تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,589,833 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,268,984 |
مطالعه تاثیر عمل آوری با بخار آب تحت فشار و آب اکسیژنه قلیایی بر ارزش تغذیهای سرشاخه نیشکر برای برههای پرواری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 85-98 اصل مقاله (910.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.40277.1571 | ||
نویسندگان | ||
وحید قاسمی1؛ مرتضی چاجی* 2 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز-ملاثانی، ایران. | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بخش قابل توجهی از منابع خوراک دام در کشور ما را مواد خشبی تشکیل میدهند که پروتئین، مواد معدنی و انرژی قابل هضم آنها کم است، اما در صورت عملآوری، پتانسیل استفاده بهعنوان یک خوراک انرژیزا را در جیره دامها دارند. هدف: آزمایش حاضر با هدف بهبود ارزش تغذیهای سرشاخه نیشکر برای برههای پرواری انجام شد. روش کار: از 24 رأس بره نر عربی با میانگین وزن زنده 5 ± 4/30 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 8 تکرار به مدت 70 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل ۱- جیره شاهد (سرشاخه عملآوری نشده)، ۲- جیره حاوی سرشاخه نیشکر عملآوری شده با بخار آب تحت فشار و ۳- جیره حاوی سرشاخه نیشکر عملآوری شده با بخار آب و آب اکسیژنه قلیایی بود. نتایج: عملآوری با بخار آب تحت فشار یا آب اکسیژنه قلیایی باعث کاهش درصد الیاف خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین سرشاخه نیشکر شد (05/0P<). در مقایسه با تیمار شاهد، میانگین مصرف خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، وزن نهایی، میانگین افزایش وزن روزانه، بازده خوراک برهها، غلظت کل اسیدهای چرب فرار و پروپیونات شکمبه و غلظت گلوکز خون با تغذیه سرشاخه نیشکر عملآوری شده افزایش یافت و تیمار ۳ (سرشاخه نیشکر عملآوری شده با بخار آب و آب اکسیژنه قلیایی) بهترین نتایج را نشان داد (05/0P<). غلظت آنزیم کبدی آلانین ترانس آمیناز تحت تاثیر عملآوری سرشاخه نیشکر کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه، آسپارتات ترانس آمیناز خون و صفات لاشه تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج عملآوری با بخار آب تحت فشار یا آب اکسیژنه قلیایی باعث بهبود ارزش تغذیهای سرشاخه نیشکر شد و استفاده توام از آنها (تیمار سوم) نتایج بهتری را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب فرار؛ آلانین ترانس آمیناز؛ پروپیونات؛ ترکیب شیمیایی؛ قابلیت هضم؛ گلوکز خون | ||
مراجع | ||
AOAC. Official methods of analysis, 2005. 18th ed. Association of Official Analytical Chemists, Washington DC, USA.
Adesogan AT, Arriola KG, Jiang Y, Oyebade A, Paula EM, Pech-Cervantes AA, Romero JJ, Ferraretto LF and Vyas D, 2019. Symposium review: Technologies for improving fiber utilization. Journal of Dairy Science 102: 5726–5755.
Aruwayo A, Maigandi SA, Malami BS and Daneji AI, 2011. Haematological and biochemical parameters of Uda lambs fed graded levels of alkali -treated Neem kernel cake. Nigerian Journal of Basic and Applied Science 19: 277-284.
Broderick GA and Kang JH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science 63: 64-75.
Cameron MG, Fahey Jr GC, Clark JH, Merchen NR and Berger LL. 1990. Effects of feeding alkaline hydrogen pemxide-treated wheat straw-based diets on digestion and production by dairy cows. Journal of Dairy Science 73:3544.
Chaji M, Mohammadabadi T and Aghaei A. 2011. Fermenting cell walls of processed sugarcane pith by ruminal bacteria, protozoa and fungi. International Journal of Agriculture & Biology 13: 283–286.
Chaji M, Naserian A,Valizadeh R and Mohammadabadi T. 2013. Physicochemical properties of steam treated sugarcane pith and some roughages and their role in ruminants nutrition. Iranian Journal of Animal Science Research 4(4): 298-309.
Chaji M, Naserian AA, Valizadeh R, Mohammadabadi T and Mirzadeh Kh. 2010. Potential use of high-temperature and low temperature steam treatment, sodium hydroxide and an enzyme mixture for improving the nutritional value of sugarcane pith. South African Journal of Animal Sciences 40: 22–31.
Das H, Ali MA, Devi LI, Kirthika P, Gali JMR and Behera P. 2017. Studies on some important enzymes of non-descript sheep of Assam. Journal of Livestock Science 8: 59-62FAOSTAT. 2013. World agricultural data, http://apps.fao.org/faostat/.
Fisher AV and Boer Hde. 1994. The EAAP standard method of sheep carcass assessment. Carcass measurements and dissection procedures report of the EAAP working group on carcass evaluation, in cooperation with the CIHEAM Instituto Agronomico Mediterraneo of Zaragoza and the CEC Directorate General for Agriculture in Brussels. Livestock Production Science 38: 149-159.
França DA, Longo KM, Turibio Gomes SN, Santo JC, Saulo R, Freitas Bernardo FT, Rudorff EVCEA and Andrade Carvalho Jr. 2012. Pre-harvest sugarcane burning: determination of emission factors through laboratory measurements atmosphere 3: 164-180.
Karp SG, Adenise Lorenci Woiciechowski AL, Soccol VT and Soccol CR. 2013. Pretreatment strategies for delignification of sugarcane bagasse: A Review. Brazilian Archives of Biology and Technology 56: 679-689.
Khanifer H. 2019. The effect of alkaline hydrogen peroxide treatment on nutritional value of palm kernel powder in fattening lambs. MSc Dissertation Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani-Ahvaz.
Kingston G, Donzelli JL, Meyer JH, Richard EP, Seeruttun S, Torres J and Van R. 2005. Impact of the green-cane harvest production system on the agronomy of sugarcane. Proceedings International Society of Sugar Cane Technologists 15: 521-533.
Lewis SM, Kerley MS, Fahey GC, Berger Jr LL and Gould JM. 1987. Use of alkaline hydrogen peroxide treated wheat straw as an energy source for the growing ruminant. Nutrition Reports International 35:1093.
Liu JX, Orskov ER and Chen XB. 1999. Optimization of steam as method for upgrading rice straw as feeds. Animal Feed Science and Technology 76: 345-35.
Meeske R, Meissner HH and Pienaar JP. 1993. The upgrading of wheat straw by alkaline hydrogen peroxide treatment: The effect of NaOH and H2O2 on the site and extent of digestion in sheep. Animal Feed Science and Technology 40. (2–3): 121-133.Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development 28: 6-55.
Mohammadabadi T, Chaji M and Bojarpour M. 2012. The effect of processing of sugarcane pith with steam on gas production parameters by using isolated rumen microbiota. Iranian Journal of Animal Science Research 4: 240-246. (Farsi).
Moradi R, Siadat SAA, Siahpoosh AR, Bakhshandeh AM and Moraditalavat MR. 2019. Comparison of quantity and quality indices in green and burnt harvesting sugarcane cultivars. Journal of Crop Production 12: 99-110.Muzamal M, Baath JA, Olsson L and Rasmuson A. 2016. Contribution of structural modification to enhanced enzymatic hydrolysis and 3-D structural analysis of steam-exploded wood using X-Ray tomography. BioResources 11: 8509-8521.
Ottenstein D and Bartley D. 1971. Improved gas chromatography separation of free acids C2-C5 in dilute solution. Analytical Chemistry 43: 952-955.
Pond WG, Church DC, Pond KR and Schoknecht PA. 2005. Basic Animal nutrition and feeding. 5th ed. Wiley International. Whasington DC, USA.
Sharifi A and Chaji M. 2019. Effects of processed recycled poultry bedding with tannins extracted from pomegranate peel on the nutrient digestibility and growth performance of lambs. South African Journal of Animal Science 49: 290-300.
UlAin HB, Saeed F, Arshad MU, Ahmad N, Nasir MA, Amir RM, Kausar R and Niaz B. 2018. Modification of barley dietary fiber through chemical treatments in combination with thermal treatment to improve its bioactive properties. International Journal of Food Properties 21: 2491–2499.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583–3597.
Xing Y, Su Z, Wang K, Deng L and Jiang J. 2014. Combination of low-pressure steam explosion and alkaline peroxide pretreatment for separation of hemicellulose, BioResources 9: 3384-3395.
Zahedifar M, Karimi N, Fazaeli H and Mirhadi SA. 2014. Optimization of steam treatment conditions for improving the nutritive value of date leaves. Journal of Agricultural Science and Technology 16: 811-825. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 672 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 280 |