تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,537,167 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,241,575 |
تاثیر تغذیه فسفر، آهن و روی بر شاخصهای رشدی و عملکردی چای ترش در یک خاک آهکی | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 31 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2024.56168.3034 | ||
نویسندگان | ||
محمدحسن کارگر شورکی1؛ مصطفی شیرمردی* 2؛ حیدر مفتاحی زاده3؛ جلال غلام نژاد4 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران | ||
3دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. | ||
4دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. | ||
چکیده | ||
آهکی بودن خاکها و بالا بودن بیکربنات آب آبیاری، فراهمی عناصر غذایی به ویژه فسفر، آهن و روی برای گیاه را کاهش میدهد.به همین منظور مطالعهای با هدف ارزیابی سطوح مختلف کود فسفر، کلات آهن و روی بر پارامترهای رشدی و عملکردی چای ترش در یک خاک آهکی صورت گرفت. این مطالعه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1400 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه اردکان انجام شد. تیمارها شامل سه سطح کود سوپر فسفات تریپل (0، 75 و kg/ha 150) و سه سطح کلات آهن و روی (0، 2 و kg/ha 4) بود.مقایسه میانگین دادهها نشان داد که کاربرد kg/ha 4 کلات آهن و روی، کلروفیل a، b و کل را نسبت به تیمار شاهد و kg/ha 2 کلات آهن و روی، به طور معنیداری افزایش داد.تیمار kg/ha 150 سوپرفسفاتتریپل، کلروفیل a، b و کل را نسبت به تیمار شاهد و kg/ha 75 سوپرفسفاتتریپل به طور معنیداری افزایش داد. تیمارهای 75 و kg/ha 150سوپرفسفاتتریپل، وزن خشک کاسبرگ را نسبت به شاهد به طور معنیداری افزایش داد.نتایج نشان داد کاربرد همزمان kg/ha 150 سوپرفسفاتتریپل با 2 وkg/ha 4 کلات آهن و روی، وزن خشک اندام هوایی را نسبت به شاهد به طور معنیداری افزایش داد.تمام تیمارهای کاربرد همزمان کود فسفر و کلات آهن و روی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فنول کل را نسبت به تیمارشاهد به طور معنیداری افزایش دادند. کاربرد همزمان کود سوپرفسفاتتریپل و کلات آهن و روی، نسبت به کاربرد مجزای آنها تاثیر مثبتی بر شاخصهای رشدی و عملکردی چای ترش داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ خصوصیات فیتوشیمیایی؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ عناصر ضروری؛ فراهمی عناصر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 123 |