تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,540,848 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,245,082 |
تأثیر افزودنی باکتریایی، آنزیمی و ملاس بر قابلیت تخمیر و ترکیب مواد مغذی سیلاژ تفاله لیمو عمانی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 مهر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2023.50768.1653 | ||
نویسندگان | ||
مهران جلیلی1؛ حمید محمدزاده* 2؛ علی حسین خانی3؛ اکبر تقی زاده4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
4استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تفاله لایم از جمله مواد خوراکی حاوی پکتین است که به دلیل الیاف قابل حل با پتانسیل تخمیر آرام می تواند در تغذیه دام مورد استفاده قرار بگیرد. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی اثرات افزودنی باکتریایی، آنزیمی و ملاس بر روی ترکیبات شیمیایی، ارزش تغذیه ای و ویژگیهای فیزیکو شیمیایی تفاله لایم سیلو شده بود. روش کار: این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار در هر تیمار انجام شد: 1) تیمار تفاله لایم، شاهد، (LPS)، 2) تیمار تفاله لایم آمیخته شده با 5 درصد ملاس، (LPMS)، 3) تیمار تفاله لایم آمیخته شده با 5 درصد ملاس و تلقیح شده با افزودنی سایلولاکت، (LPMLS)، 4) تیمار تفاله لایم آمیخته شده با 5 درصد ملاس و تلقیح شده با افزودنی سایلولاکت آنزیمی، (LPMLES) . نمونه ها در سیلوهای آزمایشگاهی، به مدت 60 روز در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج: مطابق نتایج، بین تیمارها ازنظر pH، خاکستر و فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0P<). تیمار شاهد، عملکرد بهتری به لحاظ pH و نقطه فلیگ داشت (05/0P<). سطوح پکتین در تیمار شاهد بیشترین کاهش را داشت، ولی این کاهش معنی دار نبود. افزودن ملاس باعث کاهش ظرفیت نگهداری آب و افزایش کربوهیدرات های محلول در آب و موجب بهبود پایداری هوازی و کیفیت ظاهری سیلاژ شد (05/0P<). غلظت اسید لاکتیک سیلاژهای تلقیح شده (LPMLS و LPMLES) بیشتر از سیلوهای بدون تلقیح بود (01/0P<). کمترین غلظت اسید استیک و اسید پروپیونیک در سیلوهای تلقیح شده مشاهده شد (05/0P<). غلظت اسید والریک و اسید ایزو والریک تحت تأثیر آنزیم و تلقیح لاکتوباسیل ها قرار نگرفت (05/0P>). نتیجه گیری نهایی: افزودن ملاس باعث کاهش ظرفیت نگهداری آب، افزایش کربوهیدرات های محلول در آب، pH، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و موجب بهبود کیفیت ظاهری و پایداری هوازی سیلاژ گردید. استفاده از افزودنی باکتریایی و آنزیمی اثر مفیدی بر تخمیر و کیفیت غذایی سیلاژ تفاله لایم دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتین؛ پایداری هوازی؛ لاکتو باسیلوس؛ ظرفیت نگهداری آب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 85 |