تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,320 |
تعداد مقالات | 16,195 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,824,113 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,504,027 |
اثرات استفاده از سطوح مختلف پودر سماق در جیره مرغهای تخمگذار بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم مرغ تحت شرایط مختلف نگهداری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 اسفند 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2024.51018.1658 | ||
نویسندگان | ||
امیر مصیب زاده؛ سید محمد علی میرحسینی؛ حسین شکوری علیشاه؛ پیمان حسنلو؛ سید علی میر قلنج* | ||
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بررسی اثرات استفاده از پودر سماق بر عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغها در مرغهای تخمگذار مُسن. هدف: ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف پودر سماق در جیره بر عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغها تحت شرایط مختلف نگهداری. روش کار: در این مطالعه، تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار سویه Hy-line W36 با سن 53 هفتگی و وزن مشابه (گرم 42 ± 1395) بین سه تیمار، پنج تکرار و 8 پرنده در هر تکرار بصورت کاملاً تصادفی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد (بدون سماق)، 2) 25/0 درصد و 3) 5/0 درصد پودر سماق در جیره بودند. پژوهش حاضر متشکل از دو آزمایش بود که آزمایش اول به منظور بررسی پارامترهای عملکردی و صفات کیفی تخم مرغ و آزمایش دوم به منظور ارزیابی تاثیر پودر سماق بر تخم مرغهای ذخیره شده در شرایط محیطی مختلف به مدت 7 و 30 روز انجام شد. نتایج: نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر نشان داد که درصد تولید و توده تخم مرغ تولیدی با افزودن هر دو سطح پود سماق به جیره کاهش یافت (05/0>P). در حالیکه، ضریب تبدیل خوراک در تمام دورههای آزمایشی، با افزودن پودر سماق به جیره بطور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). ارزیابی خصوصیات کیفی تخم مرغها در انتهای دوره آزمایش نشان داد که در تخم مرغهای تولید شده توسط پرندگان تغذیه شده با هر دو سطح سماق واحد هاو و چگالی تخم مرغها کاهش یافته (05/0>P) و در مقابل، ارتفاع زرده، شاخص زرده، pH زرده و pH سفیده بطور قابل توجهی افزایش یافت (05/0>P). هیچ اثر متقابل معنی-داری بین سطح سماق، زمان و دمای نگهداری مشاهده نشد. نتیجهگیری کلی: افزودن پودر سماق به جیره خوراکی مرغهای تخمگذار موجب کاهش در عملکرد تولید و صفات کیفی داخلی و خارجی تخم مرغ شد در حالیکه، کیفیت داخلی تخم مرغها طی دوره نگهداری در شرایط محیطی مختلف به خوبی حفظ شد. کلمات کلیدی: آنتی اکسیدان طبیعی، سماق، عملکرد تولید، کیفیت تخم مرغ، مرغ تخمگذار. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان طبیعی؛ سماق؛ عملکرد تولید؛ کیفیت تخم مرغ؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 311 |