تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,253 |
تعداد مقالات | 15,411 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,248,504 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,255,944 |
بررسی مصرف انرژی و ارزیابی انتشارات زیست محیطی در کشت سویا و بادام زمینی: مطالعه موردی | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 اردیبهشت 1403 | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2024.60149.1271 | ||
نویسندگان | ||
عباس شریفی نیا1؛ محمد غلامی پرشکوهی* 2؛ داود محمد زمانی1؛ حامد افشاری3 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران. | ||
2گروه مکانیک، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی عمران و منابع زمین، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف این تحقیق بررسی مصرف انرژی و تأثیر زیست محیطی کشت سویا و بادام زمینی، با تمرکز خاص بر یک مطالعه موردی است. کشت این محصولات برای تولید کشاورزی بسیار مهم است و درک مصرف انرژی و آسیب احتمالی آنها برای کشاورزی پایدار ضروری است. نتایج این مطالعه برای کشاورزان، سیاست گذاران و محققانی که در راستای تولید پایدار کشاورزی تلاش می کنند ارزشمند خواهد بود. این مطالعه نشان می دهد که تولید سویا در استان اردبیل با انرژی کل 20/43170 مگاژول در هکتار و همچنین انرژی خروجی 28/40417 مگاژول در هکتار و تولید بادام زمینی به 36/28677 مگاژول در هکتار کل انرژی نیاز دارد و 36/28677 مگاژول در هکتار انرژی تولید می کند. انرژی خروجی نتایج ارزیابی چرخه زندگی (LCA) نشان می دهد که انتشار گازهای گلخانه ای در مزارع ارتباط نزدیکی با نهاده های مورد استفاده در تولید سویا و بادام زمینی دارد. سوخت دیزل و کودهای شیمیایی منابع اصلی انتشار در هر دو سیستم هستند، به طوری که کشاورزی سویا به دلیل کاهش مصرف در مقایسه با بادام زمینی، سطوح بالاتری از آلاینده های سوخت دیزل را نشان می دهد. توزیع انتشار گازهای گلخانه ای از منابع مختلف در تولید سویا و بادام زمینی در این مطالعه برجسته شده است. هر دو روش تولید تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان دارند، به طوری که سویا مسئول 70 درصد انتشار گازهای گلخانه ای و بادام زمینی 65 درصد است. س | ||
کلیدواژهها | ||
مصرف انرژی؛ ارزیابی چرخه زندگی؛ بادام زمینی؛ سویا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 |