تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,953,730 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,415 |
اثر مکمل بتائین و تراکم گله بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 3، آذر 1403، صفحه 17-28 اصل مقاله (446.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.56100.1704 | ||
نویسندگان | ||
علی اکبر رجائی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امید علی اسماعیلی1؛ حسین دوماری3؛ روح اله میرمحمودی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تراکم گله یکی از مسائل مهم در صنعت پرورش طیور است که تولید پرنده را تحت تاثیر قرار می دهد. بتائین یا تری متیل گلایسین یک افزودنی سننتیک است که با حفظ فشار اسمزی، تامین گروههای متیل و خواص آنتی اکسیدان میتواند در جلوگیری از اثرات منفی تنش در جوجههای گوشتی موثر واقع شود. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر مکمل بتائین بر عملکرد رشد، کیفیت لاشه و گوشت جوجههای گوشتی در تراکمهای مختلف پرورش، انجام شد. روش کار: این آزمایش به صورت یک آزمایش فاکتوریل 2 در 2 بر پایه طرح کاملا تصادفی شامل دو تراکم گله (9 و 18 جوجه در هر واحد آزمایشی) و دو سطح بتائین ( صفر و 1/0 درصد) در چهار تکرار با استفاده از 216 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 انجام شد. نتایج: در تراکم بالا، مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن در دورههای رشد، پایانی و کل دوره پرورش بهطور معنیداری کاهش یافتند (05/0>P). افزودن 1/0 درصد بتائین، میزان اضافه وزن را افزایش و ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد (05/0>P). با افزایش تراکم گله، وزن نسبی لاشه و سینه جوجههای گوشتی کاهش معنیداری یافت (05/0>P)، اما اثر تراکم گله بر وزن نسبی ران، کبد، بورس فابریسیوس، طحال و چربی محوطه بطنی معنیدار نبود (05/0<P). استفاده از مکمل بتائین وزن نسبی لاشه و سینه را افزایش و وزن نسبی چبی محوطه بطنی را کاهش داد (05/0>P). با افزایش تراکم گله، افت پخت افزایش و ظرفیت نگهداری آب گوشت کاهش یافت، درحالیکه افزودن بتائین منجر به افزایش ظرفیت نگهداری آب گوشت و کاهش افت خونابه و پخت گردید (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج این مطالعه، افزودن مکمل بتائین به جیره میتواند از طریق بهبود عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت راهکار مناسبی جهت رفع اثرات منفی افزایش تراکم گله در پرورش جوجههای گوشتی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ بتائین؛ تراکم گله؛ جوجه گوشتی؛ ظرفیت نگهداری آب | ||
مراجع | ||
Ahmed M, Ismail Z and Abdel-Wareth A, 2018. Application of betaine as feed additives in poultry nutrition–a review. Journal of Experimental and Applied Animal Sciences 2(3):266-272.
Bertram HC, Andersen HJ, Karlsson AH, Horn P, Hedegaard J, Nørgaard L and Engelsen SB, 2003. Prediction of technological quality (cooking loss and Napole Yield) of pork based on fresh meat characteristics. Meat Science 65: 707-712.
Castellini C, Mugnai CAND and Dal Bosco A, 2002. Effect of organic production system on broiler carcass and meat quality. Meat Science 60: 219-225.
Cengiz O, Koksal B.H, Tatli O, Sevim O, Ahsan U, Uner AG, et al., 2015. Effect of dietary probiotic and high stocking density on the performance, carcass yield, gut microflora, and stress indicators of broilers. Poultry Science 94: 2395-2403.
Chand N, Naz S, Maris H, Khan RU, Khan S and Qureshi MS, 2017. Effect of betaine supplementation on the performance and immune response of heat stressed broilers. Pakistan Journal of Zoology 49: 1857-1862.
Chen R, Zhuang S., Chen YP, Cheng YF, Wen C and Zhou YM, 2018. Betaine improves the growth performance and muscle growth of partridge shank broiler chickens via altering myogenic gene expression and insulin-like growth factor-1 signaling pathway. Poultry Science 97(12): 4297-4305.
Christensen LB, 2003. Drip loss sampling in porcine m. longissimus dorsi. Meat Science 63(4): 469-477.
Dominguez-Hernandez E, Salaseviciene A and Ertbjerg P, 2018. Low-temperature long-time cooking of meat: Eating quality and underlying mechanisms. Meat Science 143: 104-113.
Eklund M, Bauer E, Wamatu J and Mosenthin R, 2005. Potential nutritional and physiological functions of betaine in livestock. Nutrition Research Reviews 18: 31-48.
Estevez I, 2007. Density allowances for broilers: where to set the limits? Poultry Science 86(6):1265-1272.
Farooqi HAG, Khan MS, Khan MA, Rabbani M, Pervez K and Khan JA, 2005. Evaluation of betaine and vitamin C in alleviation of heat stress in broilers. International Journal of Agriculture Biology 5: 744-746.
Ghanima MMA, Swelum AA, Shukry M, Ibrahim SA, Abd El-Hack ME, Khafaga AF, et al., 2021. Impacts of tea tree or lemongrass essential oils supplementation on growth, immunity, carcass traits, and blood biochemical parameters of broilers reared under different stocking densities. Poultry Science, 100: 1-10.
Gomes AVS, Quinteiro-Filho WM, Ribeiro A, Ferraz-de-Paula V, Pinheiro ML, Baskeville E, et al., 2014. Overcrowding stress decreases macrophage activity and increases Salmonella Enteritidis invasion in broiler chickens. Avian Pathology 43: 82-90.
Li XM, Zhang MH, Liu SM, Feng JH, Ma DD, Liu QX, et al., 2019. Effects of stocking density on growth performance, growth regulatory factors, and endocrine hormones in broilers under appropriate environments. Poultry Science 98: 6611-6617.
Liu W, Yuan Y, Sun C, Balasubramanian B, Zhao Z and An L, 2019. Effects of dietary betaine on growth performance, digestive function, carcass traits, and meat quality in indigenous yellow-feathered broilers under long-term heat stress. Animals 9: 1-14.
Nasr MAF, Alkhedaide AQ, Ramadan AA, Abd-El Salam EH and Hussein MA, 2021. Potential impact of stocking density on growth, carcass traits, indicators of biochemical and oxidative stress and meat quality of different broiler breeds. Poultry Science 100: 1-12.
Nofal ME, Magda AG, Mousa SMM, Doaa MM and Bealsh AMA, 2015. Effect of dietary betaine supplementation on productive, physiological and immunological performance and carcass characteristic of growing developed chicks under the condition of heat stress. Egyptian Poultry Science Journal 35: 237-259.
Pang B, Yu X, Bowker B, Zhang J, Yang Y and Zhuang H, 2021. Effect of meat temperature on moisture loss, water properties, and protein profiles of broiler pectoralis major with the woody breast condition. Poultry Science 100: 1283-1290.
Ratriyanto A, Mosenthin R, Bauer E and Eklund M, 2009. Metabolic osmoregulatory and nutritional functions of betaine in monogastric animals. Asian-Australian Journal of Animal Science 10:1461-1476.
Sakomura NK, Barbosa NAA, Longo FA, Da Silva EP, Bonato MA and Fernandes JBK, 2013. Effect of dietary betaine supplementation on the performance, carcass yield, and intestinal morphometrics of broilers submitted to heat stress. Brazilian Journal of Poultry Science 15: 105-112.
Shakeri M, Cottrell JJ, Wilkinson S, Le HH, Suleria HA, Warner RD, et al., 2020. Dietary betaine reduces the negative effects of cyclic heat exposure on growth performance, blood gas status and meat quality in broiler chickens. Agriculture 10: 1-12.
Shakeri M, Cottrell JJ, Wilkinson S, Ringuet M, Furness JB, et al., 2018. Betaine and antioxidants improve growth performance, breast muscle development and ameliorate thermoregulatory responses to cyclic heat exposure in broiler chickens. Animals 8: 1-16.
Simitzis PE, Kalogeraki E, Goliomytis M, Charismiadou MA, Triantaphyllopoulos K, Ayoutanti A and Deligeorgis SG, 2012. Impact of stocking density on broiler growth performance, meat characteristics, behavioral components and indicators of physiological and oxidative stress. British Poultry Science 53: 721-730.
Sun ZW, Yan L, Zhao JP, Lin H and Guo YM, 2013. Increasing dietary vitamin D3 improves the walking ability and welfare status of broiler chickens reared at high stocking densities. Poultry Science 92: 3071-3079.
Yang Z, Wang ZY, Yang HM, Zhao FZ and Kong LL, 2016. Response of growing goslings to dietary supplementation with methionine and betaine. British Poultry Science 57: 833-841.
Zhan XA, Li JX, Xu ZR and Zhao RQ, 2006. Effects of methionine and betaine supplementation on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broilers. British Poultry Science 47: 576-580.
Zhang YR, Zhang LS, Wang Z, Liu Y, Li FH, Yuan JM, et al., 2018. Effects of stocking density on growth performance, meat quality and tibia development of Pekin ducks. Animal Science Journal 89: 925-930.
Zhang W, Xiao S and Ahn DU, 2013. Protein oxidation: basic principles and implications for meat quality. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 53: 1191-1201. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 252 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7 |