تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,744 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,863,024 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,688,403 |
ارزیابی شاخصهای کیفی کیوی در فرآیند خشک شدن با خشک کن بستر ثابت مجهز به مواد تغییر فازدهنده | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 9، شماره 2، تیر 1403 | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2024.57314.1243 | ||
نویسندگان | ||
زهرا شیخانی نژاد فلاح1؛ مرتضی زنگنه* 2؛ نرگس بنائیان3 | ||
1گروه مهنذسی بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2گروه مهندسی بیوسیستم/دانشکده علوم کشاورزی/دانشگاه گیلان/رشت/ایران | ||
3گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
میوه کیوی یکی از مهم ترین محصولات صادراتی کشور است. تغییر برخی عوامل مانند دما و وجود مواد تغییر فاز دهنده (PCM) در فرآیند خشک کردن میتواند باعث بهبودکیفیت محصولات خشک شده مانند انواع میوه باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر دما (55، 65 و ℃75) و مواد تغییر فاز دهنده بر چهار شاخص کیفی ورقههای نازک کیوی شامل تغییرات رنگ، میزان pH، درصد چروکیدگی و بازارپسندی و میزان مطلوبیت مصرف کننده میباشد. با ترکیب متغیرهای مستقل مجموعاً شش تیمار به دست آمد. فرآیند خشک کردن تحت پیشتیمار توان فروسرخ 250 وات، زمان فروسرخ 10 دقیقه، توان ریزموج 400 وات، زمان ریز موج 4 دقیقه و آنزیم بری در خشک کن بستر ثابت طبقاتی انجام شد. این مطالعه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها در نرم افزار IBM SPSS Statistics 26 انجام گرفت. در پایان به منظور یافتن بهترین تیمار، از روش ادغامی کُپ لند استفاده شد. نتایج نشان داد بهترین تیمار از نظر تغییرات رنگ، دمای ℃75 - وجود PCM، از نظر میزان pH، دمای ℃65 - وجود PCM، دمای ℃65 - عدم وجود PCM و دمای ℃75 - عدم وجود PCM و از نظر درصد چروکیدگی دمای ℃75 - عدم وجود PCM، دمای ℃55 - عدم وجود PCM و دمای ℃75 - وجود PCM است. تیمار برتر در بخش بازارپسندی، دمای ℃75 - عدم وجود PCM است. بهترین تیمار به طور کلی از نظر 4 شاخص کیفی، دمای ℃75 - عدم وجود PCM است. | ||
کلیدواژهها | ||
دما؛ تغییرات رنگ؛ میزان pH؛ درصد چروکیدگی؛ بازارپسندی و میزان مطلوبیت مصرف کننده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 50 |