تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,474 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,039 |
کارایی گرمادرمانی در کنترل بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی هویج در دوره پس از برداشت | ||
پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی | ||
دوره 11، شماره 4، دی 1401، صفحه 111-116 اصل مقاله (629.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/arpp.2022.15219 | ||
نویسندگان | ||
زینب آقایی؛ فاطمه یوسفی کوپائی* | ||
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
بیماری پوسیدگی نرم هویج از بیماریهای مهم این محصول در مزرعه و در دوران بعد از برداشت است. از آن جایی که هویج مصرف تازهخوری دارد استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل بیماری پوسیدگینرم سلامت بهداشتی محصول را تهدید میکند؛ لذا در تحقیق حاضر کارایی روش گرمادرمانی به عنوان یک روش ایمن در کنترل بیماری پوسیدگی نرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور دو روش هوای گرم و آب گرم در دماهای 40، 45 و50 درجه سلسیوس در مدت زمانهای مختلف استفاده شد. مایهزنی نمونههای هویج با ایجاد زخم در دو محل روی هویج و غوطهورسازی نمونه در سوسپانسیون باکتری (OD600 = 0.3) انجام شد. بیستوچهار ساعت بعد از مایهزنی، تیمارهای مختلف گرمایی روی آنها اعمال شد و یک هفته بعد از مایهزنی نتایج با اندازهگیری وزن بافت له شده هر نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونههای تیمارشده با هیپوکلریت سدیم و تتراسیکلین و نمونههای بدون تیمار شیمیایی و حرارتی بهعنوان شاهد استفاده شدند. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. مقایسه میانگین با استفاده از آزمون دانکن در سطح پنج درصد انجام شد. تاثیر تیمارها در کاهش وزن هویج نیز ارزیایی شد. نتایج بیانگر تاثیر مثبت گرمادرمانی در کاهش معنیدار لهیدگی بود. از بین تیمارهای مورد بررسی موثرترین تیمار هوای گرم 50 درجه سلسیوس در مدت زمان 10 دقیقه بود. کاهش وزن هویج در این تیمار با شاهد تفاوت معنیدار نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: هوای گرم؛ آب گرم؛ Daucus carota؛ Dickeya spp؛ Pectobacterium spp | ||
مراجع | ||
Ardakani SS, Heydari A, Khorasani NA, Arjmandi R, Ehteshami M, 2009. Preparation of new biofungicides using antagonistics bacteria and mineral compounds for controlling cotton seedlings damping off disease. Journal of Plant Protection Research 49: 1–8. Cohen E, Ben-Yehoshua S, Rosenberger I, shalom Y, Shapiro B, 1990. Quality of lemons sealed in high-density polyethylene film during long-term storage at different temperatures with intermittent warming. Journal of Horticulture Science 65: 603–610. FernandesMB, MizobutsiEH, Silva LM, Ribeiro RCF, Rodrigues MLM, 2018. Hydrothermal treatment in the management of anthracnose in 'Prata-Ana' banana produced in the semiarid region of Minas Gerais, Brazil. Revista Brasileira de Fruticultura 40 (2). DOI: http://dx.doi.org /10.1590/0100-29452018871 Gonzalez-Aguilar GA, Cruz R. Baez R. Wang CY, 1999. Storage quality of bell peppers pretreated with hot water and polyethylene packaging. Journal of Food Quality 22: 287–299. Grabowski M, Macnar K, Skrzyński J, 2012. An example of post-harvest thermotherapy as a non-chemical method of pathogen control on apples of topaz cultivar in storage. International Journal of Biomedical and Biological Engineering 6 (9): 804–807. Grandeau C, Samson R, Sands DC, 1994. A Review of thermotherapy to free plant material from pathogens, especially seeds from bacteria. Critical Reviews in Plant Sciences 13 (1): 57–75. Higashio H, Yamada M, 2004. Control of soft rot after harvest of cabbage in Indonesia. Japan Agricultural Research Quarterly 38: 175–178. Kang HW, Kwon SW, Go SJ, 2003. PCR-based specific and sensitive detection of Pectobacteriumcarotovorum subsp. carotovorum by primers generated from a URP-PCR fingerprinting-derived polymorphic band. Plant Pathology 52: 127–133. Liao CH, 2006. Bacterial soft rot. In: Sapers GM, Gorney JR, Yousef AE (eds). Microbiology of fruits and vegetables. CRC Press, Boca Raton. USA. Pp.117–134. Liu B, Kong L, Zhang Y, Liao Y, 2021. Gene and metabolite integration analysis through transcriptome and metabolome brings new insight into heat stress tolerance in potato (Solanum tuberosum L.). Plants (Basel) 10 (1):103. doi:10.3390/plants10010103 Nijabat A, Bolton A, Mahmood-ur-Rehman M, Ijaz Shah A, Hussain R, et al., 2020. Cell membrane stability and relative cell injury in response to heat stress during early and late seedling stages of diverse carrot (Daucuscarota L.) germplasm. HortScience 55 (9): 1446–1452. Schaad NW, Jones JB, Chun W, 2001. Laboratory Guide for the Identification of Plant Pathogenic Bacteria. APS Press. 373pp. Schirra M, D'hallewin G, Ben-Yehoshua S, Fallik E, 2000. Host pathogen interaction modulated by heat treatment. Postharvest Biology and Technology 21: 71–85. Vicente AR, Repice B, Martinez GA, Chaves AR, Civello PM, et al., 2004. Maintenance of fresh boysenberry fruit quality with UV-C light and heat treatments combined with low storage temperature. Journal of Horticultural Science and Biotechnology 79: 246–25. Wahid A; Gelani S; Ashraf M; Foolad MR, 2007. Heat tolerance in plants: An overview. Environmental and Experimental Botany 61: 199–223. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 916 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 563 |