تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,630 |
بررسی تأثیر شرایط بستهبندی و پوششدهی بر خواص فیزیکی و بوی زردآلو | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 2، تیر 1403، صفحه 67-80 اصل مقاله (1010.31 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2024.63135.1289 | ||
نویسندگان | ||
رشید غلامی* 1؛ ناهید َعقیلی ناطق2 | ||
1گروه مکانیک ماشین های کشاورزی-دانشکده کشاورزی سنقر-دانشگاه رازی-کرمانشاه-ایران | ||
2گروه مکانیک ماشین های کشاورزی-دانشکده کشاورزی سنقر-دانشگاه رازی-کرمانشاه - ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش خواص فیزیک و شیمیایی میوه زردآلو در طول دوره نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. بسته بندی با فیلم پلی اتیلن معمولی (PE) و فیلم پلی اتیلن مجهز به ذرات نانو سیلیس، همچنین اصلاح اتمسفر درون بسته بندی (MAP) و پوشش دهی (پوشش کایتوسان) به عنوان تیمار هایی جهت نگهداری زردآلو به مدت 20 روز مورد استفاده قرار گرفتند. در طول دوره نگهداری هر چهار روز یک بار آزمایشهای فیزیکی (افت وزن و رطوبت)، ظاهری (L*، a*، b*، BI و ∆E)، شیمیایی (pH، TSS و TA)، مکانیکی (Fmax و Emod) و در نهایت آزمایش بویایی سنجی (E-nose) انجام شد. نتایج به دست آمده نشان دهنده آن بود که تیمارهای دوره نگهداری، فیلم بستهبندی، اصلاح اتمسفر و پوشش دهی و همچنین اثرات متقابل آنها تأثیر معنی دار (در سطح 1 و 5 درصد) بر تغییرات خواص مهندسی زردآلو داشته است. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش دهی در محصولی همچون زردآلو خواص آن را با شدت بیشتری تحت تأثیر قرار داده، به نحوی که بیشترین تغییرات ثبت شده برای اکثر خواص در نمونه های پوشش دهی شده و بسته بندی شده با فیلم معمولی و اتمسفر معمولی مشاهده گردید، در حالی که حفظ کیفیت زردآلو در نمونههای بدون پوشش و بسته بندی شده تحت اتمسفر اصلاح شده بود. همچنین با بررسی دادههای به دست آمده از آزمون بویایی کمترین و بیشترین دقت طبقه بندی به کمک C-SVM مربوط به طبقه بندی بر اساس نوع فیلم بسته بندی و پوشش است. بهترین ساختار شبکه عصبی در طبقه بندی بر اساس پوشش عبارت از 2-9-10 است. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی؛ خواص فیزیکی؛ زردآلو؛ مشخصه بو | ||
مراجع | ||
Alvarez, R. (2009). Predicting average regional yield and production of wheat in the Argentine Pampas by an artificial neural network approach. European Journal of Agronomy, 30(2), 70-77. https://doi.org/10.1016/j.eja.2008.07.005.
Anonymous (2022). Food and agricultural organization of the UnitedNations statistics division. Available from: http://FAOst at3.fao.org/download/Q/QC/E
Barikloo, H., Ahmadi, E. (2019). Shelf life extension of strawberry by temperatures conditioning, chitosan coating, modified atmosphere, and clay and silica nanocomposite packaging, Scientia Horticulturae, 240 (20); 496-508. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2018.06.012.
Fan, K., Zhang, M., & Jiang, F. (2019). Ultrasound treatment to modified atmospheric packaged fresh-cut cucumber: Influence on microbial inhibition and storage quality. Ultrasonics Sonochemistry, 54, 162-170. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.ultsonch.2019.02.003.
Gholami, R., Aghili Nategh, N., and Rabbani, H. (2023). Evaluation the effects of temperature and packaging conditions on the quality of button mushroom during storage using e-nose system. Journal of Food Science and Technology. 60, 1355–1366. https://doi.org/10.1007/s13197-023-05682-7.
Gholami, R., Ahmadi, E., and Ahmadi, S. (2020). Investigating the effect of chitosan, nano packaging, and modified atmosphere packaging on physical, chemical, and mechanical properties of button mushroom during storage, 8(1), 224-236. https://doi.org/10.1002/fsn3.1294.
Gholami, R., Ahmadi, E., and Farris, S. (2017). Shelf life extension of white mushrooms (Agaricus bisporus) by low temperatures conditioning, modified atmosphere, and nanocomposite packaging material. Food Packaging and Shelf Life, 14, 88-95. https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2017.09.001.
Gull, A., Bhat, N., Wani, S. M., Masoodi, F. A., Amin, T., and Ganai, S. A. (2021). Shelf life extension of apricot fruit by application of nano chitosan emulsion coatings containing pomegranate peel extract. Food Chemistry, 349, 129149. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129149.
Karami, H., Lorestani, A. N., and Tahvilian, R. (2021). Assessment of kinetics, effective moisture diffusivity, specific energy consumption, and percentage of thyme oil extracted in a hybrid solar-electric dryer. Journal of Food Process Engineering, 44(1), e13588. https://doi.org/10.1111/jfpe.13588.
Kashwan, K. R., and Bhuyan, M. (2005). Robust electronic-nose system with temperature and humidity drift compensation for tea and spice flavour discrimination. 5-7 Sept. 2005 Asian Conference on Sensors and the International Conference on New Techniques in Pharmaceutical and Biomedical Research.
Kiani, S., Minaei, S., and Ghasemi-Varnamkhasti, M. (2016). Application of electronic nose systems for assessing quality of medicinal and aromatic plant products: A review. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 3(1), 1-9. https://doi.org/10.1016/j.jarmap.2015.12.002.
Langkvist, M., and Loutfi, A. (2011). Unsupervised feature learning for electronic nose data applied to Bacteria Identification in Blood.
Lashgari, M., and MohammadiGol, R. (2016). Discrimination of Golab apple storage time using acoustic impulse response and LDA and QDA discriminant analysis techniques. Iran Agricultural Research, 35(2), 65-70. https://doi.org/10.22099/iar.2016.3799.
Makarichian, A., Chayjan, R. A., Ahmadi, E., and Zafari, D. (2022). Early detection and classification of fungal infection in garlic (A. sativum) using electronic nose. Computers and Electronics in Agriculture, 192, 106575. https://doi.org/10.1016/j.compag.2021.106575.
Modupalli, N., Naik, M., Sunil, C. K., and Natarajan, V. (2021). Emerging non-destructive methods for quality and safety monitoring of spices. Trends in Food Science & Technology, 108, 133-147. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2020.12.021.
Pathare, P.B., and Opara, U.L. (2023). Mechanical Damage in Fresh Horticultural Produce: Mechanical Damage in Fresh Stone Fruits: Measurement and Analysis. Chapter 7, 131-147. https://doi.org/10.1007/978-981-99-7096-4_7.
Peano, C., Giuggiuli, N.R., and Girgent, V. (2014). Effects of innovative packaging materials on apricot fruits. Fruits, 69 (3), 247-258. http://dx.doi.org/10.1051/fruits/2014014.
Riaz, A., Adil, A.M., Amoussa, A.M.O., Bashari, M., A, M., and Hashim, M.M. (2020). Application of chitosan-based apple peel polyphenols edible coating on the preservation of strawberry (Fragaria ananassa cv Hongyan) fruit. Journal of food processing and preservation, 45 (1); 15018. https://doi.org/10.1111/jfpp.15018.
Sanaeifar, A., ZakiDizaji, H., Jafari, A., and Guardia, M. d. l. (2017). Early detection of contamination and defect in foodstuffs by electronic nose: A review. TrAC Trends in Analytical Chemistry, 97, 257-271. https://doi.org/10.1016/j.trac.2017.09.014.
Stanley, J., Prakash, R., Marshall, R., and Schröder, R. (2013). Effect of harvest maturity and cold storage on correlations between fruit properties during ripening of apricot (Prunus armeniaca). Postharvest Biology and Technology, 82, 39-50. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2013.02.020.
Taheri-Garavand, A., Ahmadi, H., Omid, M., Mohtasebi, S. S., Mollazade, K., Russell Smith, A. J., and Carlomagno, G. M. (2015). An intelligent approach for cooling radiator fault diagnosis based on infrared thermal image processing technique. Applied Thermal Engineering, 87, 434-443. https://doi.org/10.1016/j.applthermaleng.2015.05.038.
Tajoddin, B., Hashemi, M., and Mojtaba, Khayam. (2014). Effect of Nano packaging based on Chitosan and chitosan wax coating on physical properties of apricot. Journnal of agricultural engineering research, 15 (3); 40-52 (In Persian). https://doi.org/10.22092/jaer.2014.100212.
Taye, A. M., Tilahun, S., Seo, M. H., Park, D. S., and Jeong, C. S. (2019). Effects of 1-MCP on Quality and Storability of Cherry Tomato (Solanum lycopersicum L.). Horticulturae, 5(2). https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110401.
Tilahun, S., Lee, Y. M., Choi, H. R., Baek, M. W., Lee, J.-S., Park, D. S., and Jeong, C. S. (2021). Modified atmosphere packaging combined with CO2 and 1-methylcyclopropene prolong the storability and maintain antioxidant properties of cherry tomato. Scientia Horticulturae, 288, 110401. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110401.
Tohidi, M., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Ghafarinia, V., Bonyadian, M., and Mohtasebi, S. S. (2018). Development of a metal oxide semiconductor-based artificial nose as a fast, reliable and non-expensive analytical technique for aroma profiling of milk adulteration. International Dairy Journal, 77, 38-46. https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2017.09.003.
Touati, N., Tarazona-Díaz, M. P., Aguayo, E., and Louaileche, H. (2014). Effect of storage time and temperature on the physicochemical and sensory characteristics of commercial apricot jam. Food Chemistry, 145, 23-27. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.08.037.
Zapata, P. J., Serrano, M., Martínez-Romero, D., Valero, D., Guill´en, F., Paladines, D., and Castillo, S. (2016). The addition of rosehip oil to Aloe gels improves their properties as postharvest coatings for maintaining quality in plum. Food Chemistry, 217, 585–592. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.09.035.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,778 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 112 |