تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,323 |
تعداد مقالات | 16,270 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,954,052 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,624,716 |
Effects of Sumac fruit (Rhus coriaria) powder on laying performance and stored egg quality traits under different storage conditions | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 3، آذر 1403، صفحه 81-94 اصل مقاله (400.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.51018.1658 | ||
نویسندگان | ||
امیر مصیب زاده؛ سید محمد علی میرحسینی؛ حسین شکوری علیشاه؛ پیمان حسنلو؛ سید علی میر قلنج* | ||
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بررسی اثرات استفاده از پودر سماق بر عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغها در مرغهای تخمگذار مُسن. هدف: ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف پودر سماق در جیره بر عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغها تحت شرایط مختلف نگهداری. روش کار: در این مطالعه، تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار سویه Hy-line W36 با سن 53 هفتگی و وزن مشابه (گرم 42 ± 1395) بین سه تیمار، پنج تکرار و 8 پرنده در هر تکرار بصورت کاملاً تصادفی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد (بدون سماق)، 2) 25/0 درصد و 3) 5/0 درصد پودر سماق در جیره بودند. پژوهش حاضر متشکل از دو آزمایش بود که آزمایش اول به منظور بررسی پارامترهای عملکردی و صفات کیفی تخم مرغ و آزمایش دوم به منظور ارزیابی تاثیر پودر سماق بر تخم مرغهای ذخیره شده در شرایط محیطی مختلف به مدت 7 و 30 روز انجام شد. نتایج: نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر نشان داد که درصد تولید و توده تخم مرغ تولیدی با افزودن هر دو سطح پود سماق به جیره کاهش یافت (05/0>P). در حالیکه، ضریب تبدیل خوراک در تمام دورههای آزمایشی، با افزودن پودر سماق به جیره بطور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). ارزیابی خصوصیات کیفی تخم مرغها در انتهای دوره آزمایش نشان داد که در تخم مرغهای تولید شده توسط پرندگان تغذیه شده با هر دو سطح سماق واحد هاو و چگالی تخم مرغها کاهش یافته (05/0>P) و در مقابل، ارتفاع زرده، شاخص زرده، pH زرده و pH سفیده بطور قابل توجهی افزایش یافت (05/0>P). هیچ اثر متقابل معنی-داری بین سطح سماق، زمان و دمای نگهداری مشاهده نشد. نتیجهگیری کلی: افزودن پودر سماق به جیره خوراکی مرغهای تخمگذار موجب کاهش در عملکرد تولید و صفات کیفی داخلی و خارجی تخم مرغ شد در حالیکه، کیفیت داخلی تخم مرغها طی دوره نگهداری در شرایط محیطی مختلف به خوبی حفظ شد. کلمات کلیدی: آنتی اکسیدان طبیعی، سماق، عملکرد تولید، کیفیت تخم مرغ، مرغ تخمگذار. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان طبیعی؛ سماق؛ عملکرد تولید؛ کیفیت تخم مرغ؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
Ahn D, Sell J, Jo C, Chamruspollert M and Jeffrey M, 1999. Effect of dietary conjugated linoleic acid on the quality characteristics of chicken eggs during refrigerated storage. Poultry Science 78(6): 922-928.
Ali A, Ponnampalam EN, Pushpakumara G, Cottrell JJ, Suleria HA and Dunshea FR, 2021. Cinnamon: A natural feed additive for poultry health and production—A review. Animals 11(7): 2026-2042.
Altmann SW, Davis HR, Zhu Lj, Yao X, Hoos LM, Tetzloff G, Iyer SPN, Maguire M, Golovko A and Zeng M, 2004. Niemann-Pick C1 Like 1 protein is critical for intestinal cholesterol absorption. Science 303(5661): 1201-1204.
Arpášová H, Kačániová M, Gálik B, Čuboň J and Mellen M, 2014. The Effect of Oregano Essential Oil and Rhus coriaria L. on selected performance parameters of laying hens. Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies 47(1): 12-16.
Brenes A and Roura E, 2010. Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal Feed Science and Technology 158(1-2): 1-14.
Butcher GD and Miles RD, 1991. Egg specific gravity: designing a monitoring program. Florida Cooperative Extension Service, Institute of Food and Agricultural.
Chukwuka O, Okoli I, Okeudo N, Udedibie A, Ogbuewu I, Aladi N, Iheshiulor O and Omede A, 2011. Egg quality defects in poultry management and food safety. Asian Journal of Agricultural Research 5(1), 1-16.
Funk E, 1948. The relation of the yolk index determined in natural position to the yolk index as determined after separating the yolk from the albumen. Poultry Science 27(3): 367.
Gálik B, Arpášová H, Bíro D, Rolinec M, Šimko M, Juráček M and Herkeľ R, 2014. The effect of dietary Rhus coriaria L. on table eggs yolk nutrients composition. Acta Fytotechnica et Zootechnica 17(3): 93-95.
Golzadeh M, Farhoomand P and Daneshyar M, 2012. Dietary Rhus coriaria L. powder reduces the blood cholesterol, VLDL-c and glucose, but increases abdominal fat in broilers. South African Journal of Animal Science 42(4): 398-405.
Goñí I, Brenes A, Centeno C, Viveros A, Saura-Calixto F, Rebole A, Arija I and Estevez R 2007. Effect of dietary grape pomace and vitamin E on growth performance, nutrient digestibility, and susceptibility to meat lipid oxidation in chickens. Poultry Science 86(3): 508-516.
Gumus H, Oguz MN, Bugdayci KE and Oguz F K, 2018. Effects of sumac and turmeric as feed additives on performance, egg quality traits, and blood parameters of laying hens. Revista Brasileira de Zootecnia 47: e20170114.
Gurbuz Y and Ismael I, 2016. Effect of peppermint and basil as feed additive on broiler performance and carcass characteristics. Iranian Journal of Applied Animal Science 6(1): 149-156.
Gurbuz Y and Salih Y, 2017. Influence of sumac (Rhus Coriaria L.) and ginger (Zingiber officinale) on egg yolk fatty acid, cholesterol and blood parameters in laying hens. Journal of Animal Physiology and animal Nutrition 101(6): 1316-1323.
Haugh R, 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. United States Egg and Poultry Magazine 43: 522-555.
Hertrampf JW, 2001. Alternative antibacterial performance promoters. Poultry International 40, 50-52.
Hy-Line International, 2020. Hy-Line W36 Commercial Management Guide. Hy-Line International, West Des Moines, IA.
Ikeda I, Imasato Y, Sasaki E, Nakayama M, Nagao H, Takeo T, Yayabe F and Sugano M, 1992. Tea catechins decrease micellar solubility and intestinal absorption of cholesterol in rats. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Lipids and Lipid Metabolism 1127(2): 141-146.
Kanani R, Mirghelenj S, Kianfar R and Janmohammadi H, 2020. Effects of different levels of green tea leaf powder on production performance and some blood parameters of laying hens. Journal of Animal Science Researches 30(1): 67-78.
Kheiri F, Rahimian Y and Nasr J, 2015. Application of sumac and dried whey in female broiler feed. Archives Animal Breeding 58(1): 205-210.
Kojima S and Yoshida Y, 2008. Effects of green tea powder feed supplement on performance of hens in the late stage of laying. International Journal of Poultry Science 7(5): 491-496.
Liu H, Yu Q, Fang C, Chen S, Tang X, Ajuwon KM and Fang R, 2020. Effect of selenium source and level on performance, egg quality, egg selenium content, and serum biochemical parameters in laying hens. Foods 9(1): 68.
McDonald S, Prenzler PD, Antolovich M and Robards K, 2001. Phenolic content and antioxidant activity of olive extracts. Food Chemistry 73(1): 73-84.
Mirghelenj S, Kianfar R, Janmohammadi H and Taghizadeh A, 2017a. Effect of different levels of grape pomace on egg production performance and egg internal quality during different keeping times and temperatures. Animal Production Research 6(4): 81-91.
Mirghelenj S, Kianfar R, Janmohammadi H and Taghizadeh A, 2017b. Effects of different levels of dried tomato pulp on production performance of layers and egg internal quality traits during different storage times and temperatures. Journal of Animal Science Researches 27(3): 73-85.
Montorzi M, Falchuk KH and Vallee BL 1995. Vitellogenin and lipovitellin: zinc proteins of Xenopus laevis oocytes. Biochemistry 34(34): 10851-10858.
Mosayyeb Zadeh A, Mirghelenj SA, Shakouri Alishah H and Hasanlou P, 2021. Effects of sumac fruit powder (Rhus coriaria L.) supplementation on productive performance, egg quality traits and serum biochemical parameters in old laying hens. Italian Journal of Animal Science 20(1): 1348-1356.
Nasar‐Abbas S, Halkman AK and Al‐Haq M, 2004. Inhibition of some foodborne bacteria by alcohol extract of sumac (Rhus coriaria L.). Journal of Food Safety 24(4): 257-267.
Nouzarian R, Tabeidian S, Toghyani, M, Ghalamkari G and Toghyani M, 2011. Effect of turmeric powder on performance, carcass traits, humoral immune responses, and serum metabolites in broiler chickens. Journal of Animal and Feed Sciences 20(3): 389-400.
Nyachoti C, Atkinson J and Leeson S, 1997. Sorghum tannins: a review. World's Poultry Science Journal 53(1): 5-21.
Ozcan M and Haciseferogullari H, 2004. A condiment [sumac (Rhus coriaria L.) fruits]: Some Pphysico-Chemical Properties. 30(3-4), 74-84.
Pappas A, Acamovic T, Sparks N, Surai P and McDevitt R, 2005. Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on egg quality during storage. Poultry Science 84(6): 865-874.
Patra AK, Amasheh S and Aschenbach JR, 2019. Modulation of gastrointestinal barrier and nutrient transport function in farm animals by natural plant bioactive compounds–a comprehensive review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 59(20): 3237-3266.
Peschel W, Sánchez-Rabaneda F, Diekmann W, Plescher A, Gartzía I, Jiménez D, Lamuela-Raventos R, Buxaderas S and Codina C, 2006. An industrial approach in the search of natural antioxidants from vegetable and fruit wastes. Food Chemistry 97(1): 137-150.
Raodah M, Al-Ali A and Faleeha H, 2014. The antioxidant and antimicrobial of Syrian sumac (Rhus coriaria) fruit extracts. Journal of Natural Sciences Research 4(11): 36-40.
Ratna WN, Bhatt VD, Chaudhary K, Ariff AB, Bavadekar SA and Ratna HN, 2016. Estrogen-responsive genes encoding egg yolk proteins vitellogenin and apolipoprotein II in chicken are differentially regulated by selective estrogen receptor modulators. Theriogenology 85(3): 376-383.
Sabir P and Aydin R, 2017. Diet supplemented with sumac (Rhus coriaria L.) influenced fatty acid composition but not the cholesterol content of eggs from Japanese quail. EC Nutrition 12(2): 103-109.
SAS S, 2009. STAT user's guide, version 9.2. Cary, NC, USA: SAS Inst. Inc.
Silversides F and Scott TA, 2001. Effect of storage and layer age on quality of eggs from two lines of hens. Poultry Science 80(8): 1240-1245.
Simitzis P, Deligeorgis S, Bizelis J, Dardamani A, Theodosiou I and Fegeros K, 2008. Effect of dietary oregano oil supplementation on lamb meat characteristics. Meat Science 79(2): 217-223.
Skřivan M, Skřivanova V, Dlouha G, Branyikova I, Zachleder V and Vitova M, 2010. The use of selenium-enriched alga Scenedesmus quadricauda in a chicken diet. Czech Journal of Animal Science 55(12): 565-571.
Sun C, Lu J, Yi G, Yuan J, Duan Z, Qu L, Xu G, Wang K and Yang N, 2015. Promising loci and genes for yolk and ovary weight in chickens revealed by a genome-wide association study. PloS one 10(9): e0137145.
Tam SP, Archer T and Deeley R, 1985. Effects of estrogen on apolipoprotein secretion by the human hepatocarcinoma cell line, HepG2. Journal of Biological Chemistry 260(3): 1670-1675. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 335 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7 |