تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,954,122 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,798 |
تاثیر جیره های حاوی سطوح مختلف دیواره سلولی مخمر بر عملکرد تولید، کیفیت پوسته تخم مرغ و ایمنی در مرغ های مادر گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 3، آذر 1403، صفحه 41-51 اصل مقاله (507.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.59415.1724 | ||
نویسندگان | ||
فاروق کارگر* 1؛ آرش هادوی2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: دیواره سلولی مخمر بطور عمده از مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان تشکیل شده است. هدف: این آزمایش به بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف دیواره مخمر بر عملکرد تولید، کیفیت پوسته تخم مرغ و ایمنی در مرغ های مادر گوشتی پرداخته است. روش کار: بدین منظور 100 قطعه مرغ مادر گوشتی و 25 قطعه خروس پدر گوشتی (سویه راس 308) 54 هفته تهیه و بطور تصادفی در 5 تیمار و 5 تکرار با 25 واحد آزمایشی (4 مرغ و یک خروس در هر واحد) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- تیمار شاهد (فاقد دیواره مخمر ساکارومایسس سرویزیه) و تیمارهای 2 تا 5 به ترتیب حاوی 5/0، 1، 5/1 و 2 گرم در کیلوگرم خوراک مخمر ساکارومایسس سرویزیه بود. طول دوره آزمایش 12 هفته بود که به 3 دوره (سن 57-54، 61-58 و 65-62 هفته) تقسیم بندی شد. نتایج: تیمارهای آزمایشی اثرات معنی داری بر تغییرات وزن بدن و وزن تخم مرغ های تولیدی نداشتند. درصد تولید تخم مرغ در دوره اول، دوم و سوم آزمایش در تیمارهای دریافت کننده 1، 5/1 و 2 گرم در کیلوگرم خوراک بطور معنی داری افزایش یافت. همچنین ضخامت و مقاومت پوسته تخم مرغ تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تعداد تخم مرغ های شکسته و بدفرم در گروه های تغذیه شده با 1، 5/1 و2 گرم در کیلوگرم دیواره مخمر سلولی بطور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. تیتر آنتی بادی مربوط به ویروس گامبرو نیز در گروه های دریافت کننده 1، 5/1 و 2 گرم در کیلوگرم بیشتر از گروه شاهد بود. نتیجه گیری نهایی: بطور کلی بهترین سطح استفاده از دیواره مخمر 1 گرم در کیلوگرم خوراک بود که در مرغ های مادر گوشتی اثرات مثبتی بر عملکرد و ایمنی مرغ های تخمگذار داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ساکارومایس سرویزیه؛ مرغ مادر گوشتی؛ ایمنی؛ کیفیت پوسته تخم مرغ؛ عملکرد تولیدی | ||
مراجع | ||
Arsi K, Donoghue AM, Woo-Ming A, Blore PJ and Donoghue DJ, 2015. The efficacy of selected probiotic and prebiotic combinations in reducing Campylobacter colonization in broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research, 24(3): 327-334.
Ballou CE, 1970. A study of the immunochemistry of three yeast mannans. Journal of Biological Chemistry, 245(5): 1197-1203.
Baurhoo B, Phillip L and Ruiz-Feria CA, 2007. Effects of purified lignin and mannan oligosaccharides on intestinal integrity and microbial populations in the ceca and litter of broiler chickens. Poultry science, 86(6): 1070-1078.
Corrigan A, Fay BJ, Corcionivoschi N and Murphy RA, 2017. Effect of yeast mannan-rich fractions on reducing Campylobacter colonization in broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research, 26(3): 350-357.
Cox CM and Dalloul RA, 2010. Beta-glucans as immunomodulators in poultry: use and potential applications. Avian Biology Research, 3(4): 171-178.
Ghasemian M and Jahanian R, 2016. Dietary mannan-oligosaccharides supplementation could affect performance, immunocompetence, serum lipid metabolites, intestinal bacterial populations, and ileal nutrient digestibility in aged laying hens. Animal Feed Science and Technology: 213, 81-89.
Hashim M, Fowler J, Haq A and Bailey CA, 2013. Effects of yeast cell wall on early production laying hen performance. Journal of Applied Poultry Research: 22(4), 792-797.
Koiyama NTG, Utimi NBP, Santos BRL, Bonato MA, Barbalho R, Gameiro AH and Araújo LF, 2018. Effect of yeast cell wall supplementation in laying hen feed on economic viability, egg production, and egg quality. Journal of Applied Poultry Research, 27(1): 116-123.
Liu Y, Wu Q, Wu X, Algharib SA, Gong F, Hu J and Wang Y, 2021. Structure, preparation, modification, and bioactivities of β-glucan and mannan from yeast cell wall: A review. International journal of biological macromolecules, 173: 445-456.
Liu N, Wang JQ, Jia SC, Chen YK and Wang JP, 2018. Effect of yeast cell wall on the growth performance and gut health of broilers challenged with aflatoxin B1 and necrotic enteritis. Poultry science, 97(2): 477-484.
MacDonald F, 1995. Use of immunostimulants in agricultural applications. Pages 97–103 in Biotechnology in the Feed Industry. Lyons TP and Jacques KA. ed. Nottingham University Press, Nottingham.
Nie W, Wang B, Gao J, Guo Y and Wang Z, 2018. Effects of dietary phosphorous supplementation on laying performance, egg quality, bone health and immune responses of laying hens challenged with Escherichia coli lipopolysaccharide. Journal of Animal Science and Biotechnology, 9, 1-11.
Ozenturk U and Yildiz A, 2020. Assessment of egg quality in native and foreign laying hybrids reared in different cage densities. Brazilian Journal of Poultry Science, 22.
Ramirez-Hernandez A, Rupnow J and Hutkins RW, 2015. Adherence reduction of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli strains to HEp-2 cells by mannan oligosaccharides and a high-molecular-weight component of cranberry extract. Journal of Food Protection, 78(8), 1496-1505.
Salyers AA and Whitt DD, 1994. Bacterial Pathogenesis: A Molecular Approach. ASM Press, Washington, DC.
Schwartz B and Vetvicka V, 2021. β-glucans as effective antibiotic alternatives in poultry. Molecules, 26(12): 3560-3571.
Shashidhara RG and Devegowda G, 2003. Effect of dietary mannan oligosaccharide on broiler breeder production traits and immunity. Poultry science 82(8), 1319-1325.
Spring P, Wenk C, Dawson KA and Newman KE, 2000. The effects of dietary mannaoligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of enteric bacteria in the ceca of salmonella-challenged broiler chicks. Poultry science, 79(2): 205-211.
Zhen W, Shao Y, Wu Y, Li L, Pham VH, Abbas W and Wang Z, 2020. Dietary yeast β-glucan supplementation improves eggshell color and fertile eggs hatchability as well as enhances immune functions in breeder laying hens. International Journal of Biological Macromolecules: 159, 607-621.
Zhou J, Wu S, Qi G, Fu Y, Wang W, Zhang H and Wang J, 2021. Dietary supplemental xylooligosaccharide modulates nutrient digestibility, intestinal morphology, and gut microbiota in laying hens. Animal Nutrition: 7(1), 152-162.
Zhu F, Zhang B, Li J and Zhu L, 2020. Effects of fermented feed on growth performance, immune response, and antioxidant capacity in laying hen chicks and the underlying molecular mechanism involving nuclear factor-κB. Poultry Science: 99: 2573-2580. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 189 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7 |