تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,379 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,944 |
بررسی تأثیر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی، نعناع فلفلی و مرزه خوزستانی در کنترل Penicillium expansum عامل پوسیدگی کپک آبی سیب | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 19-33 اصل مقاله (652.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسیم صفری* 1؛ رقیه همتی2؛ محسن فرزانه3؛ ساناز چگینی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسیگیاهی، دانشگاه زنجان | ||
2استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
3استادیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی(Thymus daenensis)، نعناع فلفلی(Mentha piperita) و مرزه خوزستانی(Satureja khuseztanica) در جلوگیری از رشد قارچ Penicillium expansum عامل کپک آبی سیب، در شرایط آزمایشگاه به روش اختلاط با محیط کشت PDA و کاربرد مخلوط اسانسها در غلظت نهایی 600 میکرولیتر در لیتر بررسی و تأثیر آن در شرایط انبار روی میوه سیب ارزیابی شد. نتایج بررسی آزمایشگاهی نشان داد که هر سه اسانس تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از رشد قارچ دارند بهطوریکه اسانسهای آویشن، مرزه و نعناع به ترتیب در حداقل غلظتهای 600، 300 و 600 میکرولیتر در لیتر بازدارندگی کامل از رشد قارچ نشان دادند. از طرفی کاربرد تلفیقی ترکیب یا مخلوط اسانسها در برخی موارد باعث افزایش خاصیت ضد قارچی آنها شد. نتایج بررسی ها در شرایط انبار روی میوه سیب نشان داد که غلظت شش در هزار هر سه اسانس باعث ایجاد سوختگی روی میوه سیب گردید اما غلظت چهار در هزار اسانس مرزه خوزستانی بهترین کنترل را داشت و اسانسهای آویشن دنایی و نعناع فلفلی در غلظت 4 در هزار به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانسهای گیاهی؛ بیماریهای پس از برداشت؛ کپک آبی سیب | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,947 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,953 |