تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,013 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,512 |
اثر مکمل بتائین و تراکم گله بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.56100.1704 | ||
نویسندگان | ||
علی اکبر رجائی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امید علی اسماعیلی1؛ حسین دوماری3؛ روح اله میرمحمودی4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران. | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تراکم گله یکی از مسائل مهم در صنعت پرورش طیور است که تولید پرنده را تحت تاثیر قرار می دهد. بتائین یا تری متیل گلایسین یک افزودنی سننتیک است که با حفظ فشار اسمزی، تامین گروههای متیل و خواص آنتی اکسیدان میتواند در جلوگیری از اثرات منفی تنش در جوجههای گوشتی موثر واقع شود. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر مکمل بتائین بر عملکرد رشد، کیفیت لاشه و گوشت جوجههای گوشتی در تراکمهای مختلف پرورش، انجام شد. روش کار: این آزمایش به صورت یک آزمایش فاکتوریل 2 در 2 بر پایه طرح کاملا تصادفی شامل دو تراکم گله (9 و 18 جوجه در هر واحد آزمایشی) و دو سطح بتائین ( صفر و 1/0 درصد) در چهار تکرار با استفاده از 216 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 انجام شد. نتایج: در تراکم بالا، مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن در دورههای رشد، پایانی و کل دوره پرورش بهطور معنیداری کاهش یافتند (05/0>P). افزودن 1/0 درصد بتائین، میزان اضافه وزن را افزایش و ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد (05/0>P). با افزایش تراکم گله، وزن نسبی لاشه و سینه جوجههای گوشتی کاهش معنیداری یافت (05/0>P)، اما اثر تراکم گله بر وزن نسبی ران، کبد، بورس فابریسیوس، طحال و چربی محوطه بطنی معنیدار نبود (05/0<P). استفاده از مکمل بتائین وزن نسبی لاشه و سینه را افزایش و وزن نسبی چبی محوطه بطنی را کاهش داد (05/0>P). با افزایش تراکم گله، افت پخت افزایش و ظرفیت نگهداری آب گوشت کاهش یافت، درحالیکه افزودن بتائین منجر به افزایش ظرفیت نگهداری آب گوشت و کاهش افت خونابه و پخت گردید (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: بر طبق نتایج این مطالعه، افزودن مکمل بتائین به جیره میتواند از طریق بهبود عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت راهکار مناسبی جهت رفع اثرات منفی افزایش تراکم گله در پرورش جوجههای گوشتی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ بتائین؛ تراکم گله؛ جوجه گوشتی؛ ظرفیت نگهداری آب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 184 |