تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,974 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,218,091 |
اثرات محدودیت کمی خوراک بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و ترکیب شیمیایی فضولات جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 105-118 اصل مقاله (444.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.45106.1610 | ||
نویسندگان | ||
فردوس قلاوند1؛ سمیه سالاری* 2؛ احمد طاطار3؛ محمدرضا قربانی4؛ سید کاظم موسوی فخر5 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
5شرکت سلامت دان دزفول | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: محدودیت غذایی سبب بروز کاهش آسیت، عارضه مرگ ناگهانی، اختلالات اسکلتی، تلفات و چربی حفرهی شکمی ولاشه میشود. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثرات محدودیت کمی خوراک بر عملکرد، فراسنجه های خونی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و خصوصیات فضولات جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 از سن 11 تا 35 روزگی در 5 تیمار، 5 تکرار و 12 قطعه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (بر اساس ذرت- سویا)، 2) دسترسی خوراک به میزان 95 درصد خوراک شاهد، 3) دسترسی خوراک به میزان 90 درصد خوراک شاهد، 4) دسترسی خوراک به میزان 85 درصد خوراک شاهد و 5) دسترسی خوراک به میزان 80 درصد خوراک شاهد بودند. فلورمیکروبی سکوم در 35 روزگی و آنالیز لاشه در 42 روزگی بررسی شد. نتایج: محدودیت کمی خوراک مصرف خوراک و افزایش وزن بدن را کاهش داد (05/0>P). خصوصیات لاشه، ضریب تبدیل خوراک و خصوصیات فضولات دفعی تحت تأثیر محدودیت خوراک قرار نگرفتند (05/0<P). همچنین اعمال محدودیت در سطوح 85 و 80 درصد، باعث کاهش معنیدار دفع پروتئین از طریق فضولات در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). محدودیت خوراک در سطح 80 درصد، باعث افزایش معنیدار تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس و کاهش معنیدار باکتریهای ایکولای شد (05/0>P). محدودیت خوراک سبب کاهش تریگلیسرید و LDL خون شد (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: اگر چه اعمال محدودیت خوراک تا سطح 80 درصد، سبب کاهش مصرف خوراک و اضافه وزن جوجه های گوشتی در کل دوره پرورش شد اما این محدودیت سبب بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش، کاهش فراسنجههای لیپیدی خون و کاهش دفع پروتئین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ فلور میکروبی؛ لاشه؛ محدودیت خوراک | ||
مراجع | ||
Abdollahi MR, Ravindran V and Svihus B, 2013. Pelleting of broiler diets: an overview with emphasis on pellet quality and nutritional value. Animal Feed Science and Technology 179: 1-23.
Antongiovanni M, Buccioni A, Francesco P, Leeson S, Minieri S, Martini A and Cecchi R, 2007. Butyric acid glycerides in the diet of broiler chickens: effects on gut histology and carcass composition. International Journal of Animal Science 6: 19-25.
Balog JM, Anthony NB, Cooper MA, Kidd BD, Huff GR, Huff WE and Rath NC 2000. Ascites syndrome and related pathologies in feed restricted broilers raised in a hypobaric chamber. Poultry Science 79: 318–323.
Barreto MSR, Menten JFM, Racanicci AMC, Pereira PWZ and Rizzo PV, 2008. Plant Extracts used as Growth Promoters in Broilers. Poultry Science 10 : 109 - 115.
Bautzen FM, Ribeiro AML, Vieira MM, Kessler AM, Dadalt JC and Della MP, 2013. Early feed restriction in broilers. I-Performance, body fraction weights and meat quality. Journal of Applied Poultry Research 22: 251-25.
Bolukbasi SC, Sinah-Aktasand M and Guzel M, 2005. The effect of feed regimen on Ascites induced by cold temperatures and growth performance in male broilers. International Journal of Poultry Science 4: 326-329.
Demir E, Sarica, S, Sekeroglu A, Ozcan MA and Seker Y, 2004. Effects of early and late feed restriction or feed withdrawal on growth performance, ascites and blood constituents of broiler chickens. Acta Agriculturae Scandinavica, Section A-Animal Science 54: 152-158.
Fanooci M and Torki M, 2010. Effects of qualitative dietary restriction on performance, carcass characteristics, white blood cell count and humoral immune response of broiler chicks. Poultry Science 4: 277-282.
Ferket PR, Parks CW and Grimes JL, 2002. Benefits of dietary antibiotic and mannanoligosaccharide supplementation for poultry. In Multi-State Poultry Meeting (Vol. 14). Indianopolis: University of Illinois.
Gabriel I, Mallet S, Leconte M., Travel A and Lalles JP, 2008. Effect of whole wheat feeding on the development of the digestive tract of broiler chickens. Animal Feed Science and Technology 142:144-162.
Ghazanfari S, Kermanshahi H, Nassiry MR, Golian A, Moussavi ARH and Salehi A, 2010. Effect of feed restriction and different energy and protein levels of the diet on growth performanceand growth hormone in broiler chickens. Journal Biology Science 10: 25–30.
Guban J, Korver DR, Allison GE, Tannock GW (2006) Relationship of dietary antimicrobial drug administration with broiler performance, decreased population levels of Lactobacillus salivarius, and reduced bile salt deconjugation in the ileum of broiler chickens. Poultry Science, 85: 2186–2194.
Horn NL, Donkin SS, Applegate TJ and Adeola O, 2009. Intestinal mucin dynamics: Response of broiler chicks and White Pekin ducklings to dietary threonine. Poultry Science 88: 1906-1914.
Jafari Nadooshan H, 2011. Effect of Duration of Early Feed Restriction on Performance, Small Intestinal Morphology and Microflora of Broiler Chickens. M.Sc. Faculty of Agriculture. University of Zabol (In persian).
Jahanpour H, Seidavi A, Qotbi AAA, Van Den Hoven R, Rocha e Silva S, Laudadio V and Tufarelli V, 2015. Effects of the level and duration of feeding restriction on carcass components of broilers. Archives of Animal Breeding 58: 99–105.
Julian RJ, 2005. Production and growth related disorders and other metabolic diseases of poultry-A review. The Veterinary Journal. 169: 350-369.
Kannan M, Karunakaran R, Balakrishnan V and Prabhakar TG, 2005. Influence of prebiotics supplementation on lipid profile of broilers. Poultry Science 4: 994-997.
Khajali F, Zamani Mmoghaddam AK and Asadi Khoshoei E, 2007. Application of an early skip - a - day feed restriction on physiological parameters, carcass traits and development of ascites in male broilers reared under regular or cold temperatures at high altitude. Animal Science Journal 78: 159-163.
Khetani TL, Nkukwana TT and Chimonyo M, 2009. Effect of quantitative feed restriction on broiler performance. Journal Tropical Animal Health and Production 41: 379-384.
Madsen K, Cornish A, Soper P, McKaigney C, Jijon H, Yachimec C, Doyle J, Jewell L and De Simone C, 2001. Probiotic bacteria enhance murine and human intestinal epithelial barrier function. Gastroenterology 121: 580–591.
Patten LD and Waldroup PW, 1988. Use of organic acids in broiler diets. Poultry Science 67: 1178-1182.
Pinheiro DF, Cruz VC, Sartori JR and Vicentini Paulino MLM, 2004. Effect of Early Feed Restriction and Enzyme Supplementation on Digestive Enzyme Activities in Broilers. Poultry Science. 83: 1544–1550.
Rezaei M and Hajati H, 2010. Effect of diet dilution at early age on performance, carcass characteristics and blood parameters of broiler chicks. Italian Journal of Animal Science. 9 (1): 93-100.
Richards MP, Poch SM., Coon CN, Rosebrough RW, Ashwell CM and McMurtry JP, 2003. Feed restriction significantly alters lipogenic gene expression inbroiler breeder chickens. The Journal of Nutrition 133: 707–715.
Saleh EA, Watkins SE, Waldroup AL and Waldroup PW, 2005. Effects of early quantitative feed restriction on live performance and carcass composition of male broilers grown for further processing. Journal of Applied Poultry Research 14: 87-93.
Salma U, Miha AG Make T, Nishimura M and Tsujii H, 2007. Effect of fatty acid composition in broiler meat. Poultry Science 86:1920-1926.
Samik KP, Gobinda H, Manas KM and Gautam S, 2007. Effect of organic acid salt on the performance and gut health of broiler chicken. Poultry Science 44: 389-395.
SAS Institute INS. 2004. SAS/STAT Users Guide. Version 9.1, SAS Institute INC. Cary, NC.
Taherpour K, Moravej H, Shivazad M, Adibmoradi M and Yakhchali B, 2009. Effect of dietary probiotic, prebiotic and butyric acid glycerides on performance and serum composition in broiler chickens. African Journal of Biotechnology 8: 2329-2334 .
Urdaneta-Rincon M and Lesson S, 2002. Quantitative and qualitative feed restriction on growth characteristics of male broiler chickens. Poultry Science 81: 679-688.
Wray C and Davies RH, 2002. Colibacillosis. Poultry Diseases. Edited by FTW Jordan, M. Pattison, D. Alexande, and T. Faragher. 5th ed. WB Saunders Company, USA. PP 125-130.
Zhan XA, Wang M, Ren H, Zhao RQ, Li JX and Tan ZL, 2007. Effect of early feed restriction on metabolic programming and compensatory growth in broiler chickens. Poultry Science 86: 654-660.
Zulkifli I, Che Norma MT, Israf DA and Omar AR 2000. The effect of early age feed restriction on subsequent response to high environmental temperatures in female broiler chickens. Poultry Science 79: 1401–1407. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 265 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 196 |