تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,744 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,862,900 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,688,334 |
تأثیر محلول های غذایی مختلف بر روی خصوصیات کیفی و فیزیولوژیکی دو رقم فلفل | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 دی 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2023.55214.2988 | ||
نویسندگان | ||
رعنا احبی مایان1؛ جابر پناهنده* 2؛ صاحبعلی بلندنظر3؛ مینا امانی4؛ زهرا داداشیان5 | ||
1دانش آموخته دانشگاه تبریز، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
2هیت علمی/ دانشگاه تبریز | ||
3دانشگاه تبریز دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی | ||
4دانشجوی دکتری فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان دارویی، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، | ||
5دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
اهداف: هدف از پژوهش بررسی محلولهای غذایی مناسب برای حصول کیفیت مناسب و خصوصیات فیزیولوژی مناسب میباشد. لذا در این پژوهش تأثیر محلولهای غذایی مختلف بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و همچنین خصوصیات کیفی دو رقم فلفل (دیماز و کالیفرنیاواندر) تحت شرایط هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این آزمایش، تأثیر چهار نوع محلول غذایی (هوگلند 1، هوگلند 2، انگلستان و ناپ) در سه تکرار روی دو رقم (دیماز و کالیفرنیاواندر) بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1395-96 در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت. صفات مرتبط با خصوصیات فیزیولوژیک (شاخص کلروفیل، غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ) و صفات کیفی میوه فلفل (طول و قطر میوه، مواد جامد محلول، EC میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث) مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: باتوجهبه نتایج میتوان گفت که رقم دیماز بیشترین مواد جامد محلول کل و pH را به خود اختصاص داد. بیشترین شاخص کلروفیل (5/49 واحد اسپد) در تیمار هوگلند 1 بدست آمد. تأثیر تیمارها و ارقام بر غلظت نیتروژن برگ معنیدار شد، بیشترین میزان نیتروژن در ترکیب تیماری رقم دیماز با هوگلند 1 (2/3 میلی-گرم بر گرم وزن خشک برگ) و هوگلند 2 (1/3 میلیگرم بر گرم وزن خشک برگ) و رقم کالیفرنیاواندر با هوگلند 2 (15/3 میلیگرم بر گرم وزن خشک برگ) مشاهده شد. نتیجهگیری: باتوجهبه نتایج، محلول غذایی انگلستان با تأثیر مطلوب بر روی برخی خصوصیات کیفی بهعنوان مناسبترین محلول غذایی برای کشت و پرورش فلفل در این آزمایش معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص کلروفیل؛ عناصر NPK؛ مواد جامد محلول؛ هوگلند؛ هیدروپونیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 13 |