تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,649 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,706 |
بررسی تاثیر اسیدهای صفراوی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی در جوجه-های گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 3، آذر 1402، صفحه 115-126 اصل مقاله (420.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2023.57358.1715 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد علی میرحسینی1؛ محسن دانشیار* 2؛ پرویز فرهومند2؛ سید علی میر قلنج3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: جوجههای گوشتی در سنین اولیه به دلیل ترشح محدود اسیدهای صفراوی در هضم و جذب چربیها مشکل دارند. هدف: بررسی اثر اسیدهای صفراوی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی بود. روشکار: 300 قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس 308 در یک آزمایش با 5 تیمار و 6 تکرار با 10 پرنده در هر تکرار استفاده شدند. پنج تیمار آزمایشی شامل: تیمار 1) جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا، تیمار 2) جیره پایه حاوی امولسیفایر، تیمار 3) جیره پایه حاوی 05/0 درصد اسید صفراوی، تیمار 4) جیره پایه حاوی 1/0 درصد اسید صفراوی و تیمار 5) جیره پایه حاوی 2/0 درصد اسید صفراوی بودند. آزمایش به مدت 42 روز و در مراحل آغازین (1 تا10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) انجام شد. صفات عملکردی بصورت دورهای و خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی در روز 42 آزمایش اندازهگیری شدند. نتایج: نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف اسیدهای صفراوی تاثیر معنیداری بر مصرف خوراک نداشت (05/0<P). اما مصرف سطح 1/0 درصد اسید صفراوی باعث بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در دوره آغازین شد (05/0>P). چربی شکمی نیز هنگام استفاده از 1/0 درصد اسید صفراوی به طور معنیدار نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0>P). غلظت تریگلیسیرید در پرندگان تغذیه شده با سطح 05/0 درصد اسید صفراوی و غلظت کلسترول و اسید اوریک در پرندگان دریافت کننده جیره حاوی امولسیفایر به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش پیدا کردند (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی مشخص شد که مصرف 1/0 درصد اسیدهای صفراوی در جیره باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی در دوره آغازین، خصوصیات لاشه و پروفایل لیپیدی خون میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید صفراوی؛ امولسیفایر؛ جوجههای گوشتی؛ چربی شکمی؛ وزن بدن | ||
مراجع | ||
Abudabos AM, 2014. Effect of fat source, energy level and enzyme supplementation and their interactions on broiler performance. South African Journal of Animal Science 44(3): 280-287.
Alabi OJ, Ng'Ambi JW and Norris D, 2013. Dietary energy level for optimum productivity and carcass characteristics of indigenous Venda chickens raised in closed confinement. South African Journal of Animal Science 43(5): 75-80.
Alzawqari M, Moghaddam HN, Kermanshahi H and Raji AR, 2011. The effect of desiccated ox bile supplementation on performance, fat digestibility, gut morphology and blood chemistry of broiler chickens fed tallow diets. Journal of Applied Animal Research 39(2): 169-174.
Arshad MA, Bhatti SA, Hassan I, Rahman MA and Rehman MS, 2020. Effects of bile acids and lipase supplementation in low-energy diets on growth performance, fat digestibility and meat quality in broiler chickens. Brazilian Journal of Poultry Science 22(2): 1-8.
Fouad AM and El-Senousey, HK, 2014. Nutritional factors affecting abdominal fat deposition in poultry: a review. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 27(7): 1057–1068.
Cho JH, Zhao P and Kim IH, 2012. Effects of emulsifier and multi-enzyme in different energy densitydiet on growth performance, blood profiles, and relative organ weight in broiler chickens. Journal of Agricultural Science, 4: 161.
Ge XK, Wang AA, Ying ZX, Zhang LG, Su WP, Cheng K, Feng CC, Zhou YM, Zhang LL and Wang T, 2019. Effects of diets with different energy and bile acids levels on growth performance and lipid metabolism in broilers. Poultry Science 98(2): 887-895.
Helkin A, Stein JJ, Lin S, Siddiqui S, Maier KG and Gahtan V, 2016. Dyslipidemia part 1—review of lipid metabolism and vascular cell physiology. Vascular and Endovascular Surgery 50(2): 107-118.
Hofmann AF, 2008. Hagey LR. Bile acids: chemistry, pathochemistry, biology, pathobiology, therapeutics. Cellular and Molecular Life Sciences 65: 2461-2483.
Hu YD, Lan D, Zhu Y, Pang HZ, Mu XP and Hu XF, 2018. Effect of diets with different energy and lipase levels on performance, digestibility and carcass trait in broilers. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 31(8): 1275.
Huang J, Yang D, Gao S and Wang T, 2008. Effects of soy-lecithin on lipid metabolism and hepatic expression of lipogenic genes in broiler chickens. Livestock Science 118(1-2): 53-60.
Lai W, Cao A, Li J, Zhang W and Zhang L, 2018. Effect of high dose of bile acids supplementation in broiler feed on growth performance, clinical blood metabolites, and organ development. Journal of Applied Poultry Research 27(4): 532-539.
Lammasak K, Kijpakorn S and Angkanaporn K, 2019. Corrigendum to: Porcine bile powder supplementation of a high fat broiler diet in relation to growth performance and nutrient digestion. Animal Production Science 59(7): 1399-1399.
Li T and Chiang JY, 2014. Bile acid signaling in metabolic disease and drug therapy. Pharmacological Reviews, 66(4): 948-983.
Maisonnier S, Gomez J, Bree A, Berri C, Baeza E and Carre B, 2003. Effects of microflora status, dietary bile salts and guar gum on lipid digestibility, intestinal bile salts, and histomorphology in broiler chickens. Poultry Science 82(5): 805-814.
Muhammad AT, Arif M and Saeed M, 2016. Emulsifier effect on fat utilization in broiler chicken. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances 11(3): 158-167.
Niu Z, Shi J, Liu F, Wang X, Gao C and Yao L, 2009. Effects of dietary energy and protein on growth performance and carcass quality of broilers during starter phase. International Journal of Poultry Science 8(5): 508-511.
Noel OF, Still CD, Argyropoulos G, Edwards M and Gerhard GS, 2016. Bile acids, FXR, and metabolic effects of bariatric surgery. Journal of obesity 1-8.
Parsaie S, Shariatmadari F, Zamiri MJ and Khajeh K, 2007. Influence of wheat-based diets supplemented with xylanase, bile acid and antibiotics on performance, digestive tract measurements and gut morphology of broilers compared with a maize-based diet. British poultry science 48(5): 594-600.
Piekarski A, Decuypere E, Buyse J and Dridi S, 2016. Chenodeoxycholic acid reduces feed intake and modulates the expression of hypothalamic neuropeptides and hepatic lipogenic genes in broiler chickens. General and Comparative Endocrinology 229: 74-83.
Ravindran V, Tancharoenrat P, Zaefarian F and Ravindran G, 2016. Fats in poultry nutrition: Digestive physiology and factors influencing their utilisation. Animal Feed Science and Technology 213: 1-21.
Russell DW, 2009. Fifty years of advances in bile acid synthesis and metabolism. Journal of Lipid Research 50: 120-125.
Siyal FA, Babazadeh D, Wang C, Arain MA, Saeed M, Ayasan T, Zhang L and Wang T, 2017. Emulsifiers in the poultry industry. World's Poultry Science Journal 73(3): 611-620.
Tancharoenrat P, Ravindran V, Zaefarian F and Ravindran G, 2013. Influence of age on the apparent metabolisable energy and total tract apparent fat digestibility of different fat sources for broiler chickens. Animal Feed Science and Technology 186(3-4): 186-192.
Tůmová E and Teimouri AJ, 2010. Fat deposition in the broiler chicken: a review. Scientia Agriculturae Bohemica 41(2): 121-128.
Upadhaya SD, Park JW, Park JH and Kim IH, 2017. Efficacy of 1, 3-diacylglycerol as a fat emulsifier in low-density diet for broilers. Poultry Science 96(6): 1672-1678.
Upadhaya SD, Yun KS, Zhao PY, Lee IS and Kim IH, 2019. Emulsifier as a feed additive in poultry and pigs-a review. Animal Nutrition and Feed Technology, 19(2): 323-336.
Wang JP, Zhang ZF, Yan L and Kim IH, 2016. Effects of dietary supplementation of emulsifier and carbohydrase on the growth performance, serum cholesterol and breast meat fatty acids profile of broiler chickens. Animal Science Journal 87(2): 250-256.
Xu Y, 2016. Recent progress on bile acid receptor modulators for treatment of metabolic diseases. Journal of Medicinal Chemistry 59(14): 6553-6579.
Zhao PY and Kim IH, 2017. Effect of diets with different energy and lysophospholipids levels on performance, nutrient metabolism, and body composition in broilers. Poultry Science 96(5): 1341-1347. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 226 |