تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,134 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,803 |
اثر مقایسهای ویتامین C با مکمل نانو ویتامین C برعملکرد رشد، مورفولوژی روده و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 71-83 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.38196.1551 | ||
نویسندگان | ||
رسول شادمان1؛ نغمت ضیایی* 2؛ امیدعلی اسماعیلی پور3؛ مهدی رنجبر4 | ||
1کروه علوم دامی دانشگاه جیرفت | ||
2عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت | ||
3گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت | ||
4مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف نانوویتامین C و ویتامین C بر عملکرد رشد و برخی فراسنجههای خونی جوجههایگوشتی تحت تنش گرمایی انجام شد. روش کار: این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی روی 280 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 با هفت تیمار شامل تیمار شاهد و سه سطح نانو ویتامین C (50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم جیره) و سه سطح ویتامین C (50، 100و 200 میلیگرم بر کیلوگرم جیره) و چهار تکرار (هر کدام شامل 10 پرنده)، انجام شد. دنتایج: میانگین مصرف خوراک روزانه در جوجههایی که تیمار 200 میلی گرم ویتامین C در کیلو گرم جیره را دریافت کرده بودند نسبت به جوجههایی که سطح 200 میلیگرم نانو ویتامین C در کیلوگرم جیره و جوجههایی که تیمار 100 میلیگرم ویتامین C در کیلوگرم جیره را دریافت کرده بودند، بیشترین مقدار بود. جوجههایی که تیمار حاوی 50 میلیگرم نانو ویتامین C در کیلوگرم جیره راه دریافت کردند بیشترین افزایش وزن روزانه، بهترین ضریب تبدیل غذایی، بیشترین افرایش وزن نسبی سینه و بیشترین مقدار عرض پرز روده را داشتند. بیشترین افزایش وزن نسبی لاشه مربوط به جوجههایی بود که تیمار 200 میلیگرم ویتامین C در کیلو گرم جیره را دریافت کردند. بیشترین وزن نسبی طحال مربوط به جوجههایی بود که تیمار حاوی 100 میلیگرم ویتامین C در کیلوگرم جیره را دریافت کردند. ببیشترین طول پرز به عمق کریپت مربوط به جوجههایی بود که تیمار حاوی 100 میلیگرم ویتامین C در کیلوگرم جیره را دریافت کردند. نتیجه گیری نهایی: بنابرنتایج این آزمایش استفاده از سطوح 50 و 200 میلیگرم نانو ویتامین C در کیلوگرم جیره به ترتیب میتواند باعث بهبود عملکرد رشد و بهبود خصوصیات لاشه و افزایش مقدار آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در شرایط تنش گرمایی در جوجههای گوشتی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز؛ جیره غذایی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ راس308؛ هموگلوبین | ||
مراجع | ||
Abidin Z and Khatoon A, 2013. Heat stress in poultry and the beneficial effects of ascorbic acid (vitamin C) supplementation during periods of heat stress. World's Poultry Science Journal 69 (1): 135 – 152.
Akbar M, 2008. The Effect of Vitamins E, A, Zinc and Probiotics on Nutrition and Immune System in Broiler Chickens. Doctoral dissertation, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran (In Persian).
Alba M, Esmaeilipour OA and Mirmahmoudi R, 2015. Effects of Withania coagulants fruit powder and vitamin C on growth performance and some blood components in heat stressed broiler chickens. Livestock Science 173:64–68.
Amakye-Anim JT, Lin L, Hester PY, Thiagarajan D, Watkins BA and Wu CC, 2000. Ascorbic acidsupplementation improved antibody response to infectious burial disease vaccination in chickens. Poultry Science79 (5): 680-688.
Bradley GL, Savage TF and Timm KI, 1994. The effects of supplementing diets with Saccharomyces cerevisiae var. boulardii on male poultry performance and ileal morphology. Poultry Science 73:1766-1770.
Darmanikohy H and Shivazad M, 2005. Effects of ascorbic acid and nutrient density on performance of male broiler chickens at exposure to thermal stress. Journal of Agricultural Science and Natural Resources, 12th Special Issue of Animal Science. (12): 144-153.
Ebrahimnezhad Y, Gheiasi J, Maheri N., Mohammadikhah M and Ahmadi F, 2013.Influence of zinc oxide nanoparticles on growth performance, carcass quality and growth index of immune organs of broiler chickens. International Journal of Poultry Science 92: 83-90.
Gheysari A, Samiei A, And Pourreza J, 2003. Effects of Different Levels of Vitamins C, E and Fat on Performance and Death Rate of Chickens under Thermal Stress Conditions. Journal of Veterinary Research 58 (2):125-128 (In Persian).
Ghiyasi M, Rezaei GH, Sayyahzadeh H, Firouzbakhsh F and Attar A, 2008. Effects of prebiotic (Fermacto) in low protein diet some blood parameters and intestinal microbiota of broiler chicks. Italian Journal of Animal Science 7: 313 - 319.
Grasman AK, 2010. In vivo functional tests for assessing immunotoxicity in birds. Immunotoxicity Testing. Methods Molecular Biology 598:387-98.
Gross W, 1988. Effect of ascorbic acid on antibody response of stressed and unstressed chickens. Avian Diseases 32:483-485.
Hosseinianbilondi H, Hosseini M,Dabagh Kakhaki J and naghos M, 2012. Effect of selenium, vitamin E and garlic powder on the performance, immune system and fat accumulation in broiler carcasses. Journal of Animal and Poultry Research. 1(4): 39-46. (In Persian).
Konca YF, Kirkpinar F, Mert S and Yurtseven S, 2009. Effects of dietary ascorbic acid Supplementation on growth Performance, carcass, bone quality and blood parameters in broilers during natural summer temperature. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances 4: 139-147.
Kutlu HR. and Forbes JM, 1993. Alleviation of the effect of heat stress by dietary methods in broilers: A review. World Review Animal Production 28: 16-26.
Lu J, Kong XL, Wang ZY, Yang HM, Zhang KN and Zou JM, 2011. Influence of whole corn feeding on the performance, digestive tract development, and nutrient retention of geese. Poultry Science 90:587–594.
Mirzapur Sarab S, SalaryS, Mirzadeh KH and Aghayi A, 2015. Effect of different levels of vitamin C and L-carnitine on performance and some safety and blood parameters of broiler chickens under thermal stress. Iranian Journal of Animal Science Research 8(1):153-141. (In Persian).
Mozaffarpour Toubkanlou M, Shakouri MD and Janmohammadi H, 2017. Effect of crude and heated milk thistle seed on performance and some blood and humoral immunity parameters of broiler chickens. Journal of Animal Science Researches 27 (4): 77-90. (In Persian).
Murayama N, Maekawa IH, Ushiro T and Miyoshi J, 2012. Synthesis of various layered double hydroxides using aluminum dross generated in aluminum recycling process. International Journal of Mineral Processing 110: 46-52.
Nameghi A, Nasiri Moghadam H, Tavakol Afshari J and Kermanshahi H, 2007. The Effect of Vitamin C supplementation on immunological responses and performance of broiler chickens. Iranian Journal of Animal Sciences39 (1): 1-10. (In Persian).
Nemati M, Shahir M, Harkinezhad M and Lotfollahian H, 2013.The immunity of chicken broilers under cold stresses to vitamin C and coenzyme Q10. Animal Production Journal 15 (1): 53-45. (In Persian).
PardueSL, Thaxton JP, Brake JO, 1985. Role of ascorbic acid in chicks exposed to high environmental temperature. Journal of Applied Physiology 58(5): 1511-1516.
Ping X, Hong X and Guang, Y, 2011. Effects of liquid nano vitamin on the growth performance and carcass quality of broilers. Animal Husbandry and Feed Science 11:52-54.
Rafiei F,Mazhari M, Ghoreishi M and Esmaeilipour OA, 2014. Effect of lemon verbena powder and vitamin C on performance and immunity of heat-stressed broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. DOI: 10.1111/jpn.12457.
Raeisi-Zeydabad S, Mirmahmoudi R, Esmaeilipour O and Mazhari M, 2017. Effects of Coenzyme Q10 and Vitamin C on Growth Performance and Blood Components in Broiler Chickens under Heat Stress. Poultry Science Journal 5 (2): 145-152.
Roushani E, A M Tahmasbi AM, A Taghizadeh A and Valizadeh M, 2006. Influences of early heat shock andsupplemental vitamin C and E on the performance of broiler chicks exposed to acute heat stress. Journal of Agricultural Science 16(1): 255-264. (In Persian).
Sahin K., O. Kucuk O, N. Sahin N andSari M .2002. Effects of vitamin C and vitamin E on lipid peroxidation status, serum hormone, metabolite, and mineral concentrations of Japanese quails reared under heat stress (34 s C). Internationals Journal Vitamin Nutrition Research 72(2):91-100.
Sies H and Stahl W, 1995. Vitamins E and C, Beta carotene, and other Carotenoids as antioxidants. The American Journal of Clinical Nutrition 62:1315-1321.
Simchi A, 2008. Introduction to nanoparticles (Properties, Methods of Production and Application). Scientific Publications of Sharif University of Technology. (In Persian). 280.
Taqilu S, Zarei A, Lotfollahian H, Norouzian H, Motamedi Motlagh M and Bizhani S, 2010. The effect of vitamin C and betaine on the immune system of broiler chickens under thermal stress conditions. Journal of Animal Science and Research 7: 31-40. (In Persian).
Tuleun CD, Adenkola AY and Afele T, 2011. Effect of dietary ascorbic acid supplementation on the performance of Japanese (Coturnix coturnix japonica) quails in a tropical environment. Journal of Animal and Plant Sciences10 (2): 1268- 1275.
Winston GW, RegoliF, Dugas AJ, Fong JH and Blanchard KA, 1998. A rapid GC assay for determining oxyradical scavenging capacity of antioxidants and biological fluids, Free Radical Biology and Medicine 24: 480-493. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 832 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 346 |