تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,802 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,399 |
تأثیر فرآوری کاه گندم با استفاده از کشت مایع و جامد قارچ شیزوفیلوم کمون بر ترکیب شیمیایی، تجزیهپذیری شکمبهای و گوارش پذیری و تولید گاز در شرایط برونتنی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 33، شماره 2، شهریور 1402، صفحه 47-62 اصل مقاله (523.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.49423.1642 | ||
نویسندگان | ||
مریم ثاقبی1؛ حامد خلیل وندی بهروزیار* 2؛ رسول پیرمحمدی3؛ مریم دنیادوست4 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3استاد/دانشگاه ارومیه | ||
4گروه تحقیق و توسعه، شرکت دانش بنیان کیمیادانش الوند | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: امروزه استفاده از قارچهای بازیدومیستی به دلیل ترشح آنزیمهای تجزیهکننده لیگنین در فراوری خوراکهای حاوی مقدار زیاد لیگنین مورد توجه قرار گرفته است. هدف: در این تحقیق ترکیب شیمیایی، حجم گاز تولیدی، تجزیهپذیری ماده خشک و تجزیهپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاه گندم فراوری شده با قارچ شیزوفیلوم کمون بهصورت کشت مایع و کشت جامد مورد مطالعه قرار گرفت. روشکار: بهمنظور فراوری، قارچ رشد یافته در محیط کشت جامد و محیط کشت مایع حاوی آنزیمهای مترشحه پس از فیلتراسیون قارچهای روئی مایع و به درون محفظه شیشهای حاوی کاه گندم استریل و خیس شده تلقیح و به مدت 25روز در دمای 26 درجه سانتیگراد نگهداری شد. میزان تولید گاز تیمارها در ویالهای شیشهای و تجزیهپذیری با استفاده از کیسههای نایلونی و سه رأس گاو هلشتاین فیستولا گذاری شده، اندازهگیری گردید. نتایج: با فراوری کاه گندم توسط قارچ شیزوفیلوم کمون بهصورت کشت مایع و جامد مقدار ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاهش و مقدار پروتئین خام، الیاف گوارش ناپذیر نامحلول در شوینده خنثی افزایش یافت. فرآوری با قارچ سبب افزایش قابلیت تخمیر و افزایش کل اسیدهای چرب فرار تولیدی و نیتروژن آمونیاکی شد. فراوری به روش کشت جامد قارچی سبب افزایش حجم گاز تولیدی و تجزیهپذیری ماده خشک کاه گندم شد ولی تأثیر معنیداری بر تجزیهپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی نداشت. تجزیه پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاه گندم فراوری شده با هر دو روش کشت کاهش یافت. نتیجهگیری نهایی: بهطورکلی فراوری کاه گندم با قارچ شیزوفیلوم به روش کشت جامد سبب بهبود برخی مؤلفههای تغذیهای شد، اما افزودن محیط کشت مایع قارچی تأثیر مثبت معنیداری در افزایش ارزش تغذیهای کاه گندم نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غذایی؛ تجزیهپذیری؛ شیزوفیلوم کمون؛ فرآوری؛ کاه گندم | ||
مراجع | ||
Abdel-Aziz NA, Salem AZ, El-Adawy MM, Camacho LM, Kholif AE, Elghandour MM and Borhami BE, 2015. Biological treatments as a mean to improve feed utilization in agriculture animals—An overview. Journal of Integrative Agriculture 14(3): 534-543. Akinfemi A, 2010. Nutritive value and in vitro gas production of fungal treated maize cobs. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development 10(8): 25-38 . AOAC, 2000. Official methods of analysis. 17th ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC Arora DS and Sharma RK, 2010. Ligninolytic fungal laccases and their biotechnological applications. Applied Biochemistry and Biotechnology 160(6): 1760-1788. Asgher M, Wahab A, Bilal M and Iqbal HMN, 2016. Lignocellulose degradation and production of lignin modifying enzymes by Schizophyllum commune IBL-06 in solid-state fermentation. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology 6(1): 195-201. Bełżecki G, Miltko R, Michałowski T, Šimůnek J and Kopečný J, 2008. Chitinolytic activity of the sheep rumen ciliate Diploplastron affine. Folia Microbiologica 53(3): 201-3. Coblentz WK and Walgenbach RP, 2010. Fall growth, nutritive value, and estimation of total digestible nutrients for cereal-grain forages in the north-central United States. Journal of Animal Science 88(1): 383-399. Dashti Saridorg, M, Ruzbehan Y and Shojaosadati S, 2010. The Effect of Neuspora sitophila Fungi on Chemical Composition, Digestibility and Degradability of Sugar Beet Pulp. Iranian Journal of Animal Science 40(4): 1-12. In FarDu B, Yang Y, Bian Z and Ediriweera SS, Wijesundera RLC, Nanayakkara CM and Weerasena OV, 2015. Comparative study of growth and yield of edible mushrooms, Schizophyllum commune Fr., Auricularia polytricha (Mont.) Sacc. and Lentinus squarrosulus Mont. on lignocellulosic substrates. Mycosphere 6(6): 760-765. Fazaeli H, Mahmodzadeh H, Azizi A, Jelan ZA, Liang JB, Rouzbehan Y and Osman A, 2004. Nutritive value of wheat straw treated with Pleurotus fungi. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 17(12): 1681-1688. Ghoorchi T, Razavi S, Behzad H, Mehrabi A and Mastani R, 2016. Effect of Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus fungi on crude protein, NDF and ruminal degradability of dry matter and NDF of crops by-products. Animal Production Research 5(3): 59-69. In Farsi Hajieghrari B and Farrokhi N, 2020. Investigation on the Conserved MicroRNA Genes in Higher Plants. Plant Molecular Biology Reporter 1-14 . Hermosilla E, Rubilar O, Schalchli H, da Silva ASA, Ferreira-Leitao V and Diez MC, 2018. Sequential white-rot and brown-rot fungal pretreatment of wheat straw as a promising alternative for complementary mild treatments. Waste Management 79(1): 240-250. تأثیر فرآوری کاه گندم با استفاده از کشت مایع و جامد قارچ شیزوفیلوم کمون بر ترکیب شیمیایی، تجزیهپذیری شکمبهای و گوارشپذیری و ... 59 Hong Y, Dashtban M, Chen S, Song R and Qin W, 2012. Enzyme production and lignin degradation by four basidiomycetes fungi in submerged fermentation of peat containing medium. International Journal of Biology 4(1): 172-180. Karunanandaa K and Varga G, 1996. Colonization of rice straw by white-rot fungi (Cyathus stercoreus): Effect on ruminal fermentation pattern, nitrogen metabolism, and fiber utilization during continuous culture. Animal Feed Science and Technology 61(1): 1-16. Komarek AR, 1994. U.S. Patent No. 5,370,007. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office. Kumar VP, Naik C and Sridhar M, 2015. Production, purification and characterization of novel laccase produced by Schizophyllum commune NI-07 with potential for delignification of crop residues. Applied Biochemistry and Microbiology 51(4): 432-441. Leonowicz, A, Matuszewska A, Luterek J, Ziegenhagen D, Wojtaś-Wasilewska M, Cho NS and Rogalski, J, 1999. Biodegradation of lignin by white rot fungi. Fungal genetics and biology 27(2-3): 175-185. Mahmoodmolai M, Farsi M, Naserian AA and Malekzadeh S, 2015. Evaluation of digestibility and chemical composition of bagasse processed with Pleurotus florida to produce animal feed. In: Proceedings of the First National Conference on Modern Research In Livestock Science Focused On Environmental Stress, 27-28 May., Birjand University, Birjand, Iran, pp. 761-764. In Farsi Mehrabi A, Ghorchi T and Razavi S, 2015. Comparison of chemical composition and rumen degradability among four types of straws treated by Trametes versicolor fungus. Animal Sciences Journal 28(107): 49- 60. In Farsi Menke KH and Staingass H, 1988. Estimation of energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development 28(1): 7-55. Menke KH, Raab L, Salewski A, Steingass H, Fritz D and Schneider W, 1979. The Estimation of Digestibility and Metabolisable Energy content of Ruminant Feedstuffs from the Gas Production when they incubated with Rumen Liquor in vitro. The Journal of Agricultural Science 92(1): 217-222. Metri Y, Warly L and Suyitman A, 2018. Biodegradation of lignin by white rot fungi (Pleurotus ostreatus) to decrease the fibre components in the palm midrib. Pakistan Journal of Nutrition 17(2): 71-75. Nakhaei Sh, Dehghani MR and Jalilvand Gh, 1395. Determination of nutritional value of common reed forage treated with oyster fungus with gas production and nylon bag methods. Journal of Animal Science Research 26(4): 45-57. In Farsi Nasehi M, Torbatinejad NM, Zerehdaran S and Safaei AR, 2014. Effect of (Pleurotus florida) fungi on chemical composition and rumen degradability of wheat and barley straw. Iranian Journal of Applied Animal Science 4(2): 257-261. Nasehi M, Torbatinejad NM, Zerehdaran S and Safaie AR, 2017. Effect of solid-state fermentation by oyster mushroom (Pleurotus Florida) on nutritive value of some Agro by-products. Journal of Applied Animal Research 45(1): 221-226. Nasehi M, Torbatinezhad NM, Zerehdaran S and Safayi AR, 2012. Effect of biological treatment with oyster mushroom Pleurotus on the degradability of wheat and rice straw in Dalagh sheep. In: Proceedings of Fifth Iranian Congress of Animal Sciences, 29-30 august, Isfahan university, Isfahan, Iran, pp. 643- 652. Nayan N, Sonnenberg AS, Hendriks WH and Cone JW, 2018. Screening of white‐rot fungi for bioprocessing of wheat straw into ruminant feed. Journal of Applied Microbiology 125(2): 468-479 . Niu D, Zuo S, Jiang D, Tian P, Zheng M and Xu C, 2018. Treatment using white rot fungi changed the chemical composition of wheat straw and enhanced digestion by rumen microbiota in vitro. Animal Feed Science and Technology 237(1): 46-54 . Orskov ER and McDonald P, 1979. The estimation of protein digestibility in the rumen from incubation measurements weighed according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science 92(1): 499-503. Rangkhawong P, 2014. Mycelial fermentation in submerged culture of Schizophyllum commune and its properties. Journal of Science and Technology 33(5): 420-420. 60 ثاقبی، خلیل وندی بهروزیار و .... نشریه پژوهشهای علوم دامی/ جلد 33 شماره /2 سال1402 Sahebi M, Pirmohammadi R, Khalilvandi-Behroozyar H and Anassori E, 2020. Potential of walnut (Juglans regia) leave ethanolic extract to modify ruminal fermentation, microbial populations and mitigate methane emission. Animal Production Science 60: 1189-1200. Sallam SM, Bueno IC, Godoy PB, Nozella EF, Vitti DM and Abdalla AL, 2008. Nutritive value assessment of the artichoke (Cynara scolymus) by-product as an alternative feed resource for ruminants. Tropical and subtropical agroecosystems 8(2): 181-189. Sherafat M, Alijoo M and Asadnezhad B, 2020. Effects of flaxseed and soybean seeds on the performance of Maque ewes during transition period . Animal Production 22(2): 237-247. In Farsi Sornlake W, Rattanaphanjak P, Champreda V, Eurwilaichitr L, Kittisenachai S, Roytrakul S, Fujii T and Inoue H, 2017. Characterization of cellulolytic enzyme system of Schizophyllum commune mutant and evaluation of its efficiency on biomass hydrolysis. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 81(7): 1289-1299. Soufizadeh M, Pirmohammadi R, Alijoo Y and Khalilvandi-Behroozyar H, 2018. Indigestible neutral detergent fibers: Relationship between forage fragility and neutral detergent fibers digestibility in total mixed ration and some feedstuffs in dairy cattle. Veterinary Research Forum 9(1): 49. Sujani S and Seresinhe RT, 2015. Exogenous enzymes in ruminant nutrition: A review. Asian-Australian Journal of Animal Sciences 9(3): 85-99. Takalloozadeh M, Diyani O, Tahmasbi R and Khezri A, 2015. Determination of Chemical Composition, Physical Characteristics and Nutritive Value of Treated Walnut Hull by Neurospora Sitophila through Nylon Bag and Gas Production Methods. Iranian Journal of Animal Science Reaserch 6(3): 248-257. Thammiah V, Samanta A.K, Senani S and Sridhar M, 2017. Scope of exogenous enzymes in enhancing ruminant productivity. Journal of Dairy, Veterinary & Animal Research 5(2): 67-72. Theodorou MK, Williams BA, Dhanoa MS, McAllan AB and France J, 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology 48(3-4): 185-197. Tovar‐Herrera OE, Martha‐Paz AM, Pérez‐LLano Y, Aranda E, Tacoronte‐Morales JE, Pedroso‐Cabrera MT and Batista‐García RA, 2018. Schizophyllum commune: An unexploited source for lignocellulose degrading enzymes. Microbiology Open 7(3): e00637. Tuyen DV, Phuong HN, Cone JW, Baars JJP, Sonnenberg ASM and Hendriks WH, 2013. Effect of fungal treatments of fibrous agricultural by-products on chemical composition and in vitro rumen fermentation and methane production. Bio Resource Technology 129(2): 256-263 . Van Soest PV, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74(10): 3583-3597. Yalchi T and Hajieghrari B, 2011. Effect of fungal treatment on chemical composition and in vitro ruminal digestibility of some agricultural residues. African Journal of Biotechnology 10(85): 19707-19713. Yilkal T, 2015. Role of White Rot Fungi as a Biological Treatment of Low Quality Animal Feeds: Review. Scholarly Journal of Agricultural Science 5(7): 247-255. Zahida N, Khan SJ, Ammara Y, Muafia S, Shumaila U and Sakhawat A, 2015. Optimization of submerged culture conditions for biomass production in Schizophyllum commune, a medicinal mushroom. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences 4(2): 258-266. Zinn RA, Owens FN and Ware RA, 2002. Flaking corn: processing mechanics, quality standards, and impacts on energy availability and performance of feedlot cattle. J. Anim. Sci 80: 1145-1156 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 221 |