تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,297 |
تعداد مقالات | 15,871 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,112,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,885,687 |
تاثیر افزودن سطوح مختلف پودر زردچوبه (Curcuma longa) به جیره غذایی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و پارامترهای اقتصادی در جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 75-84 اصل مقاله (919.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.45479.1612 | ||
نویسندگان | ||
فریبا فریور* 1؛ علیرضا شیرینزاده2؛ شهریار مقصودلو3؛ غلام حسین ایراجیان4 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران. | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران. | ||
4استادیار تغذیه دام، مرکز آموزش علمی کاربردی دامغان، ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از گیاه دارویی زرچوبه در جیره، میتواند اثرات مفیدی بر هضم و جذب خوراک و عملکرد رشد جوجههای گوشتی داشته باشد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف زردچوبه در جیره بر افزایش وزن، خصوصیات لاشه و عملکرد اقتصادی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: به این منظور آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با3 تیمار (سطوح صفر، 25/0 و 5/0درصد زردچوبه) و 4 تکرار (هر پن شامل ده پرنده)، با استفاده از 120 قطعه جوجه یک روزه راس اجرا شد. وزن و خوراک مصرفی جوجهها در روزهای 1، 10، 24، 28، 35 و 42 روزگی اندازهگیری و ضریب تبدیل خوراک در سنین 10، 24 و 42 روزگی و هزینه خوراک، نسبت هزینه خوراک به افزایش وزن بدن، شاخص تولید و بازده ناخالص اقتصادی برای سنین 28، 35 و 42 روزگی محاسبه گردید. در پایان دوره پرورش، یک قطعه پرنده از هر واحد آزمایشی (جمعاً 4 پرنده از هر تیمار) به منظور تفکیک لاشه کشتار شدند و درصد اجزای لاشه و اندامهای داخلی نسبت به وزن زنده محاسبه گردید. نتایج: یافتههای این تحقیق نشان داد که افزودن زردچوبه تا سطح 5/0 درصد اثر معنیداری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی ندارد. وزن نسبی ماهیچههای سینه و ران و وزن نسبی اندامهای داخلی نیز تحت تاثیر تیمار غذایی قرار نگرفت اما درصد چربی لاشه در تیمارهای حاوی 25/0 و 5/0 درصد زردچوبه بطور معنیداری پایینتر از گروه شاهد بود (05/0>p). همچنین، افزودن 25/0 درصد زردچوبه موجب کاهش معنیدار بازده تولید در سن 28 روزگی و نیز بازده ناخالص اقتصادی نسبت به گروه شاهد شد (05/0>p). نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج این تحقیق میتوان گفت که افزودن پودر زردچوبه در سطوح 25/0 و 5/0 درصد به جیره غذایی تاثیرمعنیداری بر مصرف خوراک، افزایش وزن، خصوصیات لاشه یا عملکرد اقتصادی جوجههای گوشتی نداشت و با وجود کاهش معنیدار چربی لاشه در تیمارهای حاوی 25/0 و 5/0 درصد زردچوبه، با توجه به کاهش بازده ناخالص اقتصادی استفاده از آن در سطح تجاری توصیه نمیشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر زردچوبه؛ خصوصیات لاشه؛ بازده تولید؛ بازده ناخالص اقتصادی؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
Al-Sultan SI, 2003. The effect of Curcuma longa (turmeric) on overall performance of broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 2: 351-353.
Al-Sultan SI and Gameel AA, 2004. Histopathological changes in the livers of broiler chickens supplemented with turmeric (Curcuma longa). International Journal of Poultry Science, 3: 333-336.
Castillejos L, Calsamiglia S and Ferret A, 2006. Effect of essential oil active compounds on rumen microbial fermentation and nutrient flow in In vitro systems. Journal of Dairy Science 89: 2649-2658.
Durrani FRA. Sultan SM. Suhail N. Chand and Durrani Z, 2006. Effect of different levels of feed added turmeric (Curcuma longa) on the performance of broiler chicks. Journal of Agricultural and Biological Science. 1: 6145.
Eigner D and Scholz D, 1999. Ferula asa-foetida and Curcuma longa in traditional medical treatment and diet in Nepal. Journal of Ethnopharmacology 67: 1-6.
Emadi M and Kermanshahi H, 2006. Effect of turmeric rhizome powder on performance and carcass characteristics of broiler chickens. Intenational Journal of Poultry Science. 5:1069-1072.
Emadi M and Kermanshahi H, 2007. Effect of turmeric rhizome powder on immunity responses of broiler chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances. 6:833-836.
Gowda NKS, Ledoux DR, Rottinghaus GE, Bermudez AJ and Chen YC, 2008. Efficiency of turmeric (Curcuma longa) containing a known level of curcumin and a hydrated sodium calcium aluminosilicate to ameliorate the adverse effects of aflatoxinin broiler chicks. Poultry Science. 87:1125-1130.
Gowda NKS, Ledoux DR, Rottinghaus GE, Bermudez AJ and Chen TC, 2009. Antioxidant efficacy of curcuminoids from turmeric (Curcuma Longa L.) powder in broiler chickens fed diets containing aflatoxin B1. British Journal of Nutrition. 102:1629-1634.
Hoseini Vashan SJ, Golian A and Yaghoubfar A, 2015. Effects of turmeric powder and fat source on performance and skeletal parameters of Arian breed broilers under heat stress, Pp: 307-310. Proceedings of the 1st. Conference of New Researches in Animal Science, University of Birjand, Birjand, Iran (In Percian).
Jajvandian R, Bahary P, Phany A, Mahdavy-shahry N and Dashtizad M, 2006. Histopathological study of protective effect of Turmeric against toxicity induced by acetaminophen in broilers. Journal of Medicinal Plants. 2(18):36-40 (In Persian).
Kumari P, Gupta MK, Ranjan R, Singh KK and Yadava R, 2007. Curcuma longa as feed additive in broiler birds and its patho-physiological effects. Indian Journal of Experimental Biology, 45: 272-277.
Naderi M, Akbari MR, Asadi-Khoshoei E, Khaksa K and Khajali F, 2014. Effects of Dietary Inclusion of Turmeric (Curcuma longa) and Cinnamon (Cinnamomum verum) Powders on Performance, Organs Relative Weight and Some Immune System Parameters in Broiler Chickens. Poultry Science Journal. 2014, 2 (2): 153-163
NRC (National Research Council), 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th Rev. Ed. National Academy Press. Washington, DC. 176 Pages.
McCoy R A, Behnke K C, Hancock J D and McEllhiney, R R, 1994. Effect of maximum uniformity on broiler chick performance. Poultry Science 73: 443-451.
Omidbeigi R, 2005. The production and processing of officinal plants. 3rd ed. Vol: 1. Astan Ghods Razavi Press. Mashhad. Iran. 1191 PP.
Osawa T, Sugiyama Y, Inayoshi M and Kawakisi S, 1995. Anti-oxidative activity of tetrahydrocurcuminoids. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 59:1609-161.
Patra AK and Saxena J, 2009. Dietary phytochemicals as rumen modifiers: a review of the effects on microbial populations. Antonie van Leeuwenhoek. 96:363-375.
Rajput N, Naeem M, Yan R, Zhong X and Wang T, 2013. Effect of dietary supplementation of curcumin on growth performance, intestinal morphology and nutrients utilization of broiler chicks. The Journal of Poultry Science 50: 44-52.
Salehi-Soormaghi MH, 2010. The turmeric and its properties. Modern Food Technol. 4: 56-59. (In Persian)
Salehi-Soormaghi MH, 2011. Turmeric is Anti-cancer and helps heart health. Iran Health. www.migna. (in Persian).
Sadeghi GH, Karimi A, Padidar Jahromi SH, Azizi T and Daneshmand A, 2012. Effects of cinnamon, thyme and turmeric infusions on the performance and immune response in of 1- to 21-day-old male broilers. Rev. Brazilian Journal of Poultry Science14 (1):1516-635
Samarasinghe K, Wenk C, Silva KFST and Gunasekera JMDM, 2003. Turmeric (Curcuma longa) root powder and mannanoligosaccharides as alternatives to antibiotics in broiler chicken diets. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 16:1495-1500.
Sugiharto S, Isroli I, Widiastuti E and Prabowo NS, 2011. Effect of turmeric extract on blood parameters, feed efficiency and abdominal fat content in broilers. Journal of the Indonesian Tropical Animal Agriculture, 36: 21-26.
SAS (Statistical Analysis System), 2008. SAS/STAT® 9.2. User’s Guide. SAS Institute Inc. Cary, North Calorina.
Tandogan, M. and H. Cicek., 2016. Technical performance and cost analysis of broiler production in Turkey. Brazillian Journal of Poultry Science 18 (1): 169-174.
Wuthi Udomler M, Grisanapan W, Luanratana O and Caichompoo W, 2000. Anti Fungal activities of plant extracts. South East Asian J Trop Med Public Health 31(1):178-182.
Zeinali A, Riasi A, Kermanshahi H, Farhangfar H and Ziaei H, 2009. Effect of Sodium Selenite and Turmeric Powder on Growth Performance, Carcass Quality and Blood Antioxidant Metabolites of Heat Stressed Broiler Chicken, Journal of Animal Science Researches. 1.19 (2): 69-85.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 705 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 424 |