تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,275 |
تعداد مقالات | 15,751 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,866,341 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,690,340 |
تاثیر سطوح مختلف عصاره آویشن بر ابقاء نیتروژن، تولید گاز، جمعیت میکروبی، تعداد پروتوزوآ و برخی فراسنجههای خون در برهها و بزغالههای پرواری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 3، آذر 1401، صفحه 19-34 اصل مقاله (541.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.43228.1596 | ||
نویسندگان | ||
صفورا شه روان1؛ تقی قورچی* 2؛ بهروز دستار3؛ عبدالحکیم توغدری2؛ مختار مهاجر4 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشکده علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشکده علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح مختلف عصاره آویشن بر ابقاء نیتروژن، تولید گاز، جمعیت میکروبی، تعداد پروتوزوآ و برخی فراسنجههای خون در برهها و بزغالههای پرواری بود. برای این منظور ۱۵ رأس بزغاله سه ماهه نژاد بومی استان گلستان با میانگین وزن اولیه ۲/۱± ۳/۱۷ کیلوگرم و ۱۵ رأس بره سه ماهه نژاد دالاق با میانگین وزن اولیه ۵/۱± ۴/۲۱ کیلوگرم بهطور تصادفی با یکی از ۳ جیره: ۱) شاهد؛ بدون عصاره آویشن، ۲) مکمل شده با ۲۵۰ میلیلیتر عصاره آویشن، ۳) مکمل شده با ۵۰۰ میلیلیتر عصاره آویشن به مدت ۸۴ روز و بهصورت انفرادی تغذیه شدند. نتایج آزمایش نشان داد اختلاف معنی داری در نیتروژن مصرفی از طریق استفاده از عصاره، در بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. اما نیتروژن دفعی مدفوع و ادرار در تیمارهای دریافت کننده ۲۵۰ میلیلیتر عصاره آویشن کمتر و نیتروژن ابقاء شده و هضم شده بیشتر از تیمارهای دیگر بود (۰۱/0>P). بررسی اثرات متقابل و اثر گونه نشان داد اثر عصاره آویشن در نیتروژن دفعی و ابقاء نیتروژن در برهها نسبت به بزغالهها متفاوت بود، بهطوریکه نیتروژن دفعی در بزغالهها بیشتر و ابقاء نیتروژن کمتر بود (۰۱/0>P). با افزایش سطوح عصاره آویشن، روند کاهش تولید گاز و گاز متان بهطور معنیداری در هر دو گونه مشاهده شد (۰۱/0>P). جمعیت میکروبی شکمبه (تعداد کل باکتری هوازی، کلیفرمها و باکتریهای اسید لاکتیک) در اثر افزودن عصاره آویشن در هر دو گونه کاهش پیدا کرد اما این کاهش معنیدار نبود. همچنین در برهها و بزغالههای دریافت کننده عصاره آویشن، با افزایش سطوح عصاره در جیره، تعداد پروتوزوآ بهطور معنیداری کاهش یافت (۰۱/0>P)، بهطوریکه گروه دریافت کننده ۵۰۰ میلیلیتر عصاره کمترین تعداد پروتوزوآ را داشتند. غلظت تریگلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی پایین و لیپوپروتئین با چگالی بالای خون تحت تاثیر استفاده از عصاره قرار نگرفت. هر چند غلظت گلوکز خون با افزایش عصاره در جیره بهطور معنیداری افزایش و غلظت نیتروژن اورهای خون کاهش یافت (۰۱/0>P). بهطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از عصاره آویشن در جیره برهها و بزغالههای پرواری میتواند بهطور چشمگیری تولید گاز بهخصوص گاز متان و دفع نیتروژن از طریق ادرار و مدفوع را کاهش و در نتیجه ابقا و هضم نیتروژن را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره پرواری؛ بزغاله پرواری؛ عصاره آویشن؛ جمعیت میکروبی؛ فراسنجههای خون | ||
مراجع | ||
Agarwal N, Shekhar C, Kumar R, Chaudhar LC and Kamra DN, 2009. Effect of peppermint (Mentha piperita) oil on in vitro methanogenesis and fermentation of feed with buffalo rumen liquor. Animal Feed Science and Technology 148: 321.327.
AOAC, 2005. Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA. .
Bampidis VA and Christodouloa V, 2005. Effect of dietary dried oreganomleavels supplementation on performance and carcases characteristics of growing lambs. Animal Feed Science and Technology 121:285-295.
Benchaar C, Calsamiglia S, Chaves AV, Fraser GR, Colombatto D, McAllister TA and Beauchemin KA, 2008. A review of plant-derived essential oils in in ruminant nutrition and production. Animal Feed Science and Technology 145: 209 228.
Biricik H, Oral HH, Taluğ AM, Cengiz SS, Koyuncu M and Dikmen S, 2016. The effects of carvacrol and/or thymol on the performance, blood and rumen parameters, and carcass traits of Merino sheep. Turkish Journal Veterinary Animal Science 40: 651–659.
Bunthoeun P, 2007. Studies on manipulation of ruminal fermentation and methanogenesis by natural products, Ph. D dissertation, Iwate State University, USA.
Busquet M, Calsamiglia A, Ferret A and Kamel C, 2006. Plant extracts affect in vitro rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science 89: 761-771.
Busquet M, Calsamiglia S, Ferret A, Cardozo PW and Kamel C, 2005. Effects of cinnamaldehyde and garlic oil on rumen microbial fermentation in a dual flow continuous culture. Journal of Dairy Science 88: 2508-2516.
Candyrine SCL, Jahromi MF, Ebrahimi M, Chen WL, Rezaei S and Goh YM, Abdullah N and Liang JB, 2019. Oil supplementation improved growth and diet digestibility in goats and sheep fed fattening diet. Asian-Australasian Journal of Animal Science 32(4): 533-540.
Candyrine SCL, Liang JB and Goh YM, 2016. In vitro rumen fermentation characteristics of goat and sheep supplemented with polyunsaturated fatty acids. Animal Production Science 57:1607-12.
Cedrola F, Rossi F, Dias RJP, Martinelli M and Agosto M, 2015. Methods for taxonomic study of rumen ciliates (Aleolata: Ciliofora): a brief review. Zoo Science 32:8-15.
Chowdhury MR, Khan MMH, Mahfuz S U and Baset MA, 2018. Effects of dietary supplementation of spices on forage degradability, ruminal fermentation, in vivo digestibility, growth performance and nitrogen balance in Black Bengal goat. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 102:591–598.
Cieslak A, Szumacher-Strabel M, Stochmal A and Oleszek W, 2013. Plant components with specific activities against rumen methanogens. Animal 7: 253–265.
Dijkstra J, Oenema O, van Groenigen JW, Spek JW, van Vuuren AM and Bannink A, 2013. Diet effects on urine composition of cattle and N2O emissions. Journal Animal 7: 292–302.
El-Essawy AM, Abdou AR, Khattab IM and Abdel-Wahed AM 2019. Effect of addition of Anise, Clove and Thyme essential oils on Barki lambs performance, digestibility, rumen fermentation, carcass characteristics and intramuscular fatty acids. Egyptian Journal and Nutrition and Feeds 22(3): 465-477.
Ghoorchi T and Seyed Almoosavi SMM, 2018. Ruminant Nutrition Principls. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources 310 pp.
Hess HD, Kreuzer M, Diaz TE, Lascano CE, Carulla JE, Soliva CR and Machmuller A, 2003. Saponin rich tropical fruits affect fermentation and methanogenesis in faunted and defaunated rumen fluid. Animal Feed Science and Technology 109: 79-94.
Hook SE, Wright ADG and McBride BW, 2010. Methanogens: methane producers of the rumen and mitigation strategies. Archaea (Vancouver,B.C.), Animal Production Science 1-11
Hristov AN, McAllister TA, Van Herk FH, Cheng KJ, Newbold CJ and Cheeke PR, 1999. Effect of Yucca schidigera on ruminal fermentation and nutrient digestion in heifers. Journal of Animal Science 77: 2554-2563.
Hristov AN, Ropp JK, Zaman S and Melgar A, 2008. Effects of essential oils on in vitro ruminal fermentation and ammonia release. Animal Feed Science and Technology 144: 55-64.
Hussain I and Cheeke PR, 1995. Effect of dietary Yucca schidigera extract on rumen and blood profiles of steers fed concentrate or roughage-based diets. Animal Feed Science and Technology 51: 231-242.
Jamroz D, Orda J, Kamel C, Williczkiewicz A, Wertelecki T and Skorupin’Ska J, 2003. The Influence of Phytogenic Extract on Performance, Nutrients Digestibility, Carcass Characteristic and Gut microbial Status in Broiler Chickens. Journal of Animal Feed Science 12(3): 583-596.
Kazemi M, 2020.Laboratory study of Balangu (Lallemantia royleana) essential oil effects on gas production kinetic, degradability, protozoan population, and some fermentation parameters of a balanced diet. Journal of Animal Science Research (Agricultural Science) 30:29-43.
Khorrami B, Vakili AR, Danesh Mesgaran M and Klevenhusen F, 2015. Thyme and cinnamon essential oils: Potential alternatives for monensin as a rumen modifier in beef production systems. Animal of Feed Science and Technology 200: 8-16.
Lam E, Rawel H and Schweigert FJ, 2011. The effect of tannins on Mediterranean ruminant ingestive behavior: The role of the oral cavity. Molecules 16: 2766–2784.
Leung AY and Foster S, 1996. Encyclopedia of common natural ingredients used in foods, drugs and cosmetics. A Wiley Inter Science Publication- John Wiley and Sons, Inc, 649 pp.
Lila ZA, Mohammed N, Kanda S, Kurihara M and Itabashi H, 2005. Sarsaponin effects on ruminal fermentation and microbes, methane production, digestibility and blood metabolites in steers. Asian Australasian Journal of Animal Sciences 18:1746-1751.
Martinez S, Madrid J, Hernandez F, Megias MD, Sotomayor JA and Jordan MJ, 2006. Effect of thyme essential oils (Thymus hyemalis and Thymus zygis) and monensin on in vitro ruminal degradation and volatile fatty acid production. Journal of Agricultural and Food Chemistry 54: 6598-6602.
McIntosh FM, Williams P, Losa R, Wallace RJ, Beerver DA and Newbold CJ, 2003. Effects of essential oil on ruminal microorganisms and their protein metabolism. Applied and Environmental Microbiology. 69:5011-5014.
Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research Development 28: 7.55.
Mirzaei Cheshmehgachi S, Moeini MM, Hozhabri F and Nooryan Soroor ME, 2017. Effect of essential oils of Zataria multiflora, Eucalyptus globolus and their combination on fermentation parameters using Merghoz goat rumen liquor. Iranian Journal of Applied Animal Science 7(1): 53-59.
Mohammed N, Ajisaka N, Lila K, Mikuni ZA, Hara K, Kanda S and Itabashi H, 2004. Effect of Japanese horseradish oil on methane production and ruminal fermentation in vitro and in steers. Journal of Animal Science 82: 1839.1846.
Morgavi DP, Forano E, Martin C and Newbold CJ, 2010. Microbial ecosystem and methanogenesis in ruminants. Animal, 4 (7): 1024-1036.
National Research Council, 2007. Nutrient Requirement of Small Ruminants. (7th ed). National Academy of Science, Washington, DC.
Newbold CJ, McIntosh FM, Williams P, Losa R and Wallace RJ, 2004. Effects of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology 114: 105–112.
Perez-Maldonado RA and Norton BW, 1996. The effects of condensed tannins from Desmodium intortum and Calliandra calothyrsus on protein and carbohydrate digestion in sheep and goats. British Journal of Nutrition 76: 515–533.
Pour Arefi A, Rahchamani R, Ghanbari F and Gharehbash AM, 2016. Effect of essential oil of cinnamon on performance, rumen microbial populations and fermentation and some blood parameters of sheep. Journal of Ruminant Research 4(1): 95-112.
Rogosic J, Pfister JA, Provenza FD, 2006. Sheep and goat preference for and nutritional value of Mediterranean maquis shrubs. Small Ruminant Research 64: 169–179.
Sinz S, Kunz C and Liesegang A, 2018. In vitro bioactivity of various pure flavonoids in ruminal fermentation, with special reference to methane formation. Czech Journal of Animal Science 63: 293–304.
Smeti S, Joy M, Hajji H, Alabart JL, Munoz F, Mahouachi M and Atti N, 2015. Effects of Rosmarinus officinalis L. essential oils supplementation on digestion, colostrum production of dairy ewes and lamb mortality and growth. Journal of Animal Science 86: 679–688.
Talatapeh A, Farhoomand P, Aligoo Y, Zahedi M, Ahmadi nagadehi AA and Peyvastegan S, 2014. Effect of summer savory essential oil on performance, rumen fermentation and blood parameters of west Azarbaijan native kids. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi) 105: 179-192.
Talebzadeh R, Alipour D, Saharkhiz MJ, Azarfar A and Malecky M, 2012. Effect of essential oils of Zataria multiflora on in vitro rumen fermentation, protozoal population, growth and enzyme activity of anaerobic fungus isolated from Mehraban sheep. Animal of Feed Science and Technology 172: 115-124.
Terril TH, Douglas GB, Foote AG, Purchas RW, Wilson GF and Barry TN, 1992. Effect of condensed tannins upon body growth, wool growth and rumen metabolism in sheep grazing sulla (Hedysarum coronarium) and perennial pasture. Journal Agricultural Science 119:265–273.
Turner KE, Wildeus S and Collins JR, 2005. Intake, performance, and blood parameters in young goats offered high forage diets of lespedeza or alfalfa hay. Small Ruminant Research 59: 15.23.
Van Soest PJ, Robinson JB and Lewis, BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583-3597.
Wallace RJ, McEwan NR, McIntosh FM, Teferedegne B and Newbold CJ, 2002. Natural products as manipulators of rumen fermentation. Asian–Aust. Journal of Animal Science 15:1458–1468.
Wanapat M, Pichad K, Pawadee P and Sadudee W, 2008. Effect of supplementation of garlic powder on rumen ecology and digestibility of nutrients in ruminants. Journal of the Science of Food and Agriculture 88 (13): 2231–2237.
Wang Y, McAllister TA, Yanke LJ and Cheeke PR, 2000. Effect of steroidal saponins from Yucca schidigera extract on ruminal microbes. Journal Applied Microbial 88: 887-896.
Wencelov M, Varadyova Z, Mihalikova K, Cobanova K, Placha I, Pristas P, Jalac D and Kisidayova S, 2015. Rumen fermentation pattern, lipid metabolism and the microbial community of sheep fed a high-concentrate diet supplemented with a mix of medicinal plants. Small Ruminant Research 125: 64-72.
Woodward A and Reed JD, 1997. Nitrogen metabolism of sheep and goats consuming Acacia brevispica and Sesbania sesban. Journal of Animal Science 75: 1130-1139.
Wright AG and Klieve, AV, 2011. Does the complexity of the rumen microbial ecology preclude-methane mitigation. Animal Feed Science and Technology 166: 248-253.
Yang WZ, Ametaj BN, He ML, Benchaar C and Beauchemin KA. 2010. Cinnamaldehyde in feedlot cattle diets: intake, growth performance, carcass characteristics, and blood metabolites. Journal of Animal Science. 88: 1082-1092.
Yeh YY and Liu L, 2001. Cholestrol-Lowering effect of garlic extracts and organosulfur compounds: human and animal studies. Journal Nutrition 131: 989-993.
Yesilbag D, Biricik H, Cetin I, Kara C, Meral Y, Cengiz SS, Orman A and Udum D, 2016. Effects of juniper essential oil on growth performance, some rumen protozoa, rumen fermentation and antioxidant blood enzyme parameters of growing Saanen kids. Journal Animal Physiology and Animal Nutrition 101(5): 1-10.
Zamani Z, Alipour D, Moghimi HR, Mortazavi SA and Zolhavarieh SM, 2015. Effect of free thymol and sustained release thymol on rumen fermentation and plasma metabolites in sheep. Animal Production Research 3(4): 75-88.
Zhang DF and Yang HJ, 2012. Combination effects of nitrocompounds, pyromellitic diimide, and 2-bromoethanesulfonate on in vitro ruminal methane production and fermentation of a grain-rich feed. Journal Agriculture Food Chemistry 60: 364–371. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 298 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 297 |