تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,928 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,218,077 |
اثر افزودن سطوح مختلف بوتیرات کلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک به جیره غذایی بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریخت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 1-13 اصل مقاله (568.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.19201.1362 | ||
نویسندگان | ||
هادی نوروزی؛ احمد حسن آبادی* | ||
گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از اسیدهای آلی در جیره طیور به عنوان جایگزین احتمالی آنتیبیوتیکهای محرک رشد. هدف: بررسی اثر سطوح مختلف بوتیراتکلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک (پودر C4) بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی. روش کار: آزمایش با استفاده از 400 قطعه جوجهخروس گوشتی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 10 تیمار،4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در سن 42-1 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، بوتیراتکلسیم (15/0، 30/0 و 45/0 درصد جیره)، پودر C4 (15/0، 30/0 و 45/0 درصد جیره)، سه سطح مخلوط به نسبت مساوی از پودر C4 و بوتیراتکلسیم (075/0 +075/0، 15/0 + 15/0 و 225/0 +225/0 درصد جیره). نتایج: نتایج نشان داد میانگین وزن بدن جوجهها در سن 10 روزگی و میانگین افزایش وزن روزانه در 10-1 روزگی در گروههای دریافت کننده مخلوط پودر C4 و بوتیراتکلسیم (25/2%+25/2%)، به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P)؛ اما اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن بدن 24 و 42 روزگی و افزایش وزن روزانه 24-11، 42-25 و 42-1 روزگی معنیدار نبود (05/0<P). ضریب تبدیل خوراک در سن 10-1 و 42-1 روزگی در تیمار شاهد، به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). تیمار 45/0 درصد مخلوط بیشترین وزن نسبی کبد و کم ترین چربی حفره شکمی در مقایسه با سایر تیمارها داشت (05/0>P). نتیجه-گیری نهایی: بهطور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن بوتیراتکلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک به جیره غذایی به تنهایی و یا بهصورت ترکیب با یکدیگر با تأثیر مثبت بر هضم و جذب مواد مغذی توانست باعث بهبود عملکرد رشد، برخی اجزای لاشه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر C4؛ بوتیرات کلسیم؛ جوجه گوشتی؛ صفات لاشه؛ عملکرد رشد | ||
مراجع | ||
Anderson DB, McCracken JJ, Amirov RI, Simpson JM, Mackie RI, Vestegen HR and Gaskins HR, 1999. Gut microbiology and growth promoting antibiotics in swine. Pig News & Information 20: 115-122.
Angel R, Dalloul RA and Doerr J, 2005. Performance of broiler chickens fed diets supplemented with a direct-fed microbial. Poultry Science 84: 1222-1231.
Antongiovanni M, Buccioni A, Petacchi F, Leeson S, Minieri S, Martini A and Cecchi R, 2007. Butyric acid glycerides in the diet of broiler chickens: effects on gut histology and carcass composition. Italian Journal of Animal Science 6: 19-25.
Aviagen. 2009. Ross broiler: Nutrition specifications. Huntsville (AL): Aviagen group.
Bemani AA, Gheysari A and Toghyani M, 2009. Effects of different levels and forms of glycerides of butyric acid, a mixture of organic acids and growth-promoting antibiotics of flafophospholipol on the performance and ileal digestibility OF protein in broilers. Proceedings of the 3rd Iranian Animal Science Congress. Mashhad, Iran.
Deschepper K, Lippens M, Huyghebaert G and Molly K, 2003. The effect of aromabiotic and GALI D’OR on technical performances and intestinal morphology of broilers. In: Proc. 14th European Symp. on Poultry Nutrition, August, Lillehammer, Norway, page 189.
Elwinger K, Berndtson E, Engstrom B, Fossum O and Waldenstedt L, 1998. Effect of antibiotic growth promoters and anticoccidials on growth of Clostridium perfringens in the caeca and performance of broiler chickens. Acta Veterinaria Scandinavica 39: 433–441.
Kaya CA and Tuncer SD, 2009. The effects of an organic acids and etheric oils mixture on fatting performance, carcass quality and some blood parameters of broilers. Journal of Animal and Veterinary Advances 8: 94-98.
Langhout DJ, Schuttle JB, De Jong J, Sloetjes H, Verstegen MWA and Tamminga S, 2000. Effect of viscosity on digestion of nutritents in conventional and germ-free chicks. British Journal of Nutrition 83: 533-540.
Langhout P, 2000. New additives for broiler chickens. Journal of World Poultry, 16: 22-27.
Leeson S and Summers JD, 2005. Scotts nutrition of the chicken. International book distributing Co. Canada. 591p.
Leeson S, Namkung H, Antongiovanni M and Lee EH, 2005. Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Poultry Science 84: 1418-1422.
Papatsiros VG, Christodoulopoulos G and Filippopoulos LC, 2012. The use of organic acids in monogastric animals (swine and rabbits). Journal of Cell and Animal Biology 6: 154-159.
Qadyanloo B, Rahimi Sh and Karimi Torshizi MA, 2009. Effect of organic acids and formaldehyde on morphology of broiler intestine and salmonella reduction in feed. Journal of Veterinary Research 64: 215-220.
Rezaiam M, 1998. Histology and veterinary color atlas. Tehran University Press. 1st Edition, Pp 198-201.
SAS Institute, 2009. SAS STAT User’s Guide Release 9.1. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Shalaei M, Hosseini SM and Zergani E, 2014. Effect of different supplements on eggshell quality, some characteristics of gastrointestinal tract and performance of laying hens. Veterinary Research Forum, 5: 277-286.
Viveros A, Brenes A, Arija I and Centeno C, 2002. Effects of microbial phytase supplementation on mineral utilization and serum enzyme activities in broiler chicks fed different levels of phosphorus. Poultry Science 81: 1172-1183.
Zakeri A, Taghi Nejad Roudbaneh M, Azizpour A and Hajiabaloo V, 2010. The comparative effect of prebiotic, growth promoter antibiotic, probiotic, yeast cell wall and acid fire on broiler chickens’ performance. Journal of Veterinary Clinical Pathology 4: 721-729. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 382 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 270 |