تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,035 |
تعداد مقالات | 12,704 |
تعداد مشاهده مقاله | 14,207,524 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 11,705,227 |
تاثیر کاربرد کودهای شیمیایی، سبز و ورمی کمپوست بر عملکرد دانه، کمیت و کیفیت روغن کلزا | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2022.49055.2770 | ||
نویسندگان | ||
عبدالله جوانمرد ![]() ![]() | ||
1هیأت علمی دانشگاه مراغه | ||
2دانشجوی دکتری اگروتکنولوژی- اکولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
3استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
5دانشجوی دکتری اگروتکنولوژی-اکولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه | ||
چکیده | ||
این آزمایش بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در شهرستان میاندوآب در سالهای 1398 و 1399 اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، کاربرد کود شیمیایی، کشت خالص جو (Hordeum vulgare L.)، کشت خالص نخود فرنگی (Pisum sativum L.)، 75 درصد نخود فرنگی+ 25 درصد جو، 50 درصد نخود فرنگی+ 50 درصد جو و 25 درصد نخود فرنگی+ 75 درصد جو و ورمیکمپوست بودند. بیشترین تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک با کاربرد کود شیمیایی بدون تفاوت معنیدار با تیمار کود سبز 50 درصد نخود فرنگی+ 50 درصد جو بدست آمد. علاوه بر این، بیشترین میزان درصد و عملکرد روغن در تیمار کود سبز 50 درصد نخود فرنگی+ 50 درصد جو بدست آمد و بعد از آن در تیمار کود سبز 75 درصد نخود فرنگی+ 25 درصد جو مشاهده شد. آنالیز شیمیایی روغن دانه مشخص کرد در همه تیمارها اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پالمیتیک اسید غالبترین ترکیبات روغن دانه بودند. به طوری که، بیشترین درصد اسید اولئیک (43/92) با کاربرد کود سبز 50 درصد نخود فرنگی+50 درصد جو حاصل شد. همچنین بیشترین درصد لینولئیک اسید (07/6) با کاربرد کود آلی ورمیکمپوست مشاهده شد. در حالی که بیشترین درصد پالمیتیک اسید (38/3) به تیمار کود سبز 25 درصد نخود فرنگی+ 75 درصد جو تعلق داشت. به طور کلی بیشترین و کمترین اسیدهای چرب غیراشباع بهترتیب در تیمارهای کود سبز 50 درصد نخود فرنگی+50 درصد جو و 25 درصد نخود فرنگی+ 75 درصد جو حاصل شد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن دانه؛ کشاورزی پایدار؛ کلزا؛ کود آلی؛ کود سبز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 |