تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,438 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,979 |
توسعه سامانه اندازه گیری میزان تنفس در محصولات کشاورزی (مطالعه موردی: کاهو) | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 6، شماره 4، بهمن 1400، صفحه 57-67 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2022.14352 | ||
نویسندگان | ||
زهرا احمدی1؛ محمدهادی خوش تقاضا* 1؛ سامان آبدانان مهدی زاده2 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده در سالهای اخیر بسته بندی محصولات کشاورزی با چالش های اساسی مواجه بوده است. یکی از این چالشها اندازه گیری میزان اکسیژن و دیاکسیدکربن در هنگام تنفس محصولات برداشت شده در انبار است. از آنجایی که سنسورها و دستگاههای اندازه گیری اکسیژن و دیاکسید کربن گران قیمت هستند، محققان بدنبال یافتن روشهای جایگزین برای اندازه گیری آنها هستند. هدف مقاله حاضر یافتن مدلی ریاضی برای محاسبه میزان اکسیژن و دی اکسیدکربن محصولات کشاورزی هنگام تنفس با استفاده از اندازه گیری دما، رطوبت نسبی و فشار تفاضلی و مطلق در طی نگهداری کاهو است. پژوهش حاضر در سه سطح دمایی (5، 15 و 25 درجه سلسیوس) و سه سطح مدت زمان نگهداری (24، 48 و 72 ساعت) انجام پذیرفت. بر اساس نتایج مدل ریاضی دقت پیش بینی میزان اکسیژن برای دماهای 5، 15 و 25 درجه سلسیوس به ترتیب برابر با 96%، 98% و 97% و برای دیاکسید کربن در این دماها به ترتیب برابر با 95%، 99% و 98% بود. همچنین در تحلیل و آنالیز آماری تغییرات پارامترهای دیاکسیدکربن، رطوبت نسبی، فشار تجمعی و تفاضلی، با توجه به تغییرات دما و مدت زمان انبارمانی کاهو در سطح 1% معنی دار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: انبارمانی؛ اکسیژن؛ دی اکسید کربن؛ دما؛ رطوبت نسبی؛ فشار تفاضلی و مطلق | ||
مراجع | ||
Alves, J. A., Braga, R. A. and Vilas Boas, E. V. de B. (2013). Identification of respiration rate and water activity change in fresh-cut carrots using biospeckle laser and frequency approach. Postharvest Biology and Technology, 86, 381–386. Banda, K., Caleb, O. J., Jacobs, K. and Opara, U. L. (2015). Effect of active-modified atmosphere packaging on the respiration rate and quality of pomegranate arils (cv. Wonderful). Postharvest Biology and Technology, 109, 97–105. Bhande, S. D., Ravindra, M. R., and Goswami, T. K. (2008). Respiration rate of banana fruit under aerobic conditions at different storage temperatures. Journal of Food Engineering, 87(1), 116–123. Caleb, O. J., Mahajan, P. V., Al-Said, F. A. J., and Opara, U. L. (2013). Modified Atmosphere Packaging Technology of Fresh and Fresh-cut Produce and the Microbial Consequences-A Review. Food and Bioprocess Technology, 6(2), 303–329. Chorasia, M. K., Maji, P., Baskey, A. and Goswami, T. k. (2005). Estimation of moisture loss from the cooling data of potatoes. Journal of Food Process Engineering 28, 397–416. Fonseca, S. C., Oliveira, F. A. R. and Brecht, J. K. (2002). Modelling respiration rate of fresh fruits and vegetables for modified atmosphere packages: A review. Journal of Food Engineering, 52(2), 99–119. Helena Gomes, M., Beaudry, R. M., Almeida, D. P. F. and Xavier Malcata, F. (2010). Modelling respiration of packaged fresh-cut “Rocha” pear as affected by oxygen concentration and temperature. Journal of Food Engineering, 96(1), 74–79. Iqbal, T., Rodrigues, F. A. S., Mahajan, P. V. and Kerry, J. P. (2009). Mathematical modeling of the influence of temperature and gas composition on the respiration rate of shredded carrots. Journal of Food Engineering, 91(2), 325–332. Kamide, K. and Dobashi, T. (2000). Fundamentals of Thermodynamics. Physical Chemistry of Polymer Solutions. Mangaraj, S. and Goswami, T. K. (2011). Measurement and modeling of respiration rate of Guava (cv. Baruipur) for modified atmosphere packaging. International Journal of Food Properties, 14(3), 609–628. Marcos Valle, F. J., Gastón, A., Abalone, R. M., de la Torre, D. A., Castellari, C. C. and Bartosik, R. E. (2021). Study and modelling the respiration of corn seeds (Zea mays L.) during hermetic storage. Biosystems Engineering, 208, 45–57. Martínez-Sánchez, A., Allende, A., Cortes-Galera, Y. and Gil, M. I. (2008). Respiration rate response of four baby leaf Brassica species to cutting at harvest and fresh-cut washing. Postharvest Biology and Technology, 47(3), 382–388. NadafZadeh, M., Abdanan Mahdizadeh, S. and Salehi Salmi, M. (2018). Predicting and controlling the moisture content of grass by an intelligent system using image processing and backup vector regression algorithm. Journal of the Iranian Association of Vision and Image Processing Machine, 5(2), 85-102. (In Persian) Ochandio, D., Bartosik, R., Gastón, A., Abalone, R., Arias Barreto, A. and Yommi, A. (2017). Modelling respiration rate of soybean seeds (Glycine max (L.)) in hermetic storage. Journal of Stored Products Research, 74, 36–45. Singla, M., Kaur, P., Kumar, A. and Kaur Goraya, R. (2021). Modelling the impact of relative humidity and storage temperature on transpiration rate of black carrot. Journal of Food Processing and Preservation, 45(7), 1–7. Tano, K., Kamenan, A. and Arul, J. (2009). Respiration and transpiration characteristics of selected fresh fruits and vegetables. Agronomie Africaine, 17(2). Torrieri, E., Perone, N., Cavella, S. and Masi, P. (2010). Modelling the respiration rate of minimally processed broccoli (Brassica rapa var. sylvestris) for modified atmosphere package design. International Journal of Food Science and Technology, 45(10), 2186–2193. Ubhi, G. S. and Sadaka, S. (2015). Temporal valuation of corn respiration rates using pressure sensors. Journal of Stored Products Research, 61, 39–47. Weinberg, Z. G., Yan, Y., Chen, Y., Finkelman, S., Ashbell, G. and Navarro, S. (2008). The effect of moisture level on high-moisture maize (Zea mays L.) under hermetic storage conditions-in vitro studies. Journal of Stored Products
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 438 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 352 |