تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,607 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,101 |
اثرات نسبتهای مختلف کلر: سدیم در جیرهی آغازین بر عملکرد، جذب کیسه زرده، خصوصیات لاشه، پر شدگی چینه دان و مشاهدات رفتاری در جوجههای گوشتی جوان | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 مهر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.62329.1746 | ||
نویسندگان | ||
هاشم محمد ابراهیم1؛ سینا پیوستگان* 2؛ سید علی میر قلنج3؛ غلامرضا نجفی4؛ سید میثم ابطحی فروشانی5 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
4دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | ||
5گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: نقش تحریکی سدیم و کلر بر مصرف خوراک و آب در مطالعات پیشین معین گردیده است. با این وجود، نقش احتمالی نسبت کلر: سدیم بر عملکرد دروهی آغازین جوجههای گوشتی تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات نسبتهای مختلف کلر: سدیم در جیرهی آغازین بر عملکرد، جذب کیسه زرده، خصوصیات لاشه، پر شدگی چینه دان و مشاهدات رفتاری جوجههای گوشتی جوان میباشد. روش کار: برای این منظور، تعداد 420 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه سویه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 6 تکرار و 14 جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایش شامل نسبتهای 1، 1/1، 2/1، 3/1 و 4/1 کلر: سدیم در جیرهی آغازین جوجههای گوشتی جوان بود. تغذیه جیرههای آزمایشی تنها در 1-10 روزگی صورت گرفت. نتایج: نتایج مطالعهی حاضر نشان داد افزایش نسبت کلر: سدیم در جیره موجب افزایش خطی افزایش وزن بدن طی 10-1 (01/0>P) و 1-30 (05/0>P) روزگی گردید. همچنین افزایش نسبت کلر: سدیم مصرف خوراک را نیز در دورهی 10-1 روزگی به شکل خطی افزایش داد (05/0>P). بازده لاشه، اوزان نسبی کبد، رودهی باریک، طحال، پانکراس (05/0>P)، بورس (05/0>P) و سکوم نیز با افزایش نسبت کلر: سدیم جیره در سن 5 روزگی افزایش خطی یافتند (01/0>P). بعلاوه باقیمانده کیسهی زرده به شکل خطی با افزایش نسبت کلر: سدیم جیره طی سنین 3 (01/0>P) و 5 (05/0>P) روزگی کاهش معنیدار یافت. در سن 10 روزگی غلظت سدیم وکلر پلاسما با افزایش نسبت کلر: سدیم جیره افزایش خطی یافت (01/0>P)، درحالیکه غلظت پتاسیم به شکل خطی کاهش یافت (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: بطور کلی میتوان نتیجه گرفت افزایش نسبت کلر: سدیم جیرهی آغازین با تحریک مصرف خوراک موجب مصرف سریعتر کیسه زرده، بهبود وزن گیری و تکامل بهتر اندامهای بدن در جوجههای گوشتی جوان گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجههای گوشتی جوان؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد؛ کیسه زرده؛ نسبت کلر: سدیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 78 |