تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,230 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,410 |
Effects of thyme, garlic, echinacea and galbanum on performance, cecal microbiota and immune function of native ducks | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 119-130 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.42839.1591 | ||
نویسندگان | ||
عباس ابراهیمی1؛ محمد حسین شهیر* 2؛ عزیز الله خیری3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده تأثیر افزودن مخلوط آویشن، سیر، سرخارگل و باریجه بر عملکرد، فلورمیکروبی سکوم و وضعیت سیستم ایمنی اردکهای بومی زمینه مطالعاتی: دهها سال است که از آنتیبیوتیکهای محرک رشد در جیرههای طیور برای بهبود عملکرد و کاهش تلفات در سطح جهانی استفاده میشود. مقاومت میکروبی و باقیمانده آنتیبیوتیک در محصولات نهایی مهمترین نگرانی از آنتیبیوتیکهای محرک رشد است که استفاده از آنها را در تغذیه طیور محدود میکند. گزارشهای اخیر روند افزایش مقاومت میکروبی و کاهش اثر محرکهای رشد آنتیبیوتیکی را تأیید میکند. بنابراین، جستجوی جایگزینهای آنتیبیوتیکهای محرک رشد اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. در میان جایگزینهای آنتیبیوتیکهای محرک رشد، استفاده از فیتوبیوتیکها نتایج امیدوار کنندهای را نشان دادهاند. هدف: هدف از این آزمایش بررسی امکان استفاده از مخلوط ترکیبات فیتوبیوتیکی به عنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای محرک رشد و آزمایش اثربخشی ترکیب گیاهی (آویشن، سیر، سرخارگل و باریجه) به صورت پودر یا عصاره بر عملکرد، میکروبیوتای سکوم و وضعیت عملکرد سیستم ایمنی اردکهای بومی بود. روش کار: دویست و چهل قطعه جوجه اردک یک روزه نر بومی به شش گروه با پنج تکرار و هشت قطعه در هر تکرار و در قالب طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار (1): جیره شاهد بر پایه جیره ذرت-کنجاله سویا (بدون افزودنی)، تیمار (2): مکمل کردن جیره شاهد با 10 میلیگرم/کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین به عنوان آنتیبیوتیک محرک رشد، تیمار (3): مکمل کردن جیره شاهد با 1 گرم/کیلوگرم ترکیب گیاهی به شکل پودر، تیمار (4): مکمل کردن جیره شاهد با 2 گرم/کیلوگرم ترکیب گیاهی به شکل پودر، (5): افزودن 100 میلیگرم/کیلوگرم به شکل ترکیب عصاره گیاهی به جیره پایه و تیمار (6): افزودن200 میلیگرم/کیلوگرم به شکل ترکیب عصاره گیاهی در جیره بودند. نتایج: نتایج نشان داد که افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در مرحله آغازین (1 تا 10 روزگی) به طور معنیداری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند ولی مصرف خوراک تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. همه افزودنیها، به خصوص تیمار 100 میلیگرم/کیلوگرم عصاره، تعداد لاکتوباسیل را افزایش و تعداد اشریشیاکلی، کلیفرم و کل باکتریهای هوازی را در سکوم کاهش دادند. نتایج نشان داد که تعداد گلبولهای سفید خون، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل/ لنفوسیت (H/L) به طور معنیداری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. نتیجهگیری کلی: آنتیبیوتیکهای محرک رشد را میتوان به طور موثری با عصاره یا ترکیب گیاهی آویشن، سیر، سرخارگل و باریجه جایگزین نمود. ترکیب عصاره گیاهی در سطح 100 میلیگرم/کیلوگرم بر عملکرد و ایمنی اردکهای بومی موثرتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی بیوتیک؛ فیتوبیوتیک؛ اردک؛ رشد؛ ایمنی؛ میکروبیوتا | ||
مراجع | ||
Abdollahi Z, HasanAbadi A and Golian A, 2013. Effect of Root Ferula gummosa Boiss on performance, Intestinal microbial and apparent digestibility of nutrients in broiler chicks. Iranian Journal of Animal Science Research 5: 112-118 (in Farsi).
Adams RP, 2001. Identification of Essential Oil Components by Gas Chromatography/ Mass Spectrometry. Carol Stream IL. Allured Publishing Corp. 465.
Amad AA, Manner K, Wendle KR, Neumann K and Zentek J, 2011. Effects of a phytogenic feed additive on growth performance and ileal nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science 90: 2811-2816.
Ari MM, Barde RE, Ogah DM, Agade YI, Yusuf ND, Hassan ID and Muhammed MM, 2012. Utilization of garlic (Allium sativum) as a supplementary phytogenic feed additive for broilers fed commercial feeds. Egypt Poultry Science 32: 13-21.
Brenes A and Roura E, 2010. Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal Feed Science and Technology 158: 1-14.
Cabuk M, Bozkurt M, Alcicek A, Akbas Y and Kucukyimaz K, 2006. Effect of a herbal essential oil mixture on growth and internal organ weight of broiler from young and old breeder flock. South African Journal of Animal Science 36: 135-141.
Chehrei A, Shahir MH and Nobakht A, 2011. The effects of different levels of bioherbal feed supplement (contains thymus and garlic extracts) on performance egg traits and blood biochemical and immunity parameters of laying hens. Veterinary Journal (Pajouhesh & Sazandegi) 90: 58-65 (in Farsi).
Cross DE, Mcdevitt RM, Hillman K and Acamovic T, 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science 48: 496-506.
Cross DE, Mcdevitt RM and Acamovic T, 2011. Herbs, thyme essential oil and condensed tannin extracts as dietary supplements for broilers, and their effects on performance, digestibility, volatile fatty acids and organoleptic properties. British Poultry Science 5: 227-237.
Duke JA and Beckstrom SM, 1996. Handbook of Medicinal Mints, Phytochemicals, and Biological Activities. 2nd ED. CRC Press, Florida.
Ebrahimi H, Rahimi S and Khaki P, 2016. The effect of organic acid, probiotics and alcoholic extract of echinaceae on intestinal microflora and immune system in broiler chickens. Journal of Veterinary Research 70: 299-293 (in Farsi).
EFSA, 2019. The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria from humans, animals and food in 2017. European Food Safety Authority and European Centre for Disease Prevention and Control 17: 5598.
Gebhardt R and Beck H, 1996. Differential inhibitory effects of garlic-derived organosulfides on cholesterol biosynthesis in primary rat hepatocyte cultures. Lipids 31: 1269-1276.
Giannenas I, Bonos E, Skoufos I, Tzora A, Stylianaki I, Lazari D, Tsinas A, Christaki E and Florou-Paneri P, 2018. Effect of herbal feed additives on performance parameters, intestinal microbiota, intestinal morphology and meat lipid oxidation of broiler chickens. British Poultry Science 59: 545-553.
Gibson GR, and Fuller R, 2000. Aspects of in vitro and in vivo Research Approaches Directed toward Identifying Probiotics and Prebiotics for Human Use. The Journal of Nutrition 130: 391-395.
Greathead H, 2003. Plants and plant extracts for improving animal productivity. Proceeding of Nutrition Society 62: 279-290.
Guo FC, Williams BA, Kwakkel RP, Li HS, Li XP, Luo JY, Li WK and Verstegen MW, 2004. Effects of mushroom and herb polysaccharides, as alternatives for an antibiotic, on the cecal microbial ecosystem in broiler chickens. Poultry Science 83: 175-182.
Huang CM and Lee TT, 2018. Immunomodulatory effects of phytogenics in chickens and pigs- A review. Asian-Australas Journal Animal Science 31: 617-627.
Jamroz D, Williczkiewicz A, Wertelecki T, Orda J and Skorupinska J, 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry Science 46: 458-493.
Kalantar M, Saki AA, Zamani P and Aliarabi H, 2011. Effect of drinking thyme essence on performance, energy and protein efficiency and economical indices of broiler chickens. Animal Sciences Journal (Pajouhesh&Sazandegi) 92: 59-67 (in Farsi).
Kececi O, Oguz H, Kurtoglu V and Demet Ö, 1998. Effects of polyvinylpolypyrrolidone, synthetic zeolite and bentonite on serum biochemical and haematological characters of broiler chickens during aflatoxicosis. Biritish Poultry Science 39: 452-458.
Khattak F, Ronchi A, Castelli P and Sparks N, 2014. Effects of natural blend of essential oil on growth performance, blood biochemistry, cecal morphology, and carcass quality of broiler chickens. Poultry Science 93: 132-137.
Konjufca VH, Pesti GM and Bakalli RI, 1997. Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science 76: 1264-1271.
Leeson S and Summers JD, 2005. Commercial poultry nutrition, 3rd edition. Nottingham university press.
Masek T, Starcevic K and Mikulec Z, 2014. The influence of the addition of thymol, tannic acid or gallic acid to broiler diet on growth performance, serum malondialdehyde value and cecal fermentation. European Poultry Science 78: 1-8.
MohammadiGheisar M, Im YW, Lee HH, Choi YI and Kim IH, 2015. Inclusion of phytogenic blends in different nutrient density diets of meat-type ducks. Poultry Science 94: 2952-2958.
MohammadiGheisar M, Zhao P and Kim IH, 2018. Addition of phytogenic blend in different nutrient density diets of meat-type ducks. Journal of Applied Animal Research 46: 854-859.
Najafi P and Torki M, 2010. Performance, blood metabolites and immune competence of broiler chicks fed diets included essential oils of medicinal herbs. Journal of Animal Veterinary Advances 9: 1164-1168.
Nasir Z, 2008. Comparison effects of Echinacea purpurea juices and Nigella sativa seeds on performance, some blood parameters, carcass and meat quality of broilers. Ph.D thesis. Institute of Animal Breeding and Husbandry. University of Hohenheim, Stuttgart, Germany.
O´Hara M, Kiefer D, Farrel K and Kemper K, 1998. A review of 12 Commonly used medicinal herbs. Archives of Family Medicine 7: 523-535.
Omidbeygi M, Barzegar M, Hamidi Z and Naghdibadi HA, 2007. Antifungal activity of thyme, summer savory and clove essential oils against Aspergillus flavus in liquid medium and tomato paste. Food Control 18: 1518-1523.
Ouwehand AC, Tiihonen K, Kettunen H, Peuranen S, Schulze H and Rautonen N, 2010. In vitro effects of essential oils on potential pathogens and beneficial members of the normal microbiota. Veterinarni Medicina 55: 71-78.
Ramakrishna RR, Platel K and Srinivasan K, 2003. In vitro influence of spices and spice-active principles on digestive enzymes of rat pancreas and small intestine. Nahrung 47: 408-412.
Roustaei Ali Mehr M, Mirbazel M and Haghighian-Roudsari M, 2014. Effect of purple coneflower (Echinacea purpurea) extract on the performance and cellular and humoral immune responses of broilers under immunosuppressive condition. Iranian Veterinary Journal 10: 48-58 (in Farsi).
Satterlee DG, Jones RB, Ryder FH, 1993. Short-latency stressor effects on tonic immobility fear reactions of Japanese quail divergently selected for adrenocortical responsiveness to immobilization. Poultry Science 72: 1132-1136.
Tekeli A, Celik L, Kutlu HR and Gorgulu M, 2006. Effect of dietary supplemental plant extracts on performance, carcass characteristics, digestive system development, intestinal microflora and some blood parameters of broiler chicks. Pp: 10-14. In XII European Poultry Conference. Verona, Italy.
TeymouriZadeh Z, Rahimi SH, Karimi Torshizi MA and Omidbaigi R, 2009. The effects of Thymus vulgaris L., Echinacea purpurea L., Moench., Allium sativum L. extracts and virginiamycin antibiotic on intestinal microflora population and immune system in Broilers. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants 25: 39-48 (in Farsi).
TeymouriZadeh Z, Rahimi SH, KarimiTarshizi MA and Omidbaigi R, 2010. Comparison of the effects of thyme, garlic extracts, echinaceae and antibiotics viriginamycin on growth performance and carcass characteristics of broiler chickens. Journal of Iranian Medicinal Plants and Herbs 26: 264-252. (in Farsi)
Tiihonen K, Kettunen H, Bento MH, Saarinen M, Lahtinen S, Ouwehand AC, Schulze H and Rautonen N, 2010. The effect of feeding essential oils on broiler performance and gut microbiota. British Poultry Science 51: 381-92.
Utami MMD, Pantaya D, Nofida N, Larasati NHD and Agus A, 2018. Addition garlic extract in ration on fat deposition of broiler. Pp: 1-6. 1st International Conference on Food and Agriculture. Bali, Indonesia.
Windisch W, Schedle K, Plitzner C and Kroismayr A, 2008. Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. Journal of Animal Science 86: E140-E148.
Yalçın S, Onbaşılar EE, Reisli Z and Yalçın S, 2006. Effect of garlic powder on the performance, egg traits and blood parameters of laying hens. Journal of the Science of Food and Agriculture 86: 1336-1339.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 671 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 315 |