تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,594 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,088 |
تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینههای والین و تریپتوفان در جیرههای کم پروتئین بر خصوصیات لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 32، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 1-14 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.41156.1578 | ||
نویسندگان | ||
خسرو پارسایی مهر1؛ محسن دانشیار* 2؛ پرویز فرهومند3؛ حسین جانمحمدی4؛ مجید علیایی5 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاهارومیه | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
3استاد تمام گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
4دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
5هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: سطوح مختلف اسیدآمینههای سنتتیک والین و تریپتوفان در جیرههای غذایی کم پروتئین تأثیر زیادی بر عملکرد طیور دارد. هدف: این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینههای والین و تریپتوفان در جیره-های غذایی کم پروتئین بر عملکرد لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این طرح از 450 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 با 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار از سن 8-21 روزگی انجام گردید. 3 سطح والین (توصیه شده جداول برزیلی، 10 و 20 درصد ) و 3 سطح تریپتوفان (توصیه شده جداول برزیلی، 5 و 10 درصد) در تحقیق اخیر استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که افزودن اسیدآمینههای سنتتیک والین و تریپتوفان در جیرههای کم پروتیئن تأثیر معنیداری بر بازده لاشه، وزن نسبی ران، سنگدان، قلب و چربی حفره شکمی نداشت (05/0<p). اما سطوح 10 و 20 درصد والین به طور معنیداری باعث افزایش وزن سینه شدند (05/0p<). اثر متقابل 10 درصد والین و 10 درصد تریپتوفان در جیرههای آزمایشی باعث افزایش وزن کبد شد (05/0p<). همچنین جیره حاوی 20 درصد والین و 10 درصد تریپتوفان باعث افزایش وزن نسبی تیموس و بورس فابرسیوس گردید (05/0p<). سطح 10 درصد تریپتوفان باعث افزایش تعداد لنفوسیتهای خون شد ولی باعث کاهش میزان هتروفیلهای خون گردید (05/0p<). جیره حاوی 20 درصد والین و سطوح 5 درصد و 10 درصد تریپتوفان و نیز جیره حاوی 10 درصد والین و 10 درصد تریپتوفان پاسخ مثبتی در مقابل عیار پادتن HI داشت (05/0p<). همچنین پاسخ ثانویه پادتن کل بر علیه گلبول قرمز گوسفند تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0p<). به طوریکه سطح 20 درصد والین باعث افزایش عیار پادتن کل علیه گلبول قرمز گوسفند شد (05/0p<). از طرفی سطح 20 درصد والین تأثیر معنیداری بر IgM پاسخ اولیه و ثانویه علیه گلبول قرمز گوسفند داشت (05/0p<). افزودن اسیدآمینههای والین و تریپتوفان بر پاسخ ایمنی سلولی تأثیر معنیداری نداشت (05/0<p). نتیجهگیری کلی: به طور کلی افزودن سطوح بالای اسیدآمینههای والین و تریپتوفان در جیرههای کم پروتئین باعث بهبود خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
والین؛ تریپتوفان؛ خصوصیات لاشه؛ سیستم ایمنی؛ جیرههای کم پروتئین؛ جوجههای گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 860 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 498 |