تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,351 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,925 |
فراسنجه های تخمیر برونتنی جیرههای دارای تفاله گل محمدی و یا تفاله شاتره | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 3، آذر 1402، صفحه 31-43 اصل مقاله (443.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.49396.1641 | ||
نویسندگان | ||
گلناز تأسلی* 1؛ فرشید فتاح نیا2؛ سید رضا موسوی3؛ شریف خدامرادی3؛ امین اله پورملکشاهی3 | ||
1بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری. | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | ||
3گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: با پیشرفت صنایع غذایی تبدیلی، تنوع پسماندها نیز افزایش یافته است به نحوی که بسیاری از این پسماندها برای دامداران ناشناخته بوده و برای استفاده بهینه از آنها نیاز به اطلاعات جدید میباشد. بنابراین شناسایی و آگاهی از ارزش غذایی و ترکیب آنها بسیار مهم است. هدف: این پژوهش با هدف مطالعه پویایی تخمیر برونتنی تفاله گلمحمدی و یا تفاله شاتره و نیز جیرههای حاوی سطوح مختلف آنها انجام شد. روشکار: تفالهها به صورت جداگانه به میزان 10، 20 و 30 درصد جایگزین بخش الیاف یک جیره آزمایشی شدند. فراسنجههای تولیدگاز، جمعیت پروتوزوآ وغلظت نیتروژن آمونیاکی تفالهها و جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف آنها اندازهگیری و انرژی قابل متابولیسم، اسیدهای چرب زنجیر کوتاه و گوارشپذیری ماده آلی برآورد شد. نتایج: تفاله گل محمدی و تفاله شاتره به ترتیب دارای6/130 و 4/143گرم پروتئین خام در کیلوگرم ماده خشک ، 5/425 و 7/473 گرم الیاف نامحلول در شوینده خنثی در کیلوگرم ماده خشک و 5/308 و 4/347 گرم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در کیلوگرم ماده خشک بودند. سرعت تولید گاز در تفاله گلمحمدی بیشتر از تفاله شاتره بود (057/0 در مقابل 047/0 درصد در ساعت، 01/0˂P). در بین جیرههای آزمایشی، جیره دارای 30 درصد تفاله گلمحمدی بالاترین پتانسیل تولید گاز (05/90 میلیلیتر بر 200 میلیگرم ماده خشک)، نرخ تولید گاز (034/0 درصد درساعت)، گوارشپذیری ماده آلی (38/58 درصد)، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (07/1 میلیمول در 200 میلیگرم ماده خشک) و انرژی قابل متابولیسم (47/9 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک) برآورده شده را داشت (01/0˂P). جیره پایه بدون تفاله بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی (77/16 میلیگرم در دسیلیتر) را داشت (05/0˂P). نتیجه گیری نهایی: با توجه به این نتایج و برای کاهش هزینههای خوراک میتوان از تفاله گلمحمدی و تفاله شاتره تا 30 درصد ماده خشک جیره بدون اثر نامطلوب بر فرآیند تخمیر شکمبه استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
بقایای گیاهان دارویی؛ پویایی هضم؛ تولید گاز | ||
مراجع | ||
AOAC, 2000. Association of official analytical chemists. Official Methods of Analysis. 17th ed., Arlington. VA.
Biabani N, Fatahnia F, Taasoli G, Bahrami M, and Mirzayi alamouti HR, 2019. Effect of adding different levels of barley on gas production parameters, protozoa population, and silage quality of mint pulp silage and chicory pulp silage. Journal of Animal Science Research. 29: 31-42. (In Persian)
Biabani N, Fatahnia F, Taasoli G, Bahrami M, and Mirzayi alamouti HR, 2021. In vitro fermentation parameters of diets containing different levels of mint pulp and chicory pulp. Iranian Journal of Animal Science Research 12: 437-448. (In Persian)
Blummel M, Karsli A, and Russell JR, 2003. Influence of diet on growth yields of rumen micro-organisms in vitro and in vivo: influence on growth yield of variable carbon fluxes to fermentation products. British Journal of Nutrition 90: 625-634.
Broderick GA and Kang GH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science 63:64-75.
Dehority BA, 2003. Rumen Microbiology. British Library Cataloguing in Publication Data.
Djouvinov D, Pavlov D, Ilchev A, and Enev E, 1997. Peppermint (Mentha piperita Huds.) and basil (Ocimum basilicurn L.) etheric oil by-products as roughages for sheep feeding. Animal Feed Science Technology 68: 287- 294.
Fazaeli H, Zahedifar M, and Noroozian H, 2006. Chemical composition and ensiling of domask rose extraction residue with different additives. Animal Science Journal, 72: 58-65. (In Persian)
Gofoon A, and Khalifa IM, 2007. The effects of Molasses levels on quality of Sorghum (Sorghum bicolor) silage. Research Journal of Animal and Veterinary Sciences 2: 43-46.
Hristov AN, Etter RP, Ropp JK, and Grandeen KL, 2004. Effect of dietary crude protein level and degradability on ruminal fermentation and nitrogen utilization in lactating dairy cows. Journal of Animal Science 82:3219–3229.
Karimi H, Azarfar A, Khosravinia H, and Kiani A, 2015. Effects on production performance and fatty acids composition of longissimus muscle of feeding dried de-oiled Satureja khuzistanica in Farahani finishing lambs. Animal Production 17: 71-82. (In Persian)
Kasapidou E, Sossidou E, and Mitlianga P, 2015. Fruit and vegetable co-products as functional feed ingredients in farm animal nutrition for improved product quality. Agriculture 5: 1020-1034.
Khorami B, Khadem AA, Afzalzadeh A, and Norouzian MA, 2011. Chemical composition, digestibility and degradability of Rose flower extraction pulp and its effect on nitrogen balance in ruminants. Journal of Animal Production 13: 29-38.
Lopez S, Dhanoa MS, Dijkstra J, Bannink A, Kebreab E and France J, 2007. Some methodological and analytical considerations regarding application of the gas production technique. Animal Feed Science and Technology 135: 139–156.
Makkar HPS, 2010. In vitro screening of feed resources for efficiency of microbial protein synthesis. pp. 107–144. In Vercoe, PE Makkar, HPS, Schlink, AC (Eds.), In vitro Screening of plant resources for extra nutritional attributes in ruminants: nuclear and related methodologies. IAEA, Dordrecht, the Netherlands.
Menke KH, and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research Development 28: 7-12.
NRC, 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
NRC, 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants. 7th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
Noshadi S, Azarfar A, Alipour D, and Khosravinia H, 2014. Effects of inclusion of dried deoiled Satureja khuzistanica in finishing diet of lambs on kinetics of gas production in vitro. Iranian Journal of Animal Science 45:163-171. (In Persian)
Shamma M, Nikpoor K, and Saedi H, 2003. Principal of animal and poultry nutrition. Tehran University Press. (In Persian).
Theodorou MK, William BA, Dhanoa MS, McAllan AB, and France J, 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology 48: 185–197.
Van Soest PJ, Robertson JB, and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583-3597.
Vatanparast M, Azarfar A, and Khosravinia H, 2013. Effects of feeding of different levels dried deoiled Satureja khuzestanica on fattening performance of Farahani lambs. Journal of Ruminant Research 1:1-16. (In Persian)
Zinati fakharabad, H, Kalantari K, and Najafian A, 2015. Invsetigation and explaining the limitations and potentials pf agricultural residues management of Golestan province. International conference on sustainable development, strategies and challenges with a focus on Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism. Tabriz, Iran. (In Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 152 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 142 |