تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,487,613 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,214,475 |
اثرافزودن سطوح مختلف ساکارومیسس سرویزیه(Saccharomyces cervisiae) تخمیر شده بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 15-29 اصل مقاله (1.03 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.36929.1532 | ||
نویسندگان | ||
سونیا زینعلی1؛ مهرداد محمدی* 2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: محصولات جدید تخمیر شده مخمر ساکارومایسس سرویزیه به عنوان یک افزودنی در حیوانات مورد استفاده قرار گرفته است که حاوی اسیدهای نوکلئیک، کیتین، بتاگلوکان و مانانالیگوساکاریدها است. هدف: هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن سطوح مختلف ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده بر عملکرد و پاسخهای ایمنی جوجههای گوشتی بود. روش کار: تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس308، در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی به ترتیب مقادیر صفر ( شاهد)، 1/0، 3/0 و 5/0 درصد ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده به صورت مخلوط در دان دریافت کردند. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی اندازهگیری شد. پاسخ ایمنی هومورال با اندازهگیری عیار آنتیبادی سرم در 21، 28، 35 و 42 روزگی پرورش در واکنش به تزریق 1/0 میلیلیتر گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) 25 درصد به صورت عضلانی در 8 و 22 روزگی و پاسخ ایمنی سلولی با تزریق 1/0 میلیلیتر فیتوهماگلوتنین (PHA-P) به چین پوستی بال در 16 روزگی و اندازهگیری آن 24 و 48 ساعت بعد تعیین شد. نتایج: مصرف خوراک روزانه، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P) اما افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در تمام گروههایی که ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده دریافت کرده بودند بهبود یافت (05/0>P). افزودن سطوح مختلف ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده باعث افزایش نسبت وزن بورسفابریسیوس و تیموس شد (05/0>P). افزودن 3/0 درصد ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده موجب افزایش عیار آنتیبادی تام علیه SRBC در 28، 35 و 42 روزگی شد (05/0>P). در 35 و 42 روزگی مصرف 5/0 درصد ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده باعث افزایش عیار IgG و در 28 و 35 روزگی مصرف 3/0 درصد ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده باعث افزایش عیار IgM شد (05/0>P). پاسخ ایمنی سلولی در پاسخ به تزریق PHA-P تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<P). نتیجهگیری نهایی: براساس نتایج این تحقیق میتوان گفت استفاده از 3/0 درصد ساکارومایسس سرویزیه تخمیر شده در جیره جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی هومورال میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی سلولی؛ ایمنی هومورال؛ پروبیوتیک؛ پری بیوتیک؛ مخمر | ||
مراجع | ||
Afshar Mazandaran N and Rajab A, 2002. Probiotics and their application in animal and poultry nutrition. Noorbakhsh Publication, Tehran, Iran (In Persian).
Ashayerizadeh A, Dabiri N, Mirzadeh KH and Gorbani MR, 2011. Effect of dietary supplementation of probiotic and prebiotic on growth indices and serum biochemical parameters of broiler chickens. Journal of Cell and Animal Biology 5: 152-159.
Awad WA, Chareeb K, Abdel-Raheem S, and Bohm J, 2009. Effects of dietary inclusion of probiotic and synbiotic on growth performance, organ weight and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poultry Science 88: 49-55.
Badari Nath ARS, Sivaramakrishna MA, Marimuthu KM and Saraswathy R, 2014. A comparative study of phytohaemagglutinin and extract of Phaseolus vulgaris seeds by characterization and cytogenetics. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectoscopy 134(C): 143-147.
Bai SP, Wu AM, Ding XM, Lei Y, Bai J, Zhang KY and Chio JS, 2013. Effects of probiotic supplemented diets on growth performance and intestinal immune characteristics of broiler chickens. Poultry Science 92: 663-670.
Baurhoo B, Ferket PR and Zhao X, 2009. Effect of diets containing different concentration of mannanoligosaccharide or antibiotics on growth performance, intestinal development, cecal and litter microbial population and carcass parameters of broilers. Poultry Science 88: 2262-2272.
Cetin N, Guclu B and Cetin E, 2005. The effect of probiotic and mannanoligosaccharide on some haematological and immunological parameters in turkeys. Journal of Veterinary Medicine Series A (52): 263-267.
Chen KL, Kho WL, You SH, Yeh RH, Tang SW and Hsieh CW, 2009. Effect of Bacillus subtilis var. natto and Saccharomyces cerevisiae mixed fermented feed on the enhanced growth performance of broilers. Poultry Science 88:309-315.
Cotter PF, Malzone A, Paluch B, Lilburn MS and Serton AE, 2000. Modulation of humoral immunity in commercial laying hens by a dietary prebiotic. Poultry Science 79: 38.
Cummings JH and Macfarlane GT, 2002. Gastrointestinal effects of prebiotics. British Journal Nutrition 87(Suppl.2): 145-151.
Dalmo AR, Bogwald J, 2008. β-glucans as conductors of immune symphonies. Fish and Shellfish Immunology 25: 384-396.
Derebasi E and Demir E, 2004. Effects of the supplementation of probiotic, prebiotic and organic acid in triticale and soybean meal based broiler diets. Proceedings of the XX‖ Worlds Poultry Congress. Istanbul, Turkey.
Ebrahimi H, Hooshmand M, Khajavi M and Naghiha A, 2016. Single or combined effects of prebiotic and probiotic on performance, immunity response and gut flora of broiler chickens. Research on Animal Production 7 (13): 60-69 (In Persian).
Fritts CA and Waldroup W, 2003. Evaluation of Bio-Mos® mannal oligodsaccharide as a replacement for growth promoting antibiotics in diets for turkey. Poultry Science 2(1): 19-22.
Gibson GR and Roberfroid M, 1995. Dietary modulation of the human colonic microbiota-introducing the concept of prebiotics. Journal Nutrition 125:1401–1412.
Gil JR, Storch OB and Gil-Turnes C, 2005. Bacillus cereus Var. Toyoii and Saccharomyces boulardii increased feed efficiency in broilers infected with Salmonella enteritidis. British Poultry Science 46:494-497.
Ghafoor A, Naseem S, Younus M and Nazir N, 2005. Immunomodulatory effects of multistrain probiotics on broiler chickens vaccinated against avian influenza virus. Poultry Science 4: 777-780.
Ghahri H, Toloei T and Soleimani B, 2013. Efficacy of antibiotic, probiotic and symbiotic on growth performance, orgak weights, intestinal histomorphology and immune response in broiler chickens. Global Journal of Animal Scientific Research 1: 1-13.
Ghasemi HA, Tahmasbi AM, Moghaddam GH, Mehri M, Alijani S, Kashefi E and Fasifi A, 2006. The effect of phytase and Saccharomyces cerevisiae (SC47) supplementation on performance serum parameters, phosphorous and calcium retention of broiler chickens. International Poultry Science 5:162-168.
Grasman KA, 2010. In vivo functional test for assessing immunotoxicity in bird. Pp. 387-397. In: Dietert RR (eds), Immunotoxicity testing: Methods and Protocols, Methods in Molecular Biology. Humana Press, Product.
Green A and Sainsbury DWB, 2001. The role of probiotic in producing quality poultry products. Pp. 245-251. Proceedings of the XV European Symposium on the quality poultry meat. Antalya, Turkey.
Hasanpour H, Zamani Moghaddam AK, Khosravi M and Mayahi M, 2013. Effect of symbiotic on the intestinal morphology and humoral immune response in broiler chickens. Livestock Science 153: 116-122.
Heidarieh M, Mirvaghefi AR, Akbari M, Sheikhzadeh N, Kamyabi-Moghaddam Z, Askari H and Shahbazfar AA, 2013. Evaluations of Hilysesᵀᴹ, fermented Saccharomyces cerevisiae, on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) growth performance, enzymatic activities gastrointestinal structure. Aquaculture Nutrition 19:343-348.
Hosono A, Ozawa A, Kato R, Ohnishi Y, Kimura T and Nakamura R, 2003. Dietary fructooligosaccharides induce immunoregulation of intestinal IgA secretion by murine Peyer’s patch cells. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry 67: 758-764.
Janardhana V, Broadway MM, Bruce MP, Lowenthal JW, Geier MS, Hughes RJ and Bean AG, 2009. Prebiotics midulste immune responses in the gut-associated lymphoid tissue of chickens. Journal of Nutrition 139: 1404-1409.
Jin LZ, Abdullah N and Jalaleldin S, 1998. Growth performance, intestinal microbial population and serum cholesterol of broilers diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science 77: 1259-1265.
Kabir SLM, Rahman MM and Ahmed SU, 2004. The dynamic of probiotic on growth performance and immune response in broilers. Poultry Science 3(5): 361-364.
Kalavathy R, Abdullah N, Jalaludin S and Ho YW, 2003. Effects of Lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipids and weight of organs of broilers chickens. British Poultry Science 44: 139-144.
Kelly-Quagliana KA, Nelson PD and Buddington RK, 2003. Dietary oligofructose and inulin modulate immune functions in mice. Nutrition Research 23: 257-267.
Khaksefidi A and Ghoorchi T, 2006. Effect of probiotic on performance and immune competence in broiler chicks. Journal of Poultry Science 43: 296-300.
Kocher A, Canolly A, Zawadzki J and Gallet D, 2004. The challenge of finding alternative to antibiotic growth promoters. International Society for Animal Hygiene-Saint Malo 227-229
Midilli M, Alp M, Kocabagli NH, Muglali OH, Turan N, Yilmaz H and Cakir S, 2008. Effect of dietary Probiotic and prebiotic supplementation on growth, performance and serum IgG concentration of broilers. South African Journal of Animal Science 38: 21-27.
Mirbabaie Langaroodi N, Mohammadi M and Roostaei-Alimehr M, 2012. Effect of probiotic and formic acid on immune system of broilers. Iranian Journal of Animal Science 43 (4): 449-456 (In Persian).
Mountzouris KS, Tsitrsikos P, Palamidi I, Arvaniti I, Mohnlm M, Schatzmayr G and Fegeros K, 2010. Effect of probiotic inclusion levels in broiler nutrition on growth performance, nutrient digestibility, plasma immunoglobulins and cecal microflora composition. Poultry Science 88: 49-56.
Murry AC, Hinton A and Buher RJ, 2006. Effect of botanical probiotic containing Lactobacilli on growth performance and populations of bacteria in the ceca, cloaca, and carcass rinse of broiler chickens. International Journal of Poultry Science 5: 344-350.
Roberfroid MB, 1998. Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. British Journal of Nutritional 80: 197-202.
Rodrigues TA, Sartor C, Higgins SE, Wolfenden AD, Bielke LR, Pixley CM, Sutton L, Tellez G and Hargis M, 2005. Effect of Aspergillus meal prebiotic (Fermacto) on performance of broiler chickens in the starter phase and fed low protein diets. Journal Applied Poultry Research 14: 665-669.
Sadeghi AS, Mohammadi A, Shawrang P and Aminafshar M, 2013. Immune responses to dietary inclusion of prebiotic-based mannan-oligosaccharide and β-glucan in broiler chicks challenged with Salmonella enteritidis. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 37: 206-213.
Salehimanesh A, Mohammadi M and Roostaei-Alimehr M, 2015. Effect of dietary probiotic, prebiotic and symbiotic supplementation on performance, immune responses, intestinal morphology and bacterial populations in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 100: 694-700.
Savage TF, Cotter PF and Zakrzewska EI, 1996. The effect of feeding mannanoligosaccharide on immunoglobulins, plasma IgG and bile IgA of Wrolstad MW male Turkeys. Poultry Science 75: 143.
Talebi A, Amirzadeh B, Mokhtari B and Gahri H, 2008. Effects of a multi-strain probiotic (Primalac) on performance and antibody responses to Newcastle disease virus vaccination in broiler chickens. Avian Pathology 37: 509-512.
Tavakoli Afshar J, Majidzadeh Heravi R and Arshami J, 2002. Study of the effects of different levels of energy and protein on the humoral immune response in broilers. Agricultural Science (Scientific Journal- School of Agriculture, University of Tabriz) 12: 1-14 (In Persian).
Yaghoobfar A, Poureslami R, Khoramai E and Foroodi F, 2009. The effect of probiotic on carcass yield and composition of broilers under normal and heat stress conditions. Journal of Animal Science Research 19 (2): 49-59 (In Persian).
Yakhkeshi S, Rahimi S and Hemati Matin R, 2012. Effects of Yarrow (Achillea millefolium), antibiotic and probiotic on performance, immune response, serum lipids and microbial population of broilers. Journal of Agriculture Science and Technology 14: 799-810.
Yang CM, Cao GT, Ferket PR, Liu TT, Zhou L, Zhang L, Xiao YP and Chen AG, 2012. Effects of probiotic Clostridium butyricum, on growth performance, immune function, and cecal microflora in broiler chickens. Poultry Science 91:2121-2129. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 768 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 347 |