تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,961 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,313,370 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,072,273 |
اثر شدت تابش مادون قرمز و استفاده از پیشتیمار اولتراسوند روی کیفیت ظاهری کشمش در مرحله خشک کردن ثانویه در کارخانه های بسته بندی | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 4، بهمن 1402، صفحه 41-51 اصل مقاله (685.66 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2024.59895.1270 | ||
نویسندگان | ||
هاجر چالاک1؛ خسرو محمدی قرمز گلی* 1؛ مصطفی خجسته نژند2؛ حسین غفاری1 | ||
1گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بناب، بناب، ایران | ||
چکیده | ||
کشمش یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در ایران است. ترکیه، آمریکا و ایران بزرگترین صادرکنندگان کشمش جهان هستند. یکی از مراحل فرآوری کشمش، شستوشوی دوباره آن جهت از بین بردن مواد شیمیایی استفاده شده در خشککردن اولیه، گرد و خاک و مواد زاید و همچنین بهبود کیفیت محصول میباشد که متعاقب آن، خشک کردن مجدد (ثانویه) کشمش ضروری است. براساس مطالعات میدانی صورت گرفته، یکی از معضلات بستهبندی کشمش، غیر یکنواختی در رطوبت و کیفیت کشمش پس از خشککردن ثانویه است. امروزه در اکثر کارخانههای فرآوری از سامانه هوایداغ برای خشککردن ثانویه استفاده میشود. این سامانه دارای معایبی همچون طولانی بودن زمان خشکشدن، مصرف انرژی و هزینه بالا میباشد. بنابراین بهینهسازی یا جایگزینی سامانه مذکور، از اهمیت بسزایی برخوردار است. بدین منظور روش خشککردن مادونقرمز منفرد (در سه سطح 5/0، 7/0 و9/0 وات برسانتیمترمربع) با و بدون پیشتیمار اولتراسوند بر روی خواص کیفی کشمش (شاخص رنگ، اسیدیته، جذب مجدد آب، چروکیدگی و شاخص قهوهای شدن) مورد مطالعه قرار گرفت. روشهای خشککردن اعمال شده اثر معنیداری روی جذب مجدد آب و چروکیدگی نداشتند. پیشتیمار اولتراسوند باعث بهبود کیفیت کشمش از منظر تغییرات رنگ و شاخص قهوهای شدن گردید. همچنین کمترین میزان اسیدیته در روش مادونقرمز با شدت W/cm2 0.7 بدون پیش تیمار اولتراسوند بدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
محتوای رطوبتی؛ امواج فراصوت؛ اسیدیته؛ چروکیدگی؛ شاخص قهوهای شدن | ||
مراجع | ||
Aguilera, J., Oppermann, K., & Sanchez, F. (1987). Kinetics of browning of sultana grapes. Journal of Food Science, 52(4), 990-993. doi:https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.1987.tb14258.x
Al-Khuseibi, M. K., Sablani, S. S., & Perera, C. O. (2005). Comparison of Water Blanching and High Hydrostatic Pressure Effects on Drying Kinetics and Quality of Potato. Drying Technology, 23(12), 2449-2461. doi:10.1080/07373930500340734
Anonymous. (2015). Dry fruits –Determination of the moisture content- test methods. Iranian National Standardization Organization, ISNO 672, 1-8.
Anonymous. (2020). FAO Statistics, https://www.fao.org/faostat/en/#data/TCL.
Araya-Farias, M., & Ratti, C. (2008). Dehydration of foods: general concepts. In Advances in food dehydration (pp. 19-54): CRC Press.
Ashrafi, M., Karbasi, A., & Sadrolashrafi, S. M. (2007). product ion and export comparative advantage of raisins in Iran. Agricultural Economics and Development, 15(2), 39-61.
Candemir, A., Çalışkan Koç, G., Dirim, S. N., & Pandiselvam, R. (2023). Effect of ultrasound pretreatment and drying air temperature on the drying characteristics, physicochemical properties, and rehydration capacity of raisins. Biomass Conversion and Biorefinery. doi:10.1007/s13399-023-04269-8
Canellas, J., Rossello, C., Simal, S., Soler, L., & Mulet, A. (1993). Storage conditions affect quality of raisins. Journal of Food Science, 58(4), 805-809.
Carabasa-Giribet, M., & Ibarz-Ribas, A. (2000). Kinetics of colour development in aqueous glucose systems at high temperatures. Journal of Food Engineering, 44(3), 181-189. doi:https://doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00027-3
Dadali, G., Demirhan, E., & Özbek, B. (2007). Color Change Kinetics of Spinach Undergoing Microwave Drying. Drying Technology, 25(10), 1713-1723. doi:10.1080/07373930701590988
Dajbych, O., Kabutey, A., Mizera, Č., & Herák, D. (2023). Investigation of the Effects of Infrared and Hot Air Oven Drying Methods on Drying Behaviour and Colour Parameters of Red Delicious Apple Slices. Processes, 11(10), 3027.
Dehbooreh, R., & Esmaiili, M. (2009). Evaluation of Microwave and Convective Finish Drying Parameters and Drying Effects on Color of Dried Grapes. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 5(2), -. doi:10.22067/ifstrj.v5i2.3740
Demirbüker, D., Simsek, S., & Yemenicioglu, A. (2004). Potential application of hot rehydration alone or in combination with hydrogen peroxide to control pectin methylesterase activity and microbial load in cold‐stored intermediate‐moisture sun‐dried figs. Journal of Food Science, 69(3), FCT170-FCT178.
Dev, S. R. S., Padmini, T., Adedeji, A., Gariépy, Y., & Raghavan, G. S. V. (2008). A Comparative Study on the Effect of Chemical, Microwave, and Pulsed Electric Pretreatments on Convective Drying and Quality of Raisins. Drying Technology, 26(10), 1238-1243. doi:10.1080/07373930802307167
Doymaz, I. (2005). Sun drying of figs: an experimental study. Journal of Food Engineering, 71(4), 403-407.
Doymaz, İ., & Pala, M. (2002). The effects of dipping pretreatments on air-drying rates of the seedless grapes. Journal of Food Engineering, 52(4), 413-417. doi:https://doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00133-9
El-Mesery, H. S., Ashiagbor, K., Hu, Z., & Alshaer, W. G. (2023). A novel infrared drying technique for processing of apple slices: Drying characteristics and quality attributes. Case Studies in Thermal Engineering, 52, 103676. doi:https://doi.org/10.1016/j.csite.2023.103676
El-Mesery, H. S., Qenawy, M., Hu, Z., & Alshaer, W. G. (2023). Evaluation of infrared drying for okra: Mathematical modelling, moisture diffusivity, energy activity and quality attributes. Case Studies in Thermal Engineering, 50, 103451. doi:https://doi.org/10.1016/j.csite.2023.103451
Eslamy, Z., Asefi, N., & Kamyar, S. (2022). Effects of Ultrasound Pretreatment on Physicochemical and Biophysical characteristics of Dried Grapes using Hot Air and Freeze Dryer. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 16(4), 67-76.
Gholami, M., Rashidi, M., Ranjbar, A., & Abbasi, S. (2012). Investigating the effective parameters on quality black currant raisin. Food Science and Technology (Iran), 4(2), 57-68 (In Persian).
Jain, D., & Pathare, P. B. (2004). Selection and Evaluation of Thin Layer Drying Models for Infrared Radiative and Convective Drying of Onion Slices. Biosystems Engineering, 89(3), 289-296. doi:https://doi.org/10.1016/j.biosystemseng.2004.07.011
Katekawa, M. E., & Silva, M. A. (2006). A Review of Drying Models Including Shrinkage Effects. Drying Technology, 24(1), 5-20. doi:10.1080/07373930500538519
Kutlu, N., Pandiselvam, R., Kamiloglu, A., Saka, I., Sruthi, N. U., Kothakota, A., . . . Maerescu, C. M. (2022). Impact of ultrasonication applications on color profile of foods. Ultrasonics Sonochemistry, 89, 106109. doi:https://doi.org/10.1016/j.ultsonch.2022.106109
Maskan, M. (2001). Drying, shrinkage and rehydration characteristics of kiwifruits during hot air and microwave drying. Journal of Food Engineering, 48(2), 177-182. doi:https://doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00155-2
Maskooki, A., Mortazavi, A., & Maskooki, A. (2007). Effects of combined caustic soda and ultrasound on reducing the drying time of grapes in raisin production. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 2(1), 1-10.
Mayor, L., & Sereno, A. M. (2004). Modelling shrinkage during convective drying of food materials: a review. Journal of Food Engineering, 61(3), 373-386. doi:https://doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00144-4
Mongpraneet, S., Abe, T., & Tsurusaki, T. (2002). Accelerated drying of welsh onion by far infrared radiation under vacuum conditions. Journal of Food Engineering, 55(2), 147-156. doi:https://doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00058-4
Pangavhane, D. R., & Sawhney, R. L. (2002). Review of research and development work on solar dryers for grape drying. Energy Conversion and Management, 43(1), 45-61. doi:https://doi.org/10.1016/S0196-8904(01)00006-1
Patidar, A., Vishwakarma, S., & Meena, D. (2021). Traditional and recent development of pretreatment and drying process of grapes during raisin production: A review of novel pretreatment and drying methods of grapes. Food Frontiers, 2(1), 46-61. doi:https://doi.org/10.1002/fft2.64
Riadh, M. H., Ahmad, S. A. B., Marhaban, M. H., & Soh, A. C. (2015). Infrared Heating in Food Drying: An Overview. Drying Technology, 33(3), 322-335. doi:10.1080/07373937.2014.951124
Salengke, S., & Sastry, S. K. (2005). Effect of Ohmic Pretreatment on the Drying Rate of Grapes and Adsorption Isotherm of Raisins. Drying Technology, 23(3), 551-564. doi:10.1081/DRT-200054131
Setareh, R., Mohammadi-Ghermezgoli, K., Ghaffari-Setoubadi, H., & Alizadeh-Salteh, S. (2023). The effectiveness of hot-air, infrared and hybrid drying techniques for lemongrass: appearance acceptability, essential oil yield, and volatile compound preservation. Scientific Reports, 13(1), 18820. doi:10.1038/s41598-023-44934-6
Shewale, S. R., Rajoriya, D., Bhavya, M. L., & Hebbar, H. U. (2021). Application of radiofrequency heating and low humidity air for sequential drying of apple slices: Process intensification and quality improvement. LWT, 135, 109904. doi:https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.109904
Tsuruta, T., Tanigawa, H., & Sashi, H. (2015). Study on Shrinkage Deformation of Food in Microwave–Vacuum Drying. Drying Technology, 33(15-16), 1830-1836. doi:10.1080/07373937.2015.1036286 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 150 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 71 |