تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,431 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,978 |
مطالعه امکان انتقال ایمنی از طریق آغوز و تغییر ترکیبات آغوز در گوسفندان دنبهدار تحت تأثیر محدودیت خوراک در دوران قبل از زایمان | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 3، آذر 1402، صفحه 99-113 اصل مقاله (517.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2023.56253.1705 | ||
نویسندگان | ||
موسی زرین* 1؛ حمیده محمودی مونه2؛ امیر احمدپور2 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: آغوز بهدلیل وجود مواد مغذی و عوامل ایمنیزا، در توانایی انتقال ایمنی به نوزاد نشخوارکنندگان حائز اهمیت میباشد. هدف: بهمنظور بررسی تأثیر محدودیت خوراکی در دوره انتقال بر روند تغییر ترکیبات آغوز و همچنین برای ارزیابی امکان انتقال ایمنی از طریق آغوز با استفاده از دستگاه رفرکتومتر دیجیتال این آزمایش انجام شد. روش کار: از تعداد ۲۰ رأس میش آبستن (لری- بختیاری و ترکی- قشقایی) دنبهدار در دو گروه شاهد (۱۰n=) و محدودیت خوراکی (۱۰n =) استفاده شد. پس از سازگاری، در دوره پیش از زایش (۵- تا ۱-)حیوانات گروه شاهد با ۱۰۰ درصد و گروه محدودیت در همین بازه طی هفتههای اول تا پنجم مطالعه به ترتیب و بهصورت هفتگی با ۱۰۰، ۵۰، ۶۵، ۸۰، و 100 درصد جیره پیشنهادی تغذیه شدند. بعد از زایمان نیز همین برنامه تغذیهای تکرار گردید. نمونه خون میشها بهصورت هفتگی در طول دوره آزمایش و نمونههای آغوز و خون برهها در زمانهای صفر (روز زایمان)، ۱، ۱۲، ۲۴، ۳۶، ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از زایمان گرفته شد. درصد بریکس تمام نمونهها و همچنین ترکیبات اصلی آغوز اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از رویه Mixed Model نرمافزار SAS ارزیابی شدند. نتایج: محدودیت خوراکی موجب کاهش درصد بریکس خون میشها نسبت به گروه شاهد شد(۰۵/۰>P). بین درصد بریکس خون برهها تفاوت معنیداری در دو گروه مورد آزمایش مشاهده نشد (۰۵/۰<P). روند تغییر چربی آغوز در هر دو گروه بدون تغییر بود (۰۵/۰<P). درصد لاکتوز، پروتئین، مواد جامد بدون چربی و چگالی آغوز در ابتدای زایمان بالا ولی در هر دو گروه از ساعت ۱۲ روند کاهشی را آغاز کرد (۰۵/۰>P). نتیجهگیری کلی: روند تغییر ترکیبات آغوز و مقدار بریکس در گوسفندان دنبهدار با دیگر دامها متفاوت بوده و به نظر میرسد دامها در تلاش هستند که در حداقل زمان ممکن مواد مورد نیاز را از طریق آغوز به نوزادان خود انتقال دهند. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمونوگلوبولین؛ بریکس؛ پروتئین؛ چربی؛ کیفیت آغوز؛ مواد جامد غیر چربی | ||
مراجع | ||
Alves AC, Alves NG, Ascari IJ, Junqueira FB, Coutinho AS, Lima RR, Pérez JRO, De Paula SO, Furusho-Garcia IF and Abreu LR, 2015. Colostrum composition of Santa Inês sheep and passive transfer of immunity to lambs. Journal of Dairy Science 98(6): 3706-3716.
Argüello A, Castro N, Álvarez S and Capote J, 2006. Effects of the number of lactations and litter size on chemical composition and physical characteristics of goat colostrum. Small Ruminant Research 64: 53–59.
Argüello A, Castro N, Zamorano MJ, Castroalonso A and Capote J, 2004. Passive transfer of immunity in kid goats fed refrigerated and frozen goat colostrum and commercial sheep colostrum. Small Ruminant Research 54: 237–241.
Arman P, Kay RNB, Goodall ED and Sharman GAM, 1974. The Composition and yield of milk from captive red deer (Cervus Elaphus L). Reproduction 37: 67–84.
Bartens MC, Drillich M, Rychli K, Iwersen M, Arnholdt T, Meyer L and Klein-Jöbstl D, 2016. Assessment of different methods to estimate bovine colostrum quality on farm. New Zealand Veterinary Journal 64: 263–267.
Bielmann V, Gillan J, Perkins NR, Skidmore AL, Godden S and Leslie KE, 2010. An evaluation of Brix refractometer instruments for measurement of colostrum quality in dairy cattle. Journal of Dairy Science 93, 3713–3721.
Caja G, Salama AA K and Such X, 2006. Omitting the dry-off period negatively affects colostrum and milk yield in dairy goats. Journal of Dairy Science 89: 4220–4228.
Castro N, Capote J, Bruckmaier RM and Argüello A, 2011. Management effects on colostrogenesis in small ruminants: a review. Journal of Applied Animal Research 39: 85–93.
Castro N, Gómez-González LA, Earley B and Argüello A, 2018. Use of clinic refractometer at farm as a tool to estimate the IgG content in goat colostrum. Journal of Applied Animal Research 46: 1505–1508.
Chaarani B, Robinson RA and Johnson DW, 1991. Lamb mortality in Meknes province (Morocco). Preventive Veterinary Medicine 10(4): 283-298.
De la Vara JA, Berruga MI, Serrano MP, Cano EL, García A, Landete-Castillejos T, Gallego L, Argüello A, Carmona M and Molina A, 2020. Short communication: Red deer (Cervus elaphus) colostrum during its transition to milk. Journal of Dairy Science 103: 5662–5667.
Drackley JK, 1999. Biology of dairy cows during the transition period: the final frontier. Journal of Dairy Science 82: 2259–2273.
El-Fattah AM, Abd Rabo FH, EL-Dieb SM and El-Kashef HA, 2012. Changes in composition of colostrum of Egyptian buffaloes and Holstein cows. BMC Veterinary Research 8: 19.
Gapper LW, Copestake DEJ, Otter DE and Indyk HE, 2007. Analysis of bovine immunoglobulin G in milk, colostrum and dietary supplements: a review. Analytical and Bioanalytical Chemistry 389: 93–109.
Georgiev I, 2008. Differences in chemical composition between cow colostrum and milk. Bulgarian Journal of Veterinary Medicine 11.
Gulliksen SM, Lie KI, Solverød L and Osteras O, 2008. Risk factors associated with colostrum quality in Norwegian dairy cows. Journal of dairy science 91(2): 704-712.
Hadjipanayiotou M, 1995. Composition of ewe, goat and cow milk and of colostrum of ewes and goats. Small Ruminant Research 18: 255–262.
Hart KW, Contou C, Blackberry M and Blache D, 2009. Merino ewes divergently selected for calm temperament have a greater concentration of immunoglobulin G in their colostrum than nervous ewes. Animal Breed Genetic 18: 576-579.
Hashemi M, Zamiri MJ and Safdarian M, 2008. Effects of nutritional level during late pregnancy on colostral production and blood immunoglobulin levels of Karakul ewes and their lambs. Small Ruminant Research 75: 204–209.
Hernández-Castellano LE, Nally JE, Lindahl J, Wanapat M, Alhidary IA, Fangueiro D, Grace D, Ratto M, Bambou JC and de Almeida AM, 2019. Dairy science and health in the tropics: challenges and opportunities for the next decades. Tropical Animal Health and Production 51: 1009–1017.
Huang W, Tian Y, Wang Y, Simayi A, Yasheng A, Wu Z, Li S and Cao Z, 2014. Effect of reduced energy density of close-up diets on dry matter intake, lactation performance and energy balance in multiparous Holstein cows. Journal of Animal Science and Biotechnology 5: 30.
Jaster EH, 2005. Evaluation of quality, quantity, and timing of colostrum feeding on immunoglobulin G1 absorption in Jersey calves. Journal of Dairy Science 88(1): 296-302.
Keskin M, Güler Z, Gül S and Biçer O, 2007. Changes in gross chemical compositions of ewe and goat colostrum during ten days postpartum. Journal of Applied Animal Research 32: 25–28.
Kessler EC, Bruckmaier RM and Gross JJ, 2021. Short communication: Comparative estimation of colostrum quality by Brix refractometer in bovine, caprine, and ovine colostrum. Journal of Dairy Science 104: 2438–2444.
Khan A and Ahmad R, 1997. Maternal immunoglobulins transfer and neonatal lamb mortality: a review. Pakistan Veterinary Journal 17(4): 161-167.
Kráčmar S, Kuchtík J, Baran M, Váradyová Z, Kráčmarová E, Gajdůšek S and Jelínek P, 2005. Dynamics of changes in contents of organic and inorganic substances in sheep colostrum within the first 72 h after parturition. Small Ruminant Research 56: 183–188.
McGrath BA, Fox PF, McSweeney PLH and Kelly AL, 2016. Composition and properties of bovine colostrum: a review. Dairy Science and Technology 96: 133–158.
Morrill KM, Conrad E, Lago A, Campbell J, Quigley J and Tyler H, 2012. Nationwide evaluation of quality and composition of colostrum on dairy farms in the United States. Journal of Dairy Science 95(7): 3997-4005.
Morrill KM, Robertson KE, Spring MM, Robinson AL and Tyler HD, 2015. Validating a refractometer to evaluate immunoglobulin G concentration in Jersey colostrum and the effect of multiple freeze–thaw cycles on evaluating colostrum quality. Journal of Dairy Science 98(1): 595-601.
Nouri M, Zarrin M, Ahmadpour A, Castro N, González-Cabrera M and Hernandez-Castellano LE, 2023. Feed restriction around parturition does not affect colostrum immunoglobulin G concentration in dairy fat-tailed sheep but does affect performance and blood metabolites in newborn lambs. Journal of Dairy Science 106. https://doi.org/10.3168/jds.2022-22505.
Pavlíková E, Blaško J, Górová R, Addová G, Kubinec R, Margetín M and Soják L, 2010. Variation in fatty acid composition of ewes’ colostrum and mature milk fat. 6th NIZO Dairy Conference - Dairy Ingredients: Innovations in Functionality 20: 637–641.
Rodríguez C, Castro N, Capote J, Morales-Delanuez A, Moreno-Indias I, Sánchez-Macías D and Argüello A, 2009. Effect of colostrum immunoglobulin concentration on immunity in Majorera goat kids. Journal of Dairy Science 92: 1696–1701.
Romero T, Beltrán MC, Rodríguez M, De Olives AM and Molina MP, 2013. Short communication: Goat colostrum quality: Litter size and lactation number effects. Journal of Dairy Science 96: 7526–7531.
Sánchez-Macías D, Moreno-Indias I, Castro N, Morales-delaNuez A and Argüello A, 2014. From goat colostrum to milk: Physical, chemical, and immune evolution from partum to 90 days postpartum. Journal of Dairy Science 97: 10–16.
Silva SR, Sacarrão-Birrento L, Almeida M, Ribeiro DM, Guedes C, González Montaña JR, Pereira AF, Zaralis K, Geraldo A, Tzamaloukas O, Cabrera MG, Castro N, Argüello A, Hernández-Castellano LE, Alonso-Diez ÁJ, Martín MJ, Cal-Pereyra LG, Stilwell G and de Almeida AM, 2022. Extensive sheep and goat production: the role of novel technologies towards sustainability and animal welfare. Animals 12: 885.
Vilar ALT, Costa RG, Souza PM, Medeiros AN, Queiroga RRE and Fernandes MF, 2008. Efeito da ordem de parição e do período de ordenha na produção e composição do colostro e do leite de transição de cabras Saanen. Revista Brasileira de Zootecnia 37: 1674–1678.
Vonnahme KA, Hess BW, Nijland MJ, Nathanielsz PW and Ford SP, 2006. Placentomal differentiation may compensate for maternal nutrient restriction in ewes adapted to harsh range conditions. Journal of Animal Science 84: 3451–3459.
Yilmaz OT, Kaşıkçı G and Gunduz MC, 2011. Benefits of pregnant sheep immunostimulation with Corynebacterium cutis on post-partum and early newborn's life IgG levels, stillbirth rate and lamb's weight. Small Ruminant Research 97(1-3): 146-151.
Zarrilli A, Micera E, Lacarpia N, Lombardi P, Pero ME, Pelagalli A and Avallone L, 2003. Evaluation of ewe colostrum quality by estimation of enzyme activity levels. Revue de Médecine Vétérinaire, 154: 521-524.
Zarrin M, Grossen-Rösti L, Bruckmaier RM and Gross JJ, 2017. Elevation of blood β-hydroxybutyrate concentration affects glucose metabolism in dairy cows before and after parturition. Journal of Dairy Science 100: 2323–2333.
Zarrin M, Sanginabadi M, Nouri M, Ahmadpour A and Hernández-Castellano LE, 2021. Prepartum and postpartum feed restrictions affect blood metabolites and hormones reducing colostrum and milk yields in fat-tailed dairy sheep. Animals 11: 1258. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 219 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 244 |