تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,190 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,383 |
تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین بر رشد، فراسنجههای هماتولوژی و خونی برههای نژاد لری بختیاری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 31، شماره 3، آذر 1400، صفحه 41-54 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.39306.1566 | ||
نویسندگان | ||
محمد درعلی بنی1؛ فریبا رضائی سرتشنیزی* 2؛ سعید کریمی دهکردی3؛ علی محرری4؛ حسین مهربان5؛ مهیار آذری6 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد | ||
2دانش آموخته دکترای علوم دامی | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
4استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
5استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
6مسئول ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری بختیاری | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر استفاده از پروبیوتیک پروتکسین بر وزن، فراسنجههای هماتولوژی و خونی برههای شیرخوار نژاد لری بختیاری انجام شد. هدف: بررسی وزن، فراسنجههای هماتولوژی و خونی برههای شیرخوار نژاد لری بختیاری بود. روش کار: از 28 میش چند شکم زایش که در ماه آخر آبستی بودند به مدت یک ماه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- تیمار شاهد (عدم دریافت پروبیوتیک توسط بره و میش ) 2- دریافت یک گرم پروبیوتیک توسط میش 3- دریافت 20/0 گرم پروبیوتیک توسط بره و 4- دریافت 20/0 گرم پروبیوتیک توسط بره و یک گرم پروبیوتیک توسط میش. پروبیوتیک استفاده شده در این تحقیق پروبیوتیک پروتکسین بود. برهها پس از تعیین وزن اولیه به مدت یک ماه از این پروبیوتیک استفاده کردند. هر هفته تا پنج هفته وزن کشی شدند. برای تعیین فراسنجههای هماتولوژی و خونی در روزهای 3، 14 و21 آزمایش قبل از نوبت غذایی صبح نمونه گیری انجام شد. نتایج: اثر تیمار بر وزن بدن، فراسنجههای هماتولوژی و خونی در برهها معنیدار نبود. اثر زمان (سن) بر وزن برهها، غلظتهای هماتوکریت، آلبومین، آلکالین فسفاتاز، گلوبولین، گاما گلوتامین ترانسفراز، گلوکز، نسبت آلبومین به گلوبولین دارای اختلاف آماری معنیدار بود (0001/0=P). اثر زمان (سن) روی تعداد گلبولهای سفید (0074/0=P)، پروتئینهای فاز حاد (0003/0=P) و غلظت فسفر (01/0=P) معنیدار بود. در مورد اثر متقابل تیمار و زمان (سن) بر وزن برهها، فراسنجههای هماتولوژی و خونی اختلاف آماری معنیدار مشاهده نشد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه پروبیوتیک پروتکسین بر وزن بدن، فراسنجههای هماتولوژی و خونی اثر معنیداری نداشت. نیاز به تحقیقات بیشتر و سطوح بیشتری از این پروبیوتیک در برههای نژاد لری بختیاری است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئینهای فاز حاد؛ عناصر معدنی خون؛ گلبولهای سفید؛ نسبت آلبومین به گلوبولین؛ وزن بدن؛ هماتوکریت | ||
مراجع | ||
Abdel-Salam AM, Zeitoun MM and Abdelsalam MM, 2014. Effect of synbiotic supplementation on growth performance, blood metabolites, insulin and testosterone and wool traits of growing lambs. Journal Biological Sciences 14 (14):292-298.
Agarwal N, Kamra DN, Chaudhary LC, Sahoo A and Pathak NN, 2002. Microbial status and rumen enzyme profile of crossbred calves fed on different microbial feed additives. Letters in Applied Microbiology 34 (5): 329-36.
Alsayadi M, Al Jawfi Y, Belarbi M, Soualem-Mami Z, Merzouk H, Sari DC, Sabri F and Ghalim M, 2014. Evaluation of Anti-Hyperglycemic and Anti- Hyperlipidemic Activities of Water Kefir as Probiotic on Streptozotocin-Induced Diabetic Wistar Rats. Journal of Diabetes Mellitus 4(2): 720-726.
Antunović Z, Šperanda M, Amidžić D, Šerić V, Stainer Z, Domačinović M and Boli F, 2006. Probiotic application in lambs nutrition. Krmiva: Časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme 48(4): 175-180.
Antunović Z, Šperanda M, Liker B, Šerić V, Senčić Đ, Domaćinović M and Šperandat T, 2005. Influence of feeding the probiotic Pioneer PDFM® to growing lambs on performances and blood composition. Acta Veterinaria 55(4): 287-300.
Ataþoðlu C, Akbað HI, Tölü C, Das G, Savas T and Yurtman IY, 2010. Effects of kefir as a probiotic source on the performance of goat kids. South African Journal of Animal Science 40(4):363-370.
Bahari M, Jafari Khorshidi K and Mousavi Kashani SM, 2014. Comparison the effect of adding three types of probiotics in consuming milk on performance and blood metabolites of Mazandaran native lambs. Indian Journal of Scientific Research 4: 242-247.
Baranowski A, Gabryszuk M, Jozwik A, Bernatowicz E and Chylinski W, 2007. Fattening performance, slaughter indicators and meat chemical composition in lambs fed the diet supplemented with linseed and mineral bioplex. Animal Science Papers and Reports 25(1): 35-44.
Chashnidel Y, Bahari Mand Mousavi Kashani SM, 2018.Effects different levels of probiotics Protexin in milk replacment on performance and some blood parameters of suckling Zell lambs. Journal of Ruminant Research 6(1):49-67.
Czech ANNA, Mokrzycka ANNA, Eugeniusz R, Grela R and Zygmunt Pejsak Z, 2009. Influence of mannanoligosaccharides additive to sows diets on blood parameters of sows and their piglets. Bullen of the Veternary Institute in Pulawy 53 (2009): 89-95.
Dabiri N, Babaei Yazdi A, Hemati B, Bahrani M, Mahdavi A, aghebianand MR and Hajimohammadi A, 2016. Effect of different levels of Biosaf probiotic in Diet of Late Pregnant and Lactating Iranian Zandi Ewes on Growth Performance and Immune System of their Lambs. Journal of Fisheris and Livestock Production 4:4
Demigné C, Jacobs H, Moundras C, Davicco MJ, Horcajada MN, Bernalier A and Coxam V, 2008. Comparison of native or reformulated chicory fructans, or non-purified chicory, on rat cecal fermentation and mineral metabolism. European Journal of Nutrition 47(7): 366-374.
Dimova N, Baltadjieva M, Karabashev V and Kalaydjiev G, 2013. Effect of supplementation of probiotic zoovit in diets of calves of milk breed. Bulgarian Journal of Agricultural Science 19 (2013): 98–101.
Ding J, Zhou ZM, Ren LP, Meng QX, 2008. Effect of monensin and live yeast supplementation on growth performance, nutrient digestibility, carcass characteristics and ruminal fermentation parameters in lambs fed steam-flaked corn-based diets. Asian-Australas Journah of Animal Science 21(4):547-554.
Duff GC and Galyean ML, 2007. Recent advances in management of highly stressed, newly received feedlot cattle. Journal of Animal Science 85(2006): 823-840.
El-Katcha MI, Soltan MA and Essi MS, 2016. Effect of Pediococcus spp. Supplementation on Growth Performance, Nutrient Digestibility and Some Blood Serum Biochemical Changes of Fattening Lambs. Alexandria Journal for Veterinary Sciences 49(1).
Fayed AM, El-Ashry MA, Youssef KM, Salem FA and Aziz HA, 2005. Effect of feeding falvomycin or yeast as feed supplement on ruminal fermentation and some blood constituents of sheep in Sinai. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds 8 (1): 619-634.
Fuller R, 1989. Probiotics in man and animal. Journal of Applied Bacteriology 66(5): 365-378.
Gaggia F, Mattarelli P and Biavati B, 2010. Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. International Journal of Food Microbiology 141(2010): 15–28.
Galip N, 2006. Effect of supplemental yeast culture and sodium bicarbonaet on ruminal fermentation and blood variables in rams. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 90(11-12):446-452.
Hassan SA and Mohammed SF, 2014.Effects of Saccharomyces cerevisiae supplementation on growth rate and nutrient digestibility in Awassi lambs fed diets with different roughage to concentrate ratios. Biochemistry and Biotechnology Research 2 (2014): 37-43.
Hosseinabadi M, Dehghan-Banadaky M and Zali A, 2013.The Effect of Feeding of Bacterial Probiotic in Milk or Starter on Growth Performance, Health, Blood and Rumen Parameters of Suckling Calves. Research on Animal Production 4(8):57-69
Hossein AA, Alireza ME, Mohammad R and Majid M, 2014. Effects of Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis-based probiotic on performance, hematological parameters and blood metabolites in lambs. International Journal of Food Science and Nutrition 3(4): 8-15.
Kawakami S, Yamada T, Nakanishi N and CAI Y, 2010. Feeding of lactic acid bacteria and yeast affects fecal flora of Holstein calves. Journal of Animal and Veterinary Advances 10 (2010): 269–271.
Krehbiel CR, Rust SR, Zhang G and Gillilan SE, 2003. Bacterial direct-fed microbials in ruminant diets: Performance response and mode of action. Journal of Animal Science 81: 120-132.
Khan RU, Rahman Z, Javed I and Muhammad F, 2014. Serum antioxidants and trace minerals as influenced by vitamins, probiotics and proteins in broiler breeders. Journal of Applied Animal Research 42(3): 249-255.
Khuntia A and Chaudhary IC, 2002. Performance of male crossbred calves as influenced by substitution of grain by wheat bran and the addition of lactic acid bacteria to diet. Asian- Australasian Journal of Animal Sciences 15 (9):188-194.
Kowalik B, Skomial J, Miltko R and Majewska M, 2016. The effect of live Saccharomyces cerevisiae yeast in the diet of rams on the digestibility of nutrients, nitrogen and mineral retention, and blood serum biochemical parameters. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 40 (5): 534-539.
Lascano GJ, Zanton GI, Suarez-Mena FX and Heinrichs AJ, 2009. Effect of limit feeding high- and low-concentrate diets with Saccharomyces cerevisiae on digestibility and on dairy heifer growth and first-lactation performance. Journal of Dairy Science 92(10): 5100- 5010.
Mohamadi Roodposhti P and Dabiri N, 2012. Effects of Probiotic and Prebiotic on Average Daily Gain, Fecal Shedding of Escherichia Coli, and Immune System Status in Newborn Female Calves. Asian-Aust Journal Animal Science 25:1255-1261
Monika S, Umesh K, Sareen VK and Sudarshan S, 2000. Effect of yeast culture (YEA-SACC1026) supplement on fermentation and in sacco digestibility of some roughages in buffalo calves. Indian Journal of Animal Sciences 70(3): 289-293.
Moslemipour F and Mostafalo Y, 2013. Effects of using probiotic and synbiotic in colostrum and milk on passive immunoglobulin transfer rate, growth and health parameters of calf. Small Ruminant Research 4: 19-30.
National Research Council, 1985. Nutrient Requirements of Sheep. 6th Edition. National Academy Press, Washington DC, USA.
Nayak SK, Swain P and Mukherjee SC, 2007. Effect of dietary supplementation of probiotic and vitamin C on the immune response of Indian major carp Labeo rohita (Ham.). Fish and Shellfish Immunology 23 (4): 892-896.
Noori M, Alikhani M and Jahanian R, 2016. Effect of partial substitution of milk with probiotic yogurt of different pH on performance, body conformation and blood biochemical parameters of Holstein calves. Journal of Applied Animal Research 44 (1): 221-229.
Obeida BS, Mahmoud KZ, Obeidat MD, Ata M, Kridli RT, Haddad SG and Hatamleh SM, 2018. The effects of Saccharomyces cerevisiae supplementation on intake, nutrient digestibility, and rumen fluid pH in Awassi female lambs. Veterinary World 11(7):1015.
Ozsoy B, Yalcin S, Erdogan Z and Aksu T, 2013. Effect of dietary live yeast culture on fattening performance on some blood and rumen fluid parameters in goats. Revue de Medecine Veterinaive 164 (5):263-270.
Petersen MK, Streeter CM and Clark CK, 1987. Mineral availability with lambs fed yeast culture 36(1987): 521-525.
Rehulka J, 2000. Influence of astaxanthin on growth rate, condition and some blood indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture 190: 27-47.
Riddell JB, Gallegos AJ, Harmon DL and Mcleod KR, 2010. Addition of a Bacillus based probiotic to the diet of pre ruminant calves: influence on growth, health, and blood parameters. Intern. Journal of Applied Research in Veterinary Medicine 8: 78-85.
Saleem AM, Zanouny AI and Singer AM, 2017. Growth performance, nutrients digestibility, and blood metabolites of lambs fed diets supplemented with probiotics during pre-and post-weaning period. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 30(4): 523.
Scholz-Ahrens KE, Schaafsma G, Van den Heuvel EG and Schrezenmeir J, 2001. Effects of prebiotics on mineral metabolism. The American Journal of Clinical Nutrition 73(2): 459s-464s.
Shim SB, 2005. Effects of prebiotics, probiotics and synbiotics in the diet of young pigs Wageningen University and Research Center, Wageningen, Netherlands, Ph.D.Dissertation
Stella AV, Paratte R, Valnegri L, Cigalino G, Soncini G, Chevaux E, Dell’Otro V and Savoini G, 2007. Effect of administration of live Saccharomyces cerevisiae on milk production, milk composition, blood metabolites and faecal flora in early lactating dairy goats. Small Ruminant Research 67(1):7-13.
Titi HH, Dmour RO and Abdullah AY, 2008. Growth performance and carcass characteristics of Awassi lambs and Shami goat kids fed yeast culture in their finishing diet. Animal Feed Science and Technology 142(1-2): 33-43.
Valizadeh R, Rahmani G and Naserian, A, 2021. The effect of using Prebiotics, Probiotics and Synbiotics on performance, blood characteristics and E. Coli counts of Holstein suckling calves. Journal of Animal Science Researches 30(3): 13-23. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 379 |