تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,272 |
تعداد مقالات | 15,718 |
تعداد مشاهده مقاله | 51,819,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,661,460 |
اثر تزریق درون تخم مرغی ال- آرژنین بر صفات لاشه، فراسنجههای خونی و بافت روده کوچک جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 34، شماره 1، خرداد 1403، صفحه 77-91 اصل مقاله (695.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.50227.1647 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه ابراهیمی* 1؛ سمیه امیدی1؛ حسین جانمحمدی1؛ داود کیانی فرد2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تغذیه درون تخممرغی به عنوان یک ابزار سودمند برای چیرگی بر محدودیت رشد اولیه، اثرگذاری مثبتی بر رشد و نمو دستگاه گوارش و عملکرد جوجههای گوشتی دارد. هدف: این آزمایش با هدف بررسی اثر تزریق درونتخممرغی سطوح مختلف ال-آرژنین بر عملکرد رشد، ترکیب و صفات لاشه، متابولیتهای خونی و بافت روده جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این پژوهش، 300 تخممرغ بارور از مزرعه مرغ مادر گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار آزمایشی استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل 1- تزریق درون تخممرغی یک میلی لیتر اسید آمینه ال- آرژنین 5/0 درصد، 2- تزریق درون تخممرغی یک میلی لیتر اسید آمینه ال- آرژنین یک درصد، 3- گروه شم شاهد (تزریق یک میلی لیتر آب مقطر به تنهایی) و یا گروه شاهد ( بدون تزریق) بودند. تزریق در روز 14 دوره انکوباسیون در مایع آمنیوتیک انجام شد. پس از تفریخ تخممرغها، جوجههای تیمارهای 5/0 درصد آرژنین، 1 درصد آرژنین و گروه شاهد (مجموع شم شاهد و شاهد) هر یک به چهار گروه مساوی تقسیم شده و دوره پرورش تا انتهای 24 روزگی ادامه یافت. جوجههای 24 روزه به صورت گروهی وزن کشی شدند. در روز 24 تعداد 3 قطعه جوجه از هر تکرار (12 جوجه در هر تیمار) با میانگین وزنی نزدیک متوسط وزن گروه انتخاب و کشتار شدند. نتایج: اثر تزریق درون تخممرغی سطوح مختلف ال-آرژنین بر جوجهدرآوری، وزن جوجه یک روزه، نسبت وزن جوجه یک روزه به وزن تخم مرغ، وزن جوجه 24 روزه، ضریب تبدیل خوراک، کلسترول، گلوکز، پروتئین کل و نیتروژن اورهای سرم معنی دار نبود (05/0P>). تری گلیسرید سرم و وزن نسبی ژژنوم در گروه تیمار 5/0 درصد آرژنین به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین تیمارها اثر معنی داری بر ارتفاع پرز، پهنای پرز، ضخامت مخاط، عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت دوازدهه ، پهنای پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت ژژنوم و پهنای پرز و قطر کریپت ایلئوم داشتند و در بیشتر شاخصها بیشترین مقدار در تیمار 1 درصد آرژنین مشاهده شد (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج کلی پژوهش، تزریق سطح 5/0 دزصد آرژنین تاثیر مثبت بر رشد و مورفولوژی روده کوچک نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
ال-آرژنین؛ تزریق درون تخممرغی؛ صفات لاشه؛ فراسنجههای خونی؛ بافت روده؛ جوجههای گوشتی | ||
مراجع | ||
Abdolalizadeh Alvanegh F, Ebrahimi M, Daghigh Kia H, 2017. Effect of in ovo injection of different ratios of L-arginine to L-lysine on body growth, muscle production, and blood metabolites concentration of day old Ross broiler chicks. Iranian Journal of Animal Science 48: 207-217. (In Persian).
Al-Daraji HJ, Al-Mashadani AA, Al-Mashadani WK, Al-Hassani AS, Mirza HA, 2012. Effect of in ovo injection with L-arginine on productive and physiological traits of Japanese quail. South African Journal of Animal Science 42(2): 139-145.
Bhanja SK, Baran Mandal A, Agarwal SK, Majumdar S, 2012. Modulation of post hatch-growth and immunocompetence through in ovo injection of limiting amino acids in broiler chickens. Indian Journal of Animal Sciences 82(9): 993-998.
Bhanja SK, Mandal AB, 2005. Effect of in ovo injection of critical amino acids on pre-and post-hatch growth, immunocompetence and development of digestive organs in broiler chickens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 18(4): 524-531.
Blachier F, Mariotti F, Huneau JF, Tomé D, 2007. Effects of amino acid-derived luminal metabolites on the colonic epithelium and physiopathological consequences. Amino acids 33(4): 547-562.
Castro FL, Teng PY, Yadav S, Gould RL, Craig S, Pazdro R, Kim WK, 2020. The effects of L-Arginine supplementation on growth performance and intestinal health of broiler chickens challenged with Eimeria spp. Poultry Science 99(11): 5844-5857.
Corzo A, Kidd MT, 2003. Arginine needs of the chick and growing broiler. International Journal of Poultry Science 2(6): 379-382.
Dai D, Wu SG, Zhang HJ, Qi GH, Wang J, 2020. Dynamic alterations in early intestinal development, microbiota and metabolome induced by in ovo feeding of L-arginine in a layer chick model. Journal of Animal Science and Biotechnology 11(1): 1-16.
Ebrahimi M, Abdolalizadeh Alvanagh F, Adibmoradi M, Janmohammadi H, Rajabi Z, 2018a. The impact of in ovo feeding with different L- arginine to L- lysine ratios on small intestine histological characteristics and immune system organs in day-old chicks. Animal Science Research 2: 177-191. (In Persian).
Ebrahimi M, Ghochkhani R, Adibmoradi M, Rajabi Z, 2018b. The effect of in ovo injection of different DL- methionine to L-lysine ratios on small intestinal histomorphology and immune system organs in day-old broiler chicks. Veterinary Clinical Pathology 12: 55-68. (In Persian).
Ebrahimi M, Janmohammadi H, Daghigh Kia H, Moghaddam G, Rajabi Z, Rafat SA, Javanmard A, 2017. The effect of L-lysine in ovo feeding on body weight characteristics and small intestine morphology in a day-old Ross broiler chicks. Revue de Médecine Vétérinaire 168: 116-125.
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, 2015. The effects of feeding high levels of L-arginine at the starter period on meat production and its quality, and blood parameters in broiler chicks. Irananin Journal of Animal Science Research 46: 169-179. (In Persian).
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, 2016a. Evaluation of 24 days feeding L-arginin on performance, meat quality and blood metabolites in broilers. Animal Science Research 25: 61-72. (In Persian).
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, Ghafari Balesini M, 2016b. The effects of dietary L-arginine on some parameters of meat quality, intestine histology and immune system of 46-d old broiler chickens. Animal Science Research 26: 83-96. (In Persian).
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, Tebianian M, Adibmoradi M, Nourijelyani K, 2013. Evaluation of the effect of feeding L-arginine on growth performance, carcass traits and blood parameters in broiler chickens. Irananin Journal of Animal Science Research 44: 157-166. (In Persian).
Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Ansari Pirsaraei Z, Tebianian M, Adibmoradi M, Nourijelyani K, 2014. The effects of L-arginine supplement on growth, meat production, and fat deposition in broiler chickens. Irananin Journal of Animal Science Research 5: 281-290. (In Persian).
Edwards NM, Heberle ND, Hynd PI, 2016. The effect of in ovo administration of L-arginine on the hatchability and embryological development of broiler chicks. ASAP Animal Production.
Elwan HA, Elnesr SS, Xu Q, Xie C, Dong X, Zou X, 2019. Effects of in ovo methionine-cysteine injection on embryonic development, antioxidant status, IGF-I and tlr4 gene expression, and jejunum histomorphometry in newly hatched broiler chicks exposed to heat stress during incubation. Animals 9(1): 25.
Fernandes JI, Murakami AE, Martins EN, Sakamoto MI, Garcia ER, 2009. Effect of arginine on the development of the pectoralis muscle and the diameter and the protein: deoxyribonucleic acid rate of its skeletal myofibers in broilers. Poultry Science 88(7): 1399-1406.
Foye OT, Ferket PR, Uni Z, 2007. The effects of in ovo feeding arginine, β-hydroxy-β-methyl-butyrate, and protein on jejunal digestive and absorptive activity in embryonic and neonatal turkey poults. Poultry Science 86(11): 2343-2349.
Foye OT, Uni Z, McMurtry JP, Ferket PR, 2006. The effects of amniotic nutrient administration,“in-ovo feeding” of arginine and/or ß-hydroxy-ß-methyl butyrate (HMB) on insulin-like growth factors, energy metabolism and growth in turkey poults. International Journal of Poultry Science 5(4): 309-317.
Frdoost B, Ebrahimi M, Moghaddam G, Olyaee M, Adib Moradi M, Alijani S, 2019. The effect of in ovo feeding of L-methionine on carcass traits, small intestine morphology, and blood metabolites of day-old broiler chicks. Animal Science Research 29(1): 175-188.
Gao T. M. M. Zhao, Y. J. Li, L. Zhang, J. L. Li, L. L. Yu, F. Gao and G. H. Zhou. 2017. Effects of in ovo feeding of L-arginine on the development of digestive organs, intestinal function and post-hatch performance of broiler embryos and hatchlings. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2017: 1–10.
Geyra A, Uni Z, Sklan D, 2001. The effect of fasting at different ages on growth and tissue dynamics in the small intestine of the young chick. British Journal of Nutrition 86(1): 53-61.
Ghochkhani R, Ebrahimi M, Daghigh Kia H, and Rafa SA. 2017. Effects of in ovo feeding with different ratios of D-L methionine to L- lysine on carcass parameters and blood metabolite concentrations in day-old Ross broiler chicks. Animal Science Research 27(1): 143-158
Hersom MJ, Krehbiel CR, Horn GW, 2004. Effect of live weight gain of steers during winter grazing: II. Visceral organ mass, cellularity, and oxygen consumption. Journal of Animal Science 82(1): 184-197.
Jiao P, Guo Y, Yang X, Long F, 2010. Effects of dietary arginine and methionine levels on broiler carcass traits and meat quality. Journal of Animal and Veterinary Advances 9(11): 1546-1551.
Jobgen WS, Fried SK, Fu WJ, Meininger CJ, Wu G, 2006. Regulatory role for the arginine–nitric oxide pathway in metabolism of energy substrates. The Journal of Nutritional Biochemistry 17(9): 571-588.
Kelly D, Smyth JA, McCracken KJ, 1991. Digestive development of the early-weaned pig: 1. Effect of continuous nutrient supply on the development of the digestive tract and on changes in digestive enzyme activity during the first week post-weaning. British journal of Nutrition 65(2): 169-180.
Khajali F, Wideman RF, 2010. Dietary arginine: metabolic, environmental, immunological and physiological interrelationships. World's Poultry Science Journal 66(4): 751-766.
McBride BW, Kelly JM, 1990. Energy cost of absorption and metabolism in the ruminant gastrointestinal tract and liver: a review. Journal of Animal Science 68(9): 2997-3010.
Melmed S, Polonsky KS, Larsen PR, Kronenberg HM, 2015. Williams Textbook of Endocrinology E-Book. Elsevier Health Sciences.
Nayak N, Rajini RA, Ezhilvalavan S, Sahu AR, Kirubaharan JJ, 2016. Influence of inovo arginine feeding on post-hatch growth performance and economics of broilers. Journal of Animal Science 6: 585-591.
Ohta Y, Tsushima N, Koide K, Kidd MT, Ishibashi T,1999. Effect of amino acid injection in broiler breeder eggs on embryonic growth and hatchability of chicks. Poultry Science 78(11): 1493-1498.
Pluske JR, Hampson DJ, Williams IH, 1997. Factors influencing the structure and function of the small intestine in the weaned pig: a review. Livestock Production Science 51(1-3): 215-236.
Saki A, Haghighat M, Khajali F, 2013. Supplemental arginine administered in ovo or in the feed reduces the susceptibility of broilers to pulmonary hypertension syndrome. British Poultry Science 54(5): 575-580.
Salary J, Sahebi-Ala F, Kalantar M, Matin HR, 2014. In ovo injection of vitamin E on post-hatch immunological parameters and broiler chicken performance. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine 4: 616- 619.
SAS Institute Inc, 2008. SAS/STAT User's Guide, Version 9.2. Cary, NC: SAS Institute Inc.
Subramaniyan SA, Kang DR, Park JR, Siddiqui SH, Ravichandiran P, Yoo DJ, Na CS, Shim KS, 2019. Effect of in ovo injection of l-arginine in different chicken embryonic development stages on post-hatchability, immune response, and Myo-D and myogenin proteins. Animals 9(6): 357.
Tan B, Yin Y, Kong X, Li P, Li X, Gao H, Li X, Huang R, Wu G, 2010. L-Arginine stimulates proliferation and prevents endotoxin-induced death of intestinal cells. Amino Acids 38: 1227–1235.
Turk DE, 1982. The anatomy of the avian digestive tract as related to feed utilization. Poultry Science 61(7): 1225-1244.
Wang WW, Qiao SY, Li DF, 2009. Amino acids and gut function. Amino acids 37(1): 105-110.
Wu G, Bazer FW, Davis TA, Kim SW, Li P, Rhoads JM, Satterfield MC, Smith SB, Spencer TE, Yin Y 2009. Arginine metabolism and nutrition in growth, health and disease. Amino Acids 37(1): 153-168.
Wu G, Flynn NE, Knabe DA, 2000a. Enhanced intestinal synthesis of polyamines from proline in cortisol-treated piglets. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism 279(2): 395- 402.
Wu G, Flynn NE, Knabe DA, Jaeger LA, 2000b. A cortisol surge mediates the enhanced polyamine synthesis in porcine enterocytes during weaning. American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology 279(2): 554-559.
Wu LY, Fang YJ, Guo XY, 2011. Dietary L-arginine supplementation beneficially regulates body fat deposition of meat-type ducks. British Poultry Science 52: 221-226.
Yason CV, Summers BA, Schat KA, 1987. Pathogenesis of rotavirus infection in various age groups of chickens and turkeys: Pathology. American Journal of Veterinary Research 48(6): 927-938.
Yu LL, Gao T, Zhao MM, Lv PA, Zhang L, Li JL, Jiang Y, Gao F, Zhou GH, 2018. In ovo feeding of L-arginine alters energy metabolism in post-hatch broilers. Poultry Science 97(1):140-8. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 324 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 80 |