انبارمانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 33 |