تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,233 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,645 |
تجزیه کلروفیل پوست میوه و مشتقات آن، شاخصی معتبر در تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی(Pyrus communis L.) | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 10، دوره 20، شماره 3، آبان 1389، صفحه 123-134 اصل مقاله (198.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لیلا دوله1؛ حمید عبداللهی2؛ معظم حسنپور اصیل* 1 | ||
1دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2موسسه اصلاح و تهیه نهال وبذر- کرج | ||
چکیده | ||
رسیدگی میوه در زمان برداشت یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده درافزایش انبارمانی وکیفیت میوه گلابی است. یکی از شاخصهای رسیدگی مناسب طی برداشت تجاری میوه گلابی، تغییر رنگ زمینه پوست است. در این آزمایش روند تغییرات پروتوکلروفیل و مشتقات آن شامل کلروفیل a ، b و کلروفیل کل در میوه 9 رقم تجاری گلابی شامل: اسپادونا، بارتلت، بیروتی، درگزی، دوشس، شاهمیوه، فلسطینی، کوشیا و لوئیزبون در چهار زمان مختلف، دو هفته قبل از بلوغ تجاری میوه، در زمان بلوغ تجاری میوه، یک ماه و دو ماه پس از انبارمانی مورد ارزیابی صورت گرفت. میزان کلروفیل به روش طیفسنجی نوری با ارزیابی میزان جذب نور تک فام در طول موجهای 625، 647 و664 نانومتر اندازهگیری شد. بیشترین میزان کلروفیل a ، b و کلروفیل کل در مرحله بلوغ تجاری میوه و مراحل مختلف انبارمانی آن با تفاوت مشخصی نسبت به سایر ارقام در رقم اسپادونا مشاهده گردید، در حالیکه رقم فلسطینی کمترین میزان هر یک از عوامل فوق را طی مراحل مختلف بررسی نشان داد. همچنین در تمامی مراحل آزمایش، میزان کلروفیل a بیشتر از b بود. در اغلب ارقام، در طی مراحل چهارگانه ارزیابی روند تغییرات کلروفیل، افت مشخصی را با انحراف استاندارد جزئی نشان داد. با توجه به نتایج بهدست آمده چنین استنباط میشود که ارزیابی میزان کلروفیل پوست میوه و روند تغییرات آن به عنوان شاخصی معتبر و قابل استفاده در تعیین بلوغ تجاری میوه ارقام مورد آزمایش به غیر از دو رقم شاهمیوه و لوئیزبون قابل استفاده است. | ||
کلیدواژهها | ||
بلوغ تجاری؛ رنگ زمینه پوست؛ کلروفیل و مشتقات آن؛ طیف سنجی نوری؛ میوه گلابی | ||
مراجع | ||
راحمی م، 1384. فیزیولوژی پس از برداشت: مقدمهای بر فیزیولوژی و جابجایی میوه، سبزیها و گیاهان زینتی (ترجمه)، انتشارات دانشگاه شیراز. عاطفی ج، 1369. بررسیهای مقدماتی ارقام گلابی در ایران، بخش تحقیقات باغبانی، نشریه فنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی. مجتهدی م و لسانی ح، 1381. زندگی گیاه سبز (ترجمه)، انتشارات دانشگاه تهران. Bower JH, BiasiWV and Mitcham EJ, 2003. Effect of ethylene in the storage environment on quality of ‘Bartlett’ pears. Postharvest Biol Technol 28: 371-379. Costa L, VicenteAR, Civello PM, ChavesAR and MartiınezGA, 2006. UV-C treatment delays postharvest senescence in broccoli florets. Postharvest Biol Technol 39: 204–210. Costa ML, Civello PM, ChavesAR and MartinezGA, 2005. Effect of ethephon and 6-benzylaminopurine on chlorophyll degrading enzymes and a peroxidase-linked chlorophyll bleaching during postharvest senescence of broccoli (Brassica oleracea L.) at 20 ◦C. Postharvest Biol Technol 35: 191-199. Crassweller RM, 1996. Pennsylvania tree fruit production guide. PennsylvaniaState College of Agricultural Sciences. Harvest and postharvest handling (eBook, revised 2008), 6, 239-248. Ding B, Shi G, Xu Y, Hu J and Xu Q, 2007. Physiological responses of Alternanthera philoxeroides (Mart.) Griseb leaves to cadmium stress. J Enviro Pollu 147: 800-803. Franck C, Lammertyn J, Ho QT, Verboven P, Verlinden B and Nicolaï BM, 2007. Browning disorders in pear fruit. Postharvest Biol Technol 43: 1-13. Frenkel C and Dyck R,1973. Auxin inhibition of ripening in Bartlett pears. J Plant Physiol 51: 6-9. Kawamura T, 2000. Relationship between skin color and maturity of Japanese pear "Housui". Japanese Journal of Farm Work Research35: 33-38. Koca N, Karadeniz F and Burdurlu HS, 2006. Effect of pH on chlorophyll degradation and colour loss in blanched green peas. J Food Chemistry 100: 609-615. Kupferman E, 2002. Observations on harvest maturity and storage of apples and pears. WashingtonStateUniversity. Tree Fruit Research and ExtensionCenter. Postharvest Information Network, pp.1-7. MartinezGA, Civello, PM, ChavesAR and Anon MC, 2001. Characterization of peroxidase-mediated chlorophyll bleaching in strawberry fruit. Phytochem 58: 379-387. Moran, R, 1982. Formulae for determination of chlorophyllous pigments extracted with N,N- dimethylformamide. J Plant Physiol 69: 1376-1381. Nilsson T, 2005. Effects of ethylene and 1-MCP on ripening and senescence of European seedless cucumbers. Postharvest Biol Technol 36: 113-125. Peirs A, Scheerlinck N, PerezAB, Jancsok P. and Nicolaï BM, 2002. Uncertainty analysis and modelling of the starch index during apple fruit maturation. Postharvest Biol Technol 26: 199–207. Serrano M, Martinez-Romero D, Guillen F, Castillo, S and Valero D, 2006. Maintenance of broccoli quality and functional properties during cold storage as affected by modified atmosphere packaging. Postharvest Biol Technol 39: 61-68. Wang HC, Huang XM, Hu GB, Yang ZY and Huang HB, 2005. A comparative study of chlorophyll loss and its related mechanism during fruit maturation in the pericarp of fast- and slow-degreening litchi pericarp. Sci Hort 106: 247-257. Win TO, Srilaong V, Heyes J, Kyu KL and Kanlayanarat S, 2006. Effects of different concentrations of 1-MCP on the yellowing of West Indian lime (Citrus aurantifolia, Swingle) fruit. Postharvest Biol Technol 42: 23-30.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,748 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,497 |