تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,268 |
تعداد مقالات | 15,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,652,415 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,559,494 |
تأثیر افزودنی میکروبی و ملاس بر ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی برگ خرمای سیلو شده با استفاده از روشهای آزمایشگاهی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 شهریور 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2023.52152.1668 | ||
نویسندگان | ||
پریسا فرجی1؛ حمید پایا* 2؛ اکبر تقی زاده3؛ حمید محمدزاده4؛ آرش جوانمرد5 | ||
1دانش آموخته دانشگاه تبریز | ||
2عضو هیئت علمی گروه علوم دامش دانشگاه تبریز | ||
3گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
4عضو هیئت علمی- دانشگاه تبریز | ||
5دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر افزودن افزودنی میکروبی و ملاس بر ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلوی برگ خرما با روشهای تجزیهپذیری آزمایشگاهی و تولید گاز انجام شد. برگهای خرما جمعآوری و با افزودنی میکروبی و ملاس سیلو تهیه شد. تیمارهای آزمایشی شامل سیلوی برگ خرما بدون افزودنی و سیلوی برگ خرما با افزودنی میکروبی و ملاس در سطوح مختلف بود. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که برگ خرما در سیلو با ملاس دارای بیشترین و کمترین میزان ماده خشک مربوط به تیمار سیلوی برگ خرما با و بدون افزودنی میکروبی بود. بر اساس نتایج، تیمار برگ درخت خرما سیلو شده با ملاس و افزودنی میکروبی موجب افزایش پروتئین خام، چربی خام و خاکستر شد ولی الیاف نا محلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی را کاهش داد. نتایج آزمایش تولید گاز توسط تیمارهای آزمایشی در ساعات مختلف انکوباسیون نشان داد که تیمارهای سیلوی فرآوری شده با ملاس و افزودنی میکروبی گاز کمتری نسبت به برگ خرمای فرآوری نشده تولید کردند. در خصوص تجزیه پذیری ماده خشک، تفاوت معنی داری بین تیمارها در زمانهای مختلف انکوباسیون مشاهده شد (05/0 > P). کمترین و بیشترین درصد تجزیه پذیری ماده خشک در برگ خرمای فرآوری نشده و تیمار سیلو شده با ملاس و افزودنی میکروبی اندازه گیری شد. در مجموع، نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که سیلوی برگ خرمای با ملاس و افزودنی میکروبی ارزش غذایی و تجزیه پذیری را بهبود میبخشد و از برگ خرما میتوان به عنوان خوراک نشخوارکنندگان استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ خرما؛ ملاس؛ افزودنی میکروبی؛ فرآوری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 32 |