تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,175 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,371 |
شناسایی توکسین فومونیسین B1 در قارچ Fusarium verticillioides و تأثیر اسیدیته، رطوبت نسبی و نور بر تولید آن در بستره بذر ذرت | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
دوره 11، شماره 4، دی 1401، صفحه 15-27 اصل مقاله (1.3 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/arpp.2022.15740 | ||
نویسندگان | ||
مصطفی درویش نیا* 1؛ سمانه سن شناس2؛ عیدی بازگیر1؛ فاطمه درویش نیا3 | ||
1گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، لرستان. ایران. | ||
2گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، لرستان. ایران | ||
3گروه اصلاحنباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
چکیده | ||
قارچ Fusarium verticillioides یکی از مهمترین و مستعدترین قارچهای تولیدکننده فومونیسین ها است و هر ساله خسارت عمدهای به محصولات کشاورزی و مصرفکنندگان آنها وارد میکند. تولید این توکسینها به میزان زیادی تحت تأثیر عوامل محیطی میباشد. در این پژوهش تأثیر عوامل محیطی شامل نور (0، 12 و 24 ساعت نور)، رطوبت بذر (15، ۱۸، ۲0، ۲3، ۲5، 28 و ۳۰ درصد) و pH (چهار، پنج، شش و هفت) روی تولید فومونیسین B1 قارچ F. verticillioides بررسی شد. بدین منظور ابتدا جدایههای قارچ مورد نظر از مزارع ذرت دارای علایم و نشانههای آلودگی جداسازی و بر اساس ویژگیهای ریختشناختی شناسایی شدند. سپس فومونیسین B1 نمونهها توسط حلالهای استونیتریل، متانول و موادی از قبیل رزین کاتیونی و آلومینیاکربن استخراج و با روش TLC و HPLC ردیابی و شناسایی شد. در نهایت تاثیر عوامل محیطی ذکر شده روی جدایهای که توانایی تولید کافی توکسین فومونیسین B1 را داشت، سنجیده شد. نتایج آزمون HPLC نشان داد که مقدار فومونیسین B1 تولید شده توسط جدایه مورد بررسی از قارچ F. verticillioides در تیمارهای مختلف در محدوده 200 الی 520 نانوگرم بر میلیلیتر است. بیشترین میزان فومونیسین B1 تولید شده در جدایه مورد بررسی در شرایط با رطوبت 28 درصد بذر ذرت، 4= pH و روشنایی 24 ساعته به ترتیب به میزان 424، 422 و520 نانوگرم در میلیلیتر به دست آمد. بر این اساس میتوان با کنترل شرایط محیطی در انبار و سیلو، تولید فومونیسین ها را به حداقل رساند. | ||
کلیدواژهها | ||
فومونیسینها؛ متابولیت ثانویه؛ میکوتوکسین؛ Fusarium verticillioides | ||
مراجع | ||
Atkins D, Norman J, 1998. Mycotoxins and food safety. Nutrition & and Food Science 98(5): 260–266. Atukwase A, Kaaya AN, Muyanja C, 2009. Factors associated with fumonisin contamination of maize in Uganda. Journal of the Science of Food and Agricalture 89: 2393–2398. Atukwase A, Muy C, Kaaya AN, 2012. Potential for fumonisin production by strains of Gibberella fujikuroi species complex isolated from maize produced in Uganda. Journal of Biology and Sciences 12: 225–231. Berger U, Oehme M, Kuhn F, 1999. Quantitative determination and structure elucidation of type Aand B-trichothecenes by HPLC/ion trap multiple mass spectrometry. Journal of Agricaltural Food and Chemesitry 47, 4240–4245. Bhat R, Rai RV, Karim A, 2010. Mycotoxins in food and feed: present status and future concerns. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 9: 57–81. Bialey RH, Kubena LF, Harvey RB, Bukely SA, Rottinghaus GH, 1998. Efficacy of various inorganic sorbents to reduce the toxicity of aflatoxin and T-2 toxin in broiler chickens. Poultry Science 77: 1623–1630. Braun MS, Wink M, 2018. Exposure, occurrence, and chemistry of fumonisins and their cryptic derivatives. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 17(3):769–791. Bryła M, Waśkiewicz A, Szymczyk K, Jędrzejczak R, 2017. Effects of pH and temperature on the stability of fumonisins in maize products. Toxins 9 (3): 88. Commissions CA, 2001. Comments submitted on the draft maximum level for aflatoxin M1 in milk. Hauge, the Netherlands: Codex Committee on Food Additives and Contaminant 33rd Sessions. ftp. ftp. fao. Org/codex/ccfac33/fa0120e. Pdf. Damiani T, Righetti L, Suman M, Galaverna G, Dall’Asta C, 2019. Analytical issue related to fumonisins: A matter of sample comminution? Food Control 95: 1–5. Dantzer WR, Hopmans E, Clark A, Hauck C, Murphy PA, 1996. Purification of fumonisin B1 from liquid cultures of Fusarium proliferatum. Journal of Agricultural and Food Chemistry 44 (12): 3730–3732. Davari M, Safaie N, Darvishnia M, Didar Taleshmikaeel R, 2014. Occurrence of deoxynivalenol producing isolates of Fusarium graminearum species complex associated with head blight of wheat in Moghan area. Journal of Crop Protection 3: 113–123. Fanelli F; Iversen A; Logrieco AF, Mulè G, 2012, Relationship between fumonisin production and fum gene expression in Fusarium verticillioides under different environmental conditions. Food Additve & Contaminants 30: 365–371. Gerlach W, Nirenberg H, 1982. The genus Fusarium, a Pictorial Atlas. Mitt. Biol. Budestant. Lan-und Forstwirtsch. Berlin Dahlem. 209: 1–406. Groopman JD, Pestka JJ, 2014. Public health impacts of foodborne mycotoxins. Annual Review of Food Science and Technology 5 (1): 351–72. Häggblom P, Niehaus WG, 1986. Light effects on polyketide metabolism in Alternaria alternata. Experimental Mycology 10: 252–255. Hampton JG, TecKrony DM, 1995. Handbook of vigor test methods. The International Seed Testing Association, Zurich, 117p. Herrera Herrara M, Conchello P, Juan T, Estopanan G, Herrara A, et al., 2010. Fumonisins concentrations in maize as affected by physico-chemical, environment and agronomical conditions. Mydica 55: 121–126. ISTA (International Seed Testing Association), 1999. International rules for seed testing. Seed Science and Technology 27: 271–273. Jestoi M, 2008. Emerging Fusarium mycotoxin fusaproliferin, beauvericin, enniatins, and moniliformin—A review. Critical Reviews Food Science Nutrition 48: 21–49. Keller SE, Sullivan TM, Chirtel S, 1997. Factors affecting the growth of Fusarium proliferatum and the production of fumonisin B1: oxygen and pH. Journal of Indiain Microbiology and Biotechnology 19: 305–309. Lazzaro I, Susca A, Mulè G, Ritieni A, Ferracane R, Marocco A, Battilani P, 2012. Effects of temperature and water activity on FUM2 and FUM21 gene expression and fumonisin B production in Fusarium verticillioides. European Journal of Plant Pathology 134 (4): 685–695. Leslie JF, Summerell BA, 2006. The Fusarium Laboratory Manual. 1st ed, Blackwell Publishing Ltd., Hoboken, NJ, USA. 388 pp. Li T, Gong L, Wang Y, Chen F, Gupta VK, Jian Q, Jiang Y, 2017. Proteomics analysis of Fusarium proliferatum under various initial pH during fumonisin production. Journal of Proteomics 164: 59–72. Liu Y, Hubert J, Yamdeu G, Gong YY, Orfila C, 2020. A review of postharvest approaches to reduce fungal and mycotoxin contamination of foods. Comperhensive Review in Food Science and Food Safety 19: 1521–1560. Marroquín-Cardona AG, Johnson NM, Phillips TD, Hayes AW, 2014. Mycotoxins in a changing global environment–A review. Food and Chemical Toxicology 69: 220–230. Marín P, Magan N, Vázquez C, González-Jaén MT, 2010. Differential effect of environmental conditions on the growth and regulation of the fumonisin biosynthetic gene FUM1 in the maize pathogens and fumonisin producers Fusarium verticillioides and Fusarium proliferatum. FEMS Microbiology Ecology 73: 303–311. Matić S, Spadaro D, Prelle A, Gullino ML, Garibaldi A, 2013. Light affects fumonisin production in strains of Fusarium fujikuroi, Fusarium proliferatum, and Fusarium verticillioides isolated from rice. International Journal of Food Microbiology 166 (3): 515–523. Mohammadi Gholami A, 2013. Molecular identification and study of genetic diversity of Fusarium species belonging to Gibberella fujikuroi complex with emphasis on the production of fumonisin toxin using amplified polymorphism (AFLP) methods and determination of relative sequence of TEF-1α gene. PhD thesis, Plant Pathology, Tarbiat Modares University, Iran. Moosavian M, Darvishnia M, Khosravinia HA, 2018. Comparison of growth of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus in different conditions of temperature, moisture and pH. Journal of Applied Research in Plant Protection. 6 (2): 37–47 (In Persian with English abstract). Nelson PE, Toussoun TA, Marasas WFO, 1983. Fusarium Species: an Illustrated Manual for Identification. Pennsylvania State University Press, University Park, 193 pp. Picot A, Barreau C, Pinson-Gadais L, Caron D, Lannou C, et al., 2010. Factors of the Fusarium verticillioides-maize environment modulating fumonisin production. Critical Reviews in Microbiology 36 (3): 221–231. Samapundo S, Devliehgere F, De Meulenaer B, Debevere J, 2005. Effect of water activity and temperature on growth and the relationship between fumonisin production and the radial growth of Fusarium verticillioides and Fusarium proliferatum on corn. Journal of Food Protection 68: 1054–1059. Sanchis V, Marín S, Magan N, Ramos AJ, 2006. Ecophysiology of fumonisin producers in Fusarium Section Liseola. Advance in Experimental Medicine Biology 571: 115–120. Santiago R, Cao A, Butrón A, 2015. Genetic factors involved in fumonisin accumulation in maize kernels and their implications in maize agronomic management and breeding. Toxins 7 (8): 3267–3296. Singh R, 2019. Mycotoxins contamination of animal feeds and feed ingredients available in Haryana. Livestock Research International 7 (4): 250–254. Shephard GS, 1998. Chomatographic determination of fumonisin mycotoxins. Journal of Chromatography A 815 (1): 31–39. Shephard GS, 2009. Aflatoxin analysis at the beginning of the twenty-first century. Analytical and bioanalytical Chemistry 395: 1215–1224. Sydenham EW, Shephard GS, Thiel PG, Stockenström S, Snijman PW, et al., 1995. Liquid chromatographic determination of fumonisins B1, B2, and B3 in corn: AOACIUPAC collaborative study. Journal of AOAC International 79(3): 688–696. Trucksess M, 2001. Rapid analysis (thin layer chromatographic and immunochemical methods) for mycotoxins in foods and feeds. Mycotoxins 54: 29–40. Velluti A, Marin S, Sanchis V, Ramos AJ, 2001. Occurrence of fumonisin B1 in Spanish corn based foods for animal and human consumption. Food Science and Technology Intenational 7: 433–437. Yazdisamadi B, Rezaei AM, Valizadeh M, 2014. Statistical Designs in Agricultural Research. Second ed, Tehran University Publications, Tehran, Iran. 764 pp. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,667 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 517 |