تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,975 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,348,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,117,983 |
اثر شکل فیزیکی کنسانتره خوراک بر عملکرد تولیدی، رفتار تغذیه ای و فراسنجه های خونی بزهای شیرده نژاد مورسیانوگرانادینا | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 107-117 اصل مقاله (471.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.44277.1602 | ||
نویسندگان | ||
محمد هادی خبازان* ؛ حمید امانلو؛ داود زحمتکش؛ احسان محجوبی | ||
گروه آموزشی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تقاضای جهانی برای مصرف شیر بز و فرآورده های حاصل از آن به خاطر فواید مغذی این فرآورده ها رو به افزایش است. خشکسالی های پی در پی در سال های اخیر باعث تمایل دامداران در نگهداشت دام ها به صورت صنعتی و متراکم شده است. در پرورش صنعتی بزهای شیرده، همواره افزایش بهره وری خوراک مورد توجه پرورش دهندگان بز بوده است. هدف: انجام این تحقیق، به منظور بررسی اثر شکل فیزیکی کنسانتره بر عملکرد تولیدی، رفتار تغذیه ای و فراسنجه های خونی بزهای شیرده مورسیانوگرانادینا بود. روش کار: تعداد ۳۰ راس بز شیرده در اواسط دوره شیردهی (۶±۸۷) در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تیمار تغذیه ای مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج: تیمارها شامل جیره های حاوی کنسانتره با شکل فیزیکی آردی، پلیت شده و آجیلی بود. خوراک مصرفی، شیر تولیدی، شیر تصحیح شده بر أساس درصد چربی، مقدار چربی، پروتئین، لاکتوز، ماده جامد شیر، مقدار پنیر تولیدی و بازده خوراک مصرفی به طور معنی داری (p<0.001) تحت تاثیر شکل فیزیکی خوراک قرار گرفت و در استفاده از کنسانتره آجیلی بالاتر از سایر گروه ها بود. درصد چربی، پروتئین و لاکتوز شیر، تحت تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره مصرفی قرار نگرفت. فراسنجه های خونی (گلوکز، اسیدهای چرب غیر استریفیته، آلبومین و پروتئین کل) تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بزهای شیرده مورسانوگرانادینا در استفاده از خوراک آجیلی و پلیت شده رفتار انتخاب گرانه کمتری نسبت به خوراک آردی داشتند. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، استفاده از کنسانتره آجیلی در خوراک بزهای شیرده مورسانوگرانادینا نسبت به مصرف کنسانتره آردی و پلیت شده دارای مزیت بیشتری بوده و منجر به افزایش تولید وبهبود ترکیب شیر و بازدهی خوراک گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
بز مورسیانوگرانادینا؛ تولید شیر؛ خوراک آجیلی؛ خوراک پلیت شده؛ شکل فیزیکی کنسانتره | ||
مراجع | ||
Abdollahi MR, Ravindran V and Svihus B, 2013. Pelleting of broiler diet: An overview with emphasis on pellet quality and nutritional value. Anim. Feed Science and Technology 179: 1-23.
Abijaoude JA, Morand-Fehr P, Tessier J, Schmidely P and Sauvant D, 2000. Influence of forage: concentrate ratio and type of starch in the diet on feeding behaviour, dietary preferences, digestion, metabolism and performance of dairy goats in mid lactation. Journal of Animal Science 71: 359–368.
Andrade H, Bernal G and Llamas G, 1996. Influence of different alfalfa: sorghum ratios in the diet of dairy goats on productivity and rumen turnover. Small Ruminant Research 21: 77–82.
Assis POA de, Guerra GCB, Araújo DF de S, Araújo Júnior RF de, Machado TADG, Araújo AA de and Queiroga R, 2016. Intestinal anti- inflammatory activity of goat milk and goat yoghurt in the acetic acid model of rat colitis. International Dairy Journal 56: 45–54.
Azimzadeh V, Dehghan-Bonadaki M, Towhidi A and Alamouti A, 2019. Effect of corn processing and milk feeding method on growth performance, blood and ruminal parameters of holestein calves. Journal of Animal Science, University of Tehran, Iran 22: 47-54.
Clark S and García MB, 2017. A 100-year review: Advances in goat milk research. Journal of Dairy Science 100: 10026–10044.
Cooke KM, Bernard K and West JW, 2008. Performance of dairy cows fed annual ryegrass silage and corn silage with steam-flaked or ground corn. Journal of Dairy Science 91: 2417-2422.
Desnatie R, Byeng RM, Nar G, Wendell M, Jung HL, Sandra S and Olga B, 2020. Influence of tannin-rich pine bark supplementation in the grain mixes for meat goats: Growth performance, blood metabolites, and carcass characteristics. Animal Nutrition 6: 85-91.
Dhiman TR, Zaman IS, MacQueen and Boman RL, 2002. Influence of corn processing and frequency of feeding on cow performance. Journal of Dairy Science 85: 217-226.
Ebrahimi SH, 2020. Feeding complete concentrate pellets containing ground grains or blend oF steam-Flaked grains and other concentrate ingredients in ruminant nutrition – a review. Annual Animal Science 20 (1) 11–28.
Gimeno A, Alami AAl, Toral PG, Frutos P, Abecia L, Fondevila M and Castril- loc, 2015. Effect of grinding or pelleting high grain maize- or barley-based concentrates on rumen environment and microbiota of beef cattle. Animal Feed Science and Technology 203: 67–78.
Karimizadeh E, Chaji M and Mohammadabadi T, 2017. Effects of physical form of diet on nutrient digestibility, rumen fermentation, rumination, growth performance and protozoa population of finishing lambs. Animal Nutrition 3: 139-144.
Kholif AE, Morsy TA and Abdo MM, 2018. Crushed flaxseed versus flaxseed oil in the diets of Nubian goats: Effect on feed intake, digestion, ruminal fermentation, blood chemistry, milk production, milk composition and milk fatty acid profile. Animal Feed Science and Technology 244: 66-75.
NRC, 2001. Nutrient Requirments of Dairy Cattle. Vol. 7th rev. ed. National Science, Washington DC.
Park YW, Juarez M, Ramos M, Haelein GFW, 2007. Physico-chemical characteristics of goat and sheep milk. Small Ruminant Research 68: 88–113.
Raghuvansi SK, Prasad R, Tripathi MK, Mishra AS, Chaturvedi OH and Misra AK, 2007. Effect of complete feed blocks or grazing and supplementation of lambs on performance, nutrient utilization, rumen fermentation and rumen microbial enzymes. Journal of Animal Science 1(2): 221-226.
Santos WBR, Santos GTD, Silva-Kazama DC, Cecato U, Marchi FE, Visentainer JV, Petit HV, 2011. Production performance and milk composition of grazing dairy cows fed pelleted or non-pelleted concentrates treated with or without lignosulfonate and containing ground sunflower seeds. Animal and Feed Science Technology 169: 167-175.
Sanz Sampelayo MR, Perez L, Boza J, Amigo L, 1998. Forage of Different Physical Forms in the Diets of Lactating Granadina Goats: Nutrient Digestibility and Milk Production and Composition. Journal of Dairy Sciencee 81:492–498.
Sanz Sampelayo MR, Chilliard, Y, Schmidely Ph, Boza J, 2007. Influience of type of diet on the fat constituents of goat and sheep milk. Small Ruminant Research 68: 42–63.
Shen JS, Song HZ, Sun B, Wang Z, Chai B, Chacher and Liu JX, 2015. Effects of corn and soybean meal types on rumen fermentation, nitrogen metabolism and productivity in dairy cows. Asian-Australas. Journal of Dairy Science 28: 351-359.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583–3597.
Ye JA, Wang C, Wang HF, Ye HW, Wang BX, Liu HY, Wang YM, Yang ZQ and Liu JX, 2009. Milk production and fatty acid profile of dairy cows supplemented with flaxseed oil, soybean oil, or extruded soybeans. Acta Agriculture Scand. Sect. A - Animal Science 596 (59): 121–129.
Yu P, Huber JT, Santos FAP, Simas JM and Theurer CB, 1998. Effects of ground, steam-flaked, and steam-rolled corn grains on performance of lactating cows. Journal of Dairy Science. 81: 777–783.
Zeng SS, Soryal K, Fekadu B, Bah B and Popham T, 2007. Predictive formulae for goat cheese yield based on milk composition. Small Ruminant Research 69: 180–186.
Zhong R Z, Li JG, Gao YX, Tan ZL and Ren GP, 2008. Effects of substitution of different levels of steam-flaked corn for finely ground corn on lactation and digestion in early lactation dairy cows. Journal of Dairy Science 91: 3931–3937.
Zhong RZ, Fang Y, Zhou DW, Sun XZ, Zhou CS and He YQ, 2018. Pelleted total mixed ration improves growth performance of fattening lambs. Animal Feed Science and Technology 242: 127-134. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 487 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 339 |