تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,287 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,214,122 |
اثر تنک شیمیایی بر سالآوری و صفات رویشی و زایشی ارقام بومی زیتون در استان کرمانشاه(سرپل ذهاب) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
دوره 34، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 233-247 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2023.54503.2960 | ||
نویسندگان | ||
ابوالمحسن حاجی امیری* 1؛ عبدالرحمان محمدخانی2؛ رحمت اله غلامی3 | ||
1عضو هیئت علمی بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه | ||
2دانشیار علوم و مهندسی باغبانی– فیزیولوژی درخنان دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد | ||
3بخش تحقیقات علوم باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، | ||
چکیده | ||
چکیده اهداف: هدف آزمایش بررسی اثر محلول پاشی با نفتالین استیک اسید (NAA) بر سالآوری و صفات رویشی و زایشی ارقام بومی زیتون بود. مواد و روش ها: این آزمایش طی سال های 1398 و1399 در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو در استان کرمانشاه به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ودو فاکتور انجام شد. فاکتور اول شامل محلول پاشی NAA با غلظت های صفر (آب مقطر) و150 میلیگرم در لیتر و بدون محلولپاشی بود. فاکتور دوم شامل نوع رقم در سه سطح که رقم بومی زیتون دیره، زاگرس و مشکات بودند. نتایج:نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد؛ که اثر متقابل رقم در سال در تعداد گل و گل کامل ، تعداد خوشه ومیوه همچنین عملکرد و کارائی عملکرددرسطح یک درصد معنی داربود.اثر متقابل محلول پاشی در سال و رقم معنی دار نبود. نتیجه گیری :محلول پاشی شیمیایی (NAA) در جلوگیری از سال آوری در ارقام بومی و عملکرد میوه و روغن در این تحقیق اثر کمی داشت. درصد روغن در ماده تر و خشک در سال های "آور" و" ناآور" با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشتند. عملکرد میوه رقم دیره نسبت به دو رقم (زاگرس و مشکات) بیشتر بود. .با وجود محلول پاشی NAA در رقم دیره عملکرد میوه در درخت درسال "آور" 35/6 ودرسال "ناآور" 8/5 کیلوگرم دردرخت بود. اما در رقم مشکات و زاگرس اختلاف عملکرد در دو سال کم بود. | ||
کلیدواژهها | ||
تشکیل میوه؛ تنک شیمیایی؛ سال آوری؛ زیتون؛ نفتالین استیک اسید | ||
مراجع | ||
Abdrabboh GA. 2013. Effect of some growth regulators on yield and fruit quality of manzanillo olive trees. Nature and Science. 11(10): 143-151. Anonymous. 1993. Official methods and recommended practices of the American Oil Chemists Society, 4th Edn. Champagin, IL; AOCS Press. Anonymous. 2022. F.A.O. Food agricultural organization.of the united nations.http://www.fao.org/faostat/en/#home Barone ELA, Mantia M, Marchese A and Paolo Marra F. 2014. Improvement in yield and fruit size and quality of the main Italian table olive cultivar'Nocellara del Belice. Scientia, Agricola, 7)11): 52-57. Bustan A, Lavee S, Zipori I,Yeselson Y, Schaffer AA, Riov J and Dag A. 2011. Role of carbohydrate reserves in yield production of intensively cultivated oil olive (Olea europaea L.) trees. Tree Physiology, 31: 519-530. Çigdem Z, Isfendiyaroglu M and Özeke E. 2016. Efects of chmical fruit thinning on fruit yield and quality in GEMLIK olive( Olea europaea L.). Bulgarian Journal of Agricultural Science, 22 (5): 772–777. Crous J and Styen WJ. 2015. Chemical thinning of Barouni and Manzanilia olives with Naphthalene acetic acid under south African condations .South African. Journal Plant and Soil, 32(1): 47-54. Dag A, Bustan A, Avni A, Lavee S and Riov J. 2009. Fruit thinning using NAA shows potential for reducing biennial bearing of Barnea and Picual oil olive trees. Crop and Pasture Science, 60: 1124-1130. ElKassas SE. 1982. Response of chamlali olive of certain growth regulators. Assiut Journal of Agricultural Science, 13(6): 263-271. ElSherkawy MM, Mikhail EG and Othman IM. 2010. Studies on alternate bearing of Picual olive trees. Journal Plant Production , 1(1): 137–147. Elizabeth F. 2013. Large olive crop may benefit from chemical thinning. National Journal of the Olive Industry, 90: 16-17. Erel R, Yermiyahu U, Yasor H, Chamus DC, Schowartz A, BenGal A and Dag A. 2016. Phosphorous nutritional level,Carbohydrate reserves and flower quality in olives. Plos One, 11(12): 1-19. Hegazi ES, Hegazi AA and ELkholly DM. 2017. Effect of some chemical thinning agents of fruit quality and oil content of manzanillo and egghizi shami olive cultivars . Journal of Plant Production, 19 (8): 315-320. IOOC. 2002. Methodology for the Primary Characterization of Olive Varieties. Project on Conservation, Characterization, Collection of Genetic Resources in Olive. IOOC. 2002. Methodology for the Secondary Characterization (Agronomic, Phonological, Pomological and Oil Quality) of Olive Varieties held in Collection. Project on Conservation, Characterization, Collection of Genetic Resources in Olive. Kour D, Bakshi P, wali VK, Sharma N, Sharma A and Iqbal M. 2018. Alternate Bearing A-Review International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences,7(9): 2281-2297. Krueger WH, Maranto J, Sibbett GS . 2004. Olive fruit thinning. In ‘Olive production manual.(University of California: Oakland,CA), pp:101–104. Lavee S and Spiegel P.1958. Spray thinning of olives with growth regulators. Ktavim, 9: 129–138. Lavee S . 1985. Olea europaea.Handbook of flowering,C.R.C press Boca Raton FL, pp:423-434. Lavee S. 2007. Biennial bearing in olive (Olea europaea). Annales Series Historia Naturalis, 17(1): 101-102. Link H. 2000. Significance of flower and fruit thinning on fruit, Plant Grow Regulation, 31(1): 17-26. Martin GC, Lavee S, Sibbett GS, Nishijema C and Carlson SP. 1980. A new approach to thinning olives california Agriculture, 34: 7-8. Maniriho F. 2022. Flower differentiation and fruiting dynamics in olive tree (Olea europaea L.) Eco physiological analysis in mediterranean basin,Advances in Horticultural Science, 361(1): 53-62. Martin GC, Ferguson L and Sibbit GS. 2005. Flowering, Polllination, Fruiting,alternare bearing and absscison, Olive production manual university of California.agricultural and natural resource, pp. 49-54. Michelakis N. 1997. Water management and irrigation for olive tree, Proceedings of the international seminar on olive growing. Held on 18- 24 May, 1997at Chania-Greece. Mickelbart, MV and james D. 2003. Development a dry matter maturity index for olive (Olea europaea L.), New Zealand journal of crop and horticulture scince, 31: 267-276. Nafea SM and Halala KA. 2014. Effect foliar application of GA3 and NAA for reducing alternate bearing of olive trees (Olea europaea L.cv. Ashrasi ), IOSR Journal of Agriculture and Veterinary Science, 7 (I) : 08-12. Newton C, Lorre C, Sauvage C, Ivorra S, Terralj F. 2014. On the origins and spread of O(Olea europaea L.) (Olive) domestication: evidence for shape variation of olive stones at Ugarit, Late Bronze Age, Syria: a windowon the Mediterranean Basin and on the westward diffusion of olive varieties. Vegetation History Archaeobotanye, 23(5): 567-575. Poli, M. 1979. Etude bibliographique de Ia physiologie de l'alternance de production chez l'olivier Olea europaea L.). Fruits, 34: 687-694. Reale L, Sgrmo C, Ederli L, Pasqualini S, Orlandi F, Fornaciari F, Ferranti F and Romano B. 2009. Morphological and cytological development and starch accumulation in hermaphrodite and staminate flowers of olive (Olea europaea L.), Sexual Plant Reproduction, 22: 109-119. Rodrigues MA and Correia CM. 2009. O ciclo bienal da oliveria. In M.A. Rodrigues e C.M. Correia (Eds.). Manual da Safra e contra Safra do Olival. Instituto. Politicnico. Braganea, pp: 111 Sadeghi H . 2002. Planting, growing and harvesting olives, publication of agricultural education; Ministry of Jihad Agriculture. Deputy Minister of Horticulture.PP: 414.(in Persian). Sibbett GS and Krueger W. 1998. Olive spray thinning guidelines.University of California Division of Agriculture and Natural Resources Publication 7238 (formerly 2475). Stino GR, Stino RG, Elshinawy IE, Rashad HM,Hussien IA and Haleem AY. 2010. Effect of manual Thinning and mepiquat chloride on enhancing fruiting of two olive cultivars in the off year ,journal of Horticultural Science and Ornamental Plants, 2(1): 57-62. Taheri M, Besiret M, khoshzaman T, Mosteshari M and shakeri ML. 2017. Integrated management of soil fertility and nutrition management in olive trees,Ministry of Agricultural Jihad, Agricultural Research and Training Organization, Soil and Water Research Institute, PP:109 (in Persian). Taghipour L, Rahemi M and Assa P. 2011.Thinning with NAA, NAD, ethephon, urea and by hand to improve fruit quality of apricot Brazilian Journal, Plant Physiology.; 23 (4): 279-284. Taslimpor MR and Rahemi M. 2000. Effect of chemical thinning on characteristic of fruit and alternate bearing of Dezfuol and Fishomi olive cultivars Journal of Agriculture and Rural Development, 2 (1,2):1-16.(in Persian). Turktaz M, Inal B, Okay S, Erkilik EG, Dondar E, Hermandez P,Dorado G and turgay U. 2013. Nutrition Metabolism Plays an Important Role in the Alternate Bearing of the Olive Tree (Olea europaea L.). PloS ONE, 8(3): e59876. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 195 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 217 |