تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,229 |
تعداد مقالات | 15,075 |
تعداد مشاهده مقاله | 50,612,496 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,703,199 |
شناسایی گونه های Monilinia جداشده از درختان سیب شهرستان خرمآباد و بررسی کنترل زیستی پوسیدگی قهوهای سیب در انبار | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 بهمن 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/arpp.2024.17479 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه دریکوند1؛ عیدی بازگیر* 2؛ مصطفی درویش نیا2؛ حسین میرزایی نجفقلی2 | ||
1گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان،لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران. | ||
چکیده | ||
قارچ Monilinia بهعنوان عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای در بسیاری از میوه های خانواده Rosaceae در سراسر جهان گزارششده است. این مطالعه به منظور شناسایی گونههای عامل قارچی پوسیدگی قهوهای درختان سیب در شهرستان خرمآباد از روش مولکولی مبتنی بر آغازگرهای اختصاصی، تنوع ریخت شناختی جدایههای Monilinia و همچنین غربال گری چهار جدایه باکتریایی بالقوه آنتاگونیست در برابر عامل بیمارگر، صورت گرفت. جدایه های قارچی از مناطق اصلی تولید سیب جداسازی شدند. شناسایی گونه های قارچی بر اساس خصوصیات ریخت شناختی جدایه های کشتشده در محیط کشت PDA و همچنین نتایج به دست آمده از روش مولکولی مبتنی بر پرایمرهای اختصاصی گونه، نشان داد که تمامی جدایه ها متعلق به گونه M. laxa هستند. خواص کنترل زیستی چهار باکتری آنتاگونیست Serratia marcescens، Bacillus cereus، Bacillus sp و Pseudomonas baetica در شرایط آزمایشگاهی و انباری علیه M. laxa عامل پوسیدگی قهوهای پس از برداشت میوههای سیب مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از تأثیر ترکیبات فرار، غیر فرار و عصاره عاری از سلول باکتریها نشان داد که جدایههای آزمایششده دارای اثر بازدارندگی رشد میسلیوم بیمارگر می باشند. در این تحقیق جدایه های AP5 S. marcescens و B. cereus AP13 بیش از 70درصد بازدارندگی رشد میسلیومی بیمارگر را نشان دادند. تأثیر این دو باکتری بر میزان پوسیدگی قهوه ای سیب در شرایط انبار برابر با 25/84 و 85/77 درصد و تأثیر قارچکش تیوفات متیل 62/85 درصد بود. نتایج این پژوهش نشان میدهد که این دو جدایه باکتریایی از طریق مکانیسمهای مستقیم و غیرمستقیم از سیب در برابر M. laxa محافظت نموده و بنابراین، میتوانند بهعنوان عوامل کنترل زیستی بالقوه (BCAs) در درمان پیشگیرانه برای کنترل بیماری پوسیدگی قهوهای در میوههای سیب استفاده شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
بیماریهای پس از برداشت؛ مدیریت بیماری؛ دانهدارها؛ پوسیدگی مومیایی؛ باکتریهای آنتاگونیست | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 43 |