| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,435 |
| تعداد مقالات | 17,668 |
| تعداد مشاهده مقاله | 57,687,518 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,363,418 |
ارزیابی سطوح مختلف لیزین قابل هضم و نسبت آن به اسیدهای آمینه ضروری در جوجه های گوشتی سویه آرین در دوره آغازین | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| دوره 35، شماره 3، آذر 1404، صفحه 17-32 اصل مقاله (627.68 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.60629.1732 | ||
| نویسندگان | ||
| بهناز رضایی1؛ روح الله کیانفر* 2؛ حسین جانمحمدی3؛ مجید علیایی4 | ||
| 1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
| 2دانشیار تغذیه طیور، عضو علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
| 3دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
| 4دانشیار ، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: لیزین دومین اسیدآمینه محدودکننده برای جوجههای گوشتی محسوب میشود همچنین نیاز سایر اسیدهای آمینه نسبت به لیزین به عنوان اسیدآمینه مرجع بیان میشود. هدف: این آزمایش به منظور ارزیابی سطوح و نسبتهای مطلوب اسیدهای آمینه ضروری به لیزین قابل هضم در جوجههای گوشتی سویه آرین دردوره آغازین انجام گرفت. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل سه الگوی اسید آمینه(جدول آرین،آجینوماتو و برزیلی)× سه سطح لیزین قابل هضم(18/1، 25/1 و 32/1 %) با استفاده از540 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین نر در قالب 9 تیمار و 5 تکرار 12 قطعهای، اجراشد. نتایج: افزایش وزن روزانه تحت تاثیر اثرات متقابل سطح لیزین و الگوی اسیدهایآمینه قرار گرفت (05/0(p<. جیرههای حاوی سطح لیزین 32/1 و الگوی آرین بالاترین افزایش وزن روزانه را داشتند. پرندگان دریافت کننده الگوی آرین و سطح لیزین 32/1 درصد بهترین افزایش وزن و پرندگان دریافت کننده الگوی آجینوماتو کمترین افزایش وزن را داشتند (05/0(p<. ضریب تبدیل تحت تاثیر اثرات متقابل سطح لیزین و الگوی اسیدهایآمینه قرارگرفت(05/0(p<. سطوح 25/1 و 32/1 لیزین پایینترین ضریب تبدیل را داشتند (05/0.(p< پرندگان دریافت کننده الگوی آرین پایین ترین ضریب تبدیل را داشتند (05/0(p<. اثر الگوی اسیدهای آمینه و اثر متقابل آن بر بازده لاشه معنی دار بود پرندگان دریافت کننده آرین بازده لاشه بالاتری نسبت به الگوی برزیلی داشتند(05/0(p<. با افزایش سطح لیزین وزن و درصد سینه بطور معنی داری افزایش یافت (05/0(p<. با افزایش سطح لیزین در جیره، وزن و درصد اندامهای لنفاوی افزایش یافت(05/0(p<. ایمنوگلوبین کل بر علیه گلبول قرمز گوسفندی و آنتی بادی بر علیه نیوکاسل تحت تاثیر سطح لیزین و الگوی اسیدهای آمینه قرار گرفتند و پرندگان دریافت کننده سطح 32/1 لیزین و الگوی آرین پاسخ بالاتری نشان دادند (05/0(p<. نتیجهگیری نهایی: تغذیه جوجههای آرین در دوره آغازین با 32/1درصد لیزین و الگوهای اسیدهای آمینه آرین میتواند به بهبود عملکرد رشد و ویژگیهای لاشه و سیستم ایمنی آنها کمک کند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آرین؛ سیستم ایمنی؛ عملکرد رشد؛ لیزین قابل هضم؛ نسبت اسید آمینه | ||
| مراجع | ||
|
Ayari R, Olyayee M, Jonmohammadi H, Kianfar R. 2022. Effect of Dietary Supplementation of Liquid Prebiotic and Antibiotic on Egg Production, Egg Quality, Blood Parameters, Immune System Response of Layer Hens at Post Molt Period. rap. 13(37), 40-51. doi:10.52547/rap.13.37.40
Baker DH, Batal AB, Parr TM, Augspurger NR, Parsons CM. 2002. Ideal ratio (relative to lysine) of tryptophan, threonine, isoleucine, and valine for chicks during the second and third weeks posthatch. Poultry Science. 81(4), 485-494.
Berri C, Besnard J, Relandeau C. 2008. Increasing dietary lysine increases final pH and decreases drip loss of broiler breast meat. Poultry Science, 87(3), pp.480-484.
Bourre JM. 2006. Effects of nutrients (in food) on the structure and function of the nervous system: update on dietary requirements for brain. Part 2: macronutrients. Journal of Nutrition Health and Aging. 1; 10(5):386.
Bureau DP, Encarnação PM. 2006. Adequately defining the amino acid requirements of fish: the case example of lysine. Avances en Nutrición Acuicola.
Cengiz O, Onol AG, Sevim O, Ozturk M, Sari M, Daskiran M. 2008. Influence of excessive lysine and/or methionine supplementation on growth performance and carcass traits in broiler chicks. Revue de Médecine Vétérinaire. 159(4), 230-236.
Chen C, Sander JE, Dale NM. 2003. The effect of dietary lysine deficiency on the immune response to Newcastle disease vaccination in chickens. Avian Diseases. 47(4), 1346-1351.
Dozier III WA, Corzo A, Kidd MT, Schilling MW. a. 2008. Dietary digestible lysine requirements of male and female broilers from forty-nine to sixty-three days of age. Poultry Science. 1;87(7):1385-91.
Dozier III WA, Kidd MT, Corzo AL. b. 2008. Mar Dietary amino acid responses of broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research. 1; 17(1):157-67.
Dozier WA III, Payne RL. 2012. Digestible lysine requirements of female broilers from 1 to 15 days of age. Journal of Applied Poultry Research. 21(2), 348-357.
Garsia AR, Batal AB, Baker DH. 2006. Variations in the digestible lysine requirement of broiler chickens due to sex, performance parameters, rearing. Poultry Science. 85, 498-504.
Ghahri H, Gaykani R, Toloie T. 2010. Effect of dietary crude protein level on performance and lysine requirements of male broiler chickens. African Journal of Agricultural Research. 4;5(11):1228-34.
Hesabi A, Nasiri H, Birjandi M. 2006. Effect of supplemental methionine and lysine on performance and carcass yield characteristics in broiler chicks. World Poultry Science Association. 16, 112-117.
Humphrey BD, Stephensen CB, Calvert CC, Klasing KC. 2006. Lysine deficiency and feed restriction independently alter cationic amino acid transporter expression in chicken comparative biochemistry and physiology part A. 143, 218-227.
Kidd MT, Fancher BI. 2001. Lysine needs of starting chicks and subsequent effects during the growing period. Journal of Applied Poultry Research. 10(4), 385-393.
Kitai K, Arakava A. 1979. Effect of antibiotics and caprylohydroxamic acid on ammonia gas from chicken excreta. British Poultry Science. 20, 55-62.
Klasing KC. 2007. Nutrition and immune system. Gordon memorial lecture. British Poultry Science. 48, 525-537.
Labadan MC Jr, Hsu KN, Austic RE. 2001. Lysine and arginine requirements of broiler chickens at two-to-three-week intervals to eight weeks of age. Poultry Science. 80(5), 599-606.
Lemme A, Elwart C, Casanovas P. 2009. Optimal dietary amino acid supply in Cobb 500 broilers under European feeding conditions. Evonik Degussa (Amino news). Vol. 13, No. 01.
Liaqat W, Anwar U, Fatima A, Rafique A, Mustafa R, Farooq U, Ramzan F, Abbas W, Khalid MF, Ashraf M, Riaz M. 2025. Effect of Ideal Amino Acid Ratio of Arginine to Lysine on Intake, Nutrient Digestibility, Growth Performance, Antibody Titers of Newcastle Disease and Infectious Bronchitis Disease, and Carcass Characteristics of Broilers. Animals, 15(2), p.135.
McAllister EJ, Apgar JR, Leung CR, Rickert RC, Jellusova J. 2017. New Methods to Analyze B cell Immune Responses to Thymus-Dependent Antigen Sheep Red Blood Cells. Journal of Immunology (Baltimore, Md.: 1950). 199(8), 2998-3003. doi:10.4049/jimmunol.1700454
Murwani R. 2008. Effect of corn or sorghum in combination with soybean meal or mungbean as feed ingredients on the serum antibody titres to NDV vaccine in broiler chickens. International Journal of Poultry Science. 7, 497-501.
Namazu LB, Kobashigawa E, Albuquerque R, Schammass EA, Takeara P, Trindade Neto MAD. 2008. Lisina digestível e zinco quelado para frangos de corte machos: desempenho e retenção de nitrogênio na fase pré-inicial. Revista Brasileira de Zootecnia. 37, 1634-1640.
Nasr J, Kheiri F. (2011). Effect of different lysine levels on Arian broiler performances. Italian Journal of Animal Science. 10(3), e32.
Nassiri Moghaddam H, Hesabi Namegi A, Madeni MM. 2007. Effect of supplemental lysine and methionine on performance and carcass yield characteristics in broiler chicks. Iranian Food Science and Technology Research Journal. 20(5), 283-293. (In Persian).
National Association of Day-Old Chick Producers. (2015). Poultry Industry in 2014 (1st ed.). National Association of Day-Old Chick Producers Publications. pp. 16, 18, 45. (In Persian).
Oliveira HG, Carrijo AS, Kiefer C, Garcia ERM, Oliveira JA, Silva JB, Horing SF. 2013. Lisina digestível em dietas de baixa proteína para frangos de corte tipo caipira de um aos 28 dias. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia. 65, 497-504.
Olyayee M, Javanmard A, Janmohammadi H, Kianfar R, Alijani S, Mir Ghelenj SA. 2023. Supplementation of broiler chicken diets with bovine lactoferrin improves growth performance, histological parameters of jejunum and immune-related gene expression. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 107(1), 200-213.
Olyayee M, Javanmard A, Janmohammadi H, Kianfar R, Alijani S, Mir Ghelenj SA. 2023. Supplementation of broiler chicken diets with bovine lactoferrin improves growth performance, histological parameters of jejunum and immune‐related gene expression. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 107(1), pp.200-213.
Panda AK, Rao SV, Raju MV, Lavanya G, Reddy E, Sunder GS. 2011. Early growth response of broilers to dietary lysine at fixed ratio to crude protein and essential amino acids. Asian-Australasian journal of animal sciences. 24; 24(11):1623-8.
Panda AK, Rao SV, Raju MV, Lavanya G, Reddy E, Sunder GS. 2011.Early growth response of broilers to dietary lysine at fixed ratio to crude protein and essential amino acids. Asian-Australasian journal of animal sciences. 24;24(11):1623-8.
Rostagno HS, Albino LFT, Donzele JL, Gomes PC, Oliveira RD, Lopes DC, Euclides RF. 2011. Tabelas brasileiras para aves e suínos. Composição de alimentos e exigências nutricionais. 2, 186.
Sakomura N, Siqueira J, Gous R, Malheiros E, Fernandes J, Bonato M. 2010. Comparison of feed formulation techniques to estimate lysine requirements of broilers. Proceeding XIIIth European Poultry Conference, August 23-27, Tours, France. Poster Session I, pp. 473.
Sterling KG, Redenov DV, Pesti GN, Bakalli RI. 2005. Economically optimal dietary crude protein and lysine levels for starting broiler chickens. Poultry Science. 84, 29-36.
Taghizadeh, V., Nasiri, M., Tahmoorespur, M., BakhtiariZadeh, M., & Javadmanesh, A. (2018). A study of the angiogenesis gene network in Arian broiler chickens susceptible to ascites using RNA-Seq data. Iranian Journal of Animal Science Research, 10 (2), 249–262. (In Persian).Abdollah A, Ebdel-Khalik MA, Radwan N. 2010. Optimal ratio between digestible lysine and metabolizable energy in broiler diets formulated based on ideal amino acid profile. Proceeding XIIIth European Poultry Conference, August 23-27, Tours, France. Poster Session I, pp. 444.
Takihashi K, Kanashi S, Akiba Y, Horiguchi M. 1994. Effect of dietary Threonine level on antibody production in growing broilers. Animal Feed Science and Technology. 65, 956-960.
Trindade Neto MAD, Toledo ALD, Takeara P, Kobashigawa E, Donato DCZ, Albuquerque RD. 2011. Dietary levels of lysine for male broilers from 23 to 36 days of age: performance and body composition. Revista Brasileira de Zootecnia. 40, 609-615.
Valerio SR, Oliveira RF, Donzele JL, Albino LF, Orlando UA, Vaz RG. 2003. Digestible lysine levels in diets maintaining or not the relationship of amino acids for broilers from 1 to 21 days of age kept under heat stress. Revista Brasileira de Zootecnia.; 32:361-71.
Valério SR, Oliveira RFM, Donzele JL, Gomes PC, Apolônio LR, Resende WDO. 2003. Níveis de lisina digestível em rações, em que se manteve ou não a relação aminoacídica, para frangos de corte de 22 a 42 dias de idade, mantidos em estresse por calor. Revista Brasileira de Zootecnia. 32, 372-382.
Wang G, Zhao X, Xu M, Huang Z, Feng J, Zhang M, 2024. Dynamic Modeling for Prediction of Amino Acid Requirements in Broiler Diets. Agriculture. 14(12):2354.
Wang S, Khondowe P, Chen S, Yu J, Shu G, Zhu X, Wang L, Gao P, Xi Q, Zhang Y, Jiang Q. 2012. Effects of" Bioactive" amino acids leucine, glutamate, arginine and tryptophan on feed intake and mRNA expression of relative neuropeptides in broiler chicks. Journal of Animal Science and Biotechnology. 24;3(1):27.
Wei HW, Kuo HM, Chiu WZ, Chen BJ. 2009. The optimum dietary essential amino acid pattern for male Taiwan country chicks. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 26; 22(8):1186-94.
Yamamoto T, Unuma T, Akiyama T. 2000. The influence of dietary protein and fat levels on tissue free amino acid levels of fingerling rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture 15;182(3-4):353-72.
Yamamoto T, Unuma T, Akiyama T. 2000. The influence of dietary protein and fat levels on tissue free amino acid levels of fingerling rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture. 15;182(3-4):353-72.
Zaghari M, Shivazad M, Kamyab A, Nikkhah . (2002), A. Digestible lysine requirement of arian male and female broiler chicks during six to twenty-one days of age. Journal of Agricultural Science and Technology Volume: 4 (3-4):111-117
Zaghari M, Shivazad M, Kamyab A, Nikkhah A. 2007. Reevaluation of the Digestible Lysine Requirement of Arian Male Broiler Chicks by Different Diets with Cottonseed Meal. J. Agric. Sci. 9:211-8.
Zamani, M., Rezaei, M., Timouri Yansari, A., Sayahzadeh, H., & Niknafs, F. (2013). The effect of different levels of energy and protein in finisher diets on performance, carcass characteristics and blood serum lipids concentration in broiler chickens. *Journal of Animal Science Research, 32 (2). (In Persian). | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 663 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 31 |
||