تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,189 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,878 |
اثر سطوح مختلف صمغ گوار و آنزیم بتاماناناز بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 31-44 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.36969.1534 | ||
نویسندگان | ||
فریبا اسدی سیاه چقائی1؛ محمد اکبری قرائی* 2؛ صیفعلی ورمقانی3؛ کامران طاهرپور4؛ محمد شمس الهی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایران | ||
3استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام ، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،ایلام، ایران | ||
4دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: صمغ گوار یک ترکیب گالاکتومانانی بوده و در مقادیر زیاد، ضدمغذی و در مقادیر کم در جیره میتواند خاصیت پریبیوتیکی داشته باشد، آنزیم بتاماناناز با کاهش وزن مولکولی این ترکیب حالت ضد مغذی بودن آن را تعدیل میکند. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف صمغ استخراج شده دانه گوار و آنزیم بتاماناناز بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی سویه راس 308 است. روش کار: این تحقیق با استفاده از 312 قطعه جوجه گوشتی سویۀ راس 308، به صورت طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار،چهار تکرار و سیزده قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 1) جیره شاهد بر پایۀ ذرت-کنجالۀ سویا 2) جیره شاهد به همراه پروبیوتیک فرمکتو (18/0 درصد) 3) جیره شاهد به همراه 35/0 درصد صمغ گوار 4) جیره شاهد+ به همراه 70/0 درصد صمغ گوار 5) جیره شاهد به همراه 35/0 درصد صمغ گوار و 05/0 درصد آنزیم بتاماناناز 6) جیره شاهد به همراه 70/0 درصد صمغ گوار و 05/0 درصد آنزیم بتاماناناز ، بودند . نتایج: نتایج آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی داشتند (05/0 P<)، به طوری که کمترین ضریب تبدیل مربوط به تیمار 5، و بالاترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار حاوی صمغ زیاد بود. در این آزمایش مشخص گردید که تیمارهای مختلف آزمایشی از نظر تیتر آنتیبادی علیه سلول قرمز خون گوسفند تفاوت معنیداری نداشتند (05/0< P). اثر جیرههای آزمایشی بر جمعیت میکروبی ژژنوم و ایلئوم معنیدار بود (05/0 P<)، به نحوی که بیشترین تعداد لاکتوباسیل در ژژنوم در تیمار 6 و کمترین تعداد آن در تیمار 4 و نیز بیشترین تعداد لاکتوباسیل ایلئوم در تیمار 6 و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود. نتیجه گیری کلی: بهطورخلاصه افزودن صمغ گوار و آنزیم بتاماناز به جیره بر عملکرد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی در مقایسه با شاهد، اثر نداشت، با این وجود، افزودن صمغ همراه با آنزیم، جمعیت میکروبی لاکتوباسیلهای ژژنوم و ایلئوم را افزایش داد و بدینجهت می-توان آنرا توصیه کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
"صمغ گوار"؛ " جوجههای گوشتی"؛ " بتاماناناز"؛ "باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک "؛ "پاسخ ایمنی" | ||
مراجع | ||
Agunos A, Ibuki M, Yokomozo F and Mine Y, 2007. Effect of dietary b1-4 mannobiose in the prevention of Salmonella enteritidis infection in broilers. British Poultry Science 48: 331-341.
Akbari-Gharaei M, Dastar B, Hesabi-Nameghi AR, Hashemi-Tabar Gh, Shams R and Sharghm M, 2012. Effect of Guar meal with and without-mannanasenzyme on performance and immune response of broiler chicks. International Research Journal of Applied and Basic Sciences 3: 2785-2793.
Al-Khalaifah HS, 2018. Benefits of probiotics and/or prebiotics for antibiotic-reduced poultry. Poultry Science 97:3807–3815.
Anderson JO and Warnick RE, 1964. Value of enzyme supplements in rations containing certain legume seed meals or gums. Poultry Science 43: 1091-1097.
Arsenault, RJJT, Lee R, Latham B, Carter F and Kogut MH, 2017. Changes in immune and metabolic gut response in broilers fed β-mannanase in β-mannan- containing diets. Poultry Science 96:4307–4316.
Attia YH, Al-Khalaifah H, Ibrahim MS, Abd Al-Hamid AE, Al-Harthi MA and El-Naggar A, 2017. Blood Hematological and Biochemical Constituents, Antioxidant Enzymes, Immunity and Lymphoid Organs of Broiler Chicks Supplemented with Propolis, Bee Pollen and Mannan Oligosaccharides Continuously or Intermittently. Poultry Science 96:4182–4192.
Balasubramanian B, Ingale SL, Hong Park J, Rathi PC Shanmugam S and Kim IH, 2018. Inclusion of dietary β-mannanase improves performance and ileal digestibility and reduces ileal digesta viscosity of broilers fed corn-soybean meal based diet. Poultry Science 97:3097–3101.
Bedford MR and Classen HL, 1992. Reduction of intestinal viscosity through manipulation of dietary rye and pentosanase concentration is effected through changes in the carbohydrate composition of the intestinal aqueous phase and results in improved growth rate and food conversion efficiency of broiler chicks. Journal of Nutrition 122: 560-569.
Chacher MF, Kamran Z, Ahsan U, Ahmad S, 2017. Use of mannan oligosaccharide in broiler diets: an overview of underlying mechanisms. World's Poultry Science Journal 73:1-14.
Cheema M, Qureshi M and Havenstein GA, 2003. comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science 82(10): 1519-1529.
Chenault Edith A, Cart W and Lee J, 2002.Guar meal could be used as chicken feed. AgNews.
Choct M, Hughes RJ, Wang J, Bedford MR, Morgan AJ and Annison G, 1996. Increased small intestinal fermentation is partly responsible for the anti-nutritive activity of non-starch polysaccharides in chickens. British Poultry Science 37: 609-621.
Conner SR, 2002. Characterization of guar meal for use in poultry rations. Ph.D dissertation, Texas A and M University, College Station TX.
Corduk MN, Ceylan N, Dede C and Tel O, 2008.Effects of novel feed additives on performance, carcass traits and E. coli, aerobic bacteria and yeast counts in broilers. Archiv fur Geflugelkunde 72: 61-67.
Cummings JH and McFarlane GT, 2002.Gastrointestinal effects of prebiotics. British Journal of Nutrition 87(2): 145-151.
Daskiran M Teeter RG, Fodge D and Hsiao HY, 2004. An Evaluation of Endo- B-D-mannanase (Hemicell) effects on broiler performance and energy use in diets varying in B- mannan content. Journal of Poultry Science 83: 662-668.
Ferreira HC, Hannas MI, Albino LFT, Rostagno HS, Neme R, Faria BD, Xavier ML and Renn LN, 2016. Effect of the addition of β-mannanase on the performance, metabolizable energy, amino acid digestibility coefficients, and immune functions of broilers fed different nutritional levels. Poultry Science 95:1848–1857.
Hosseini GS, Galian A, Tahmasebi A and Kermanshahi H, 2012. Effect of guar meal and betamananase on carcass performance and quality in broiler chickens. Iranian Journal of Animal Science Research 4 (2): 100-108.
Hsiao HY, Anderson DM and Dale NM, 2006. Levels of β-mannan in soybean meal. Poultry Science 85: 1430-1432.
Jackson ME, Geronian K, Knox A, McNab J and McCartney E, 2004. A dose-response study with the feed enzyme β-mannanase in broilers provided with corn-soybean meal based diets in the absence of antibiotic growth promoters. Poultry Science 83: 1992-1996.
Jackson ME, Geronian K, Knox A, McNab L and McCartney E, 2004. A dose-response study with the feed enzyme β- mannanase in broilers provided with corn-soybean meal based diets in the absence of antibiotic growth promoters. Poultry Science 83:1992–1996.
Justina V, Caldas 1, Karen V, Nirun B, Jinrong W, Monticha P, Judith AE, and Craig NC, 2018. The effect of β-mannanase on nutrient utilization and blood parameters in chicks fed diets containing soybean meal and guar gum. Poultry Science 97:2807–2817.
Kocher A, Choct M, Ross G, Broz J and Chung TK, 2003. Effects of enzyme combinations on apparent metabolizable energy of corn-soybean meal-based diets in broilers. Journal of Applied Poultry Research 12:275–283.
Latham RE, Williams MP, Walters HG, Carter B and Lee JT, 2018. Efficacy of β-mannanase on broiler growth performance and energy utilization in the presence of increasing dietary galactomannan. Poultry Science 97:549–556.
Lee JT, Bailey CA and Cartwright AL, 2003a. Guar meal germ and hull fractions differently affect growth performance and intestinal viscosity of broiler chickens. Poultry Science 82: 1589-1595.
Lee JT, Bailey CA and Cartwright AL, 2003b. Beta-mannanase ameliorates viscosity-associated depression of growth in broiler chickens fed guar germ and hull fractions. Poultry Science 82: 1925-1931.
Lee JT, Connor-Appleton S, Haq AU, Bailey CA and Cartwright AL, 2004. Quantitative measurement of negligible trypsin inhibitor activity and nutrient analysis of guar meal fractions. Journal of Agricultural and Food Chemistry 20: 6492-56495.
LeeJT, Connor-Appleton S, Bailey CA, Cartwright AL, 2005.Effects of guar meal by-product with and without beta-mannanase Hemicell on broiler performance. Poultry Science 84: 1261-1267.
Liangping Sh, Lunjiang Z, Guoping L and Fanping L, 1999. Effects of Different Levels of Mannan-Oligosaccharide on Cellular Immune Response and Gastrointestinal Microecology in Chickens. College of Animal Science, Fujian Agricultural University, Fuzhou (China).
Soleimani P, Glian A, Tahmasebi AS and Sedghi M, 2010. Investigation of the effect of different levels of guar meal and beta enzyme on immunity level, serum biochemical parameters and performance of laying hens. Journal of Veterinary Science and Diagnosis Islamic Azad University Tabriz Branch 4: 4-16.
Steiner T, 2006. Managing Gut Health: Natural GrowthPromoters as a Key to Animal Performance. Nottingham University Press, Nottingham, UK.
Verma SVS and McNab JM, 1982. Guar meal in diets for broiler chickens. British Poultry Science 23: 95–105.
Wang W, Wang A, 2009. Preparation, characterization and properties of superabsorbent nanocomposites based on natural guar gum and modified rectorite. Carbohydrate Polymers 77:891-897.
Wang Y, Field C, Sim J, 2000. Dietary polyunsaturated fatty acids lymphocyte subset proportion and proliferation, serum immunoglobulin G concentration, and immune tissue development in chicks. Journal of Poultry Science 79: 1741-1748.
Wu G, Bryant MM, Voitle RA and Roland DA, 2005. Effects of beta-mannanase in corn-soy diets on commercial leghorns in second-cycle hens. Journal of Poultry Science 84: 894-897.
Yang Y, Iji PA, Kocher A, Mikkelsen LL and Choct M, 2007. Effects of mannanoligosaccharide on growth performance, the development of gut microflora, and gut function of broiler chickens raised on new litter. Journal of Applied Poultry Research 16: 280-288.
Zou XT, Qiao XJ and Xu ZR, 2006. Effect of ß-mannanase (Hemicell) on growth performance and immunity of broilers. Poultry Science 85: 2176-2179. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 732 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 338 |