تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,086 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,329 |
اثرات خوراندن سیلاژ تفاله و تفاله خشک دانه انار بر میکروفلور روده بره های نر نژاد مهربان | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 31، شماره 3، آذر 1400، صفحه 1-9 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.36369.1524 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه برومند1؛ سیدمهدی قریشی* 2؛ سعید حسین زاده3؛ شهریار کارگر2 | ||
1بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
2بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
3بخش بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: انار بهدلیل ترکیبات فنولی (فلاونوییدها و تاننها) که بیشتر در پوست و آب انار گردآمدهاند دارای ویژگیهای ضدباکتریایی و ضدقارچی است که این ویژگیها در گونههای مختلف انار از لحاظ قدرت و طیف یکسان نیستند. هدف: هدف از این آزمایش بررسی اثرات سیلاژ تفاله (مخلوط دانه و پوسته) و تفاله خشک دانه انار بر دو باکتری مفید (لاکتوباسیلوس) و مضر (اشریشیا کلی) دستگاه گوارش برههای پرواری بود. روش کار: شمار 9 راًس برهی نر نژاد مهربان (با میانگین وزنی 5/3 ± 03/27 کیلوگرم، و میانگین سنی 4/1 ± 8/ 187 روز)، با سه جیره آزمایشی همانرژی و همپروتئین (جیره شاهد، جیره دارای 20/27 درصد سیلاژ تفاله انار و جیره دارای 40/31 درصد تفاله خشک دانه انار) بهمدت 60 روز در جایگاه انفرادی خوراکدهی شدند. برای شمارش فلورمیکروبی روده، پس از کشتار، یک گرم نمونه تازه گوارشی از ایلیوم و سکوم جمعآوری شد. نمونهها روی سطح محیط کشت آگار گسترش یافت. کلنیها به روش چشمی شمارش و تعداد باکتریها بهصورت واحدCFU (تعداد کلنی در هر گرم) محاسبه شد. برای کشت میکروبهای لاکتوباسیلوس، محیط کشت MRS آگار و برای باکتری اشریشیاکلای (Escherichia. coli) محیط کشت MC (مکانکی) آگار استفاده شد. برای تایید نهایی باکتریهای جدا شده روی آگار مکانکی از آزمونPCR استفاده شد. نتایج: یافتههای این پژوهش نشان داد که شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس در ایلیوم و سکوم تحت تأثیر خوراکدهی پسماند انار قرار نگرفت (P>0.05). میانگین شمار اشریشیاکلای در برههایی که پسماند انار دریافت کرده بودند در ایلیوم و سکوم از گروه شاهد کمتر بود (P<0.05) ولی اختلاف معنیداری میان دو گروه تغذیه شده با پسماند انار دیده نشد. نتیجهگیری نهایی: به نظر میرسد بهکارگیری تفاله انار میتواند موجب کاهش جمعیت باکتریهای اشریشیا کلی در ایلیوم و سکوم برههای نژاد مهربان شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلای"؛ "ایلیوم"؛ "بره نژاد مهربان"؛ "تفاله انار"؛ "سکوم"؛ "لاکتوباسیلوس" | ||
مراجع | ||
Abid M, Yaich H, Cheikhrouhou S, Khemakhem I, Bouaziz M, Attia H and Ayadi MA, 2017. Antioxidant properties and phenolic profile characterization by LC-MS/MS of selected Tunisian pomegranate peels. Journal of Food Science and Technology 54:2890-2901.
Adams LS, Zhang Y, Seeram NP, Heber D and Chen S, 2010. Pomegranate ellagitannin-derived compounds exhibit antiproliferative and antiaromatase activity in breast cancer cells in vitro. Cancer Prevention Research 3:108-113.
Ahmed SA, Abood NH and Al-Janabi AA, 2013. Antimicrobial effect of pomegranate peel extract on some pathogenic microorganisms. Engineering and Technology Journal 31:316-324.
Ahmet D, Duman A, Ozgen M, Dayisoylu K, Erbil N and Durgac C, 2009. Antimicrobial activity of six pomegranate (Punica granatum L.) varieties and their relation to some of their pomological and phytonutrient characteristics. Molecules 14:1808-1817.
Carlton PS, Kresty LA and Stoner GD, 2000. Failure of dietary lyophilized strawberries to inhibit 4-(methylnitrosamino)-1- (3-pyridyl)-1-butanone-and benzo [a] pyrene-induced lung tumorigenesis in strain A/J mice. Cancer Letters 159:113-7.
Caterina MJ, Schumacher MA, Tominaga M, Rosen TA, Levine JD and Julius D, 1997. The capsaicin receptor: A heat activated ion channel in the pain pathway. Nature 389:816-824.
Choct M, Hughes RJ, Wang J, Bedford MR, Morgan AJ and Annison G, 1996. Increased small intestinal fermentation is partly responsible for the anti‐nutritive activity of non‐starch polysaccharides in chickens. British Poultry Science 37:609-621.
Chung KT, Lu Z and Chou MW, 1998. Mechanism of inhibition of tannic acid and related compounds on the growth of intestinal bacteria. Food Chemical Toxicology 36:1053-1060.
Cowan MM, 1999. Plant products as antimicrobial agents. Clinical Microbiology Reviews 12:564-572.
Delavar MH, Tahmasbi MA, Danesh-Mesgaran M and Valizadeh R, 2014. In vitro rumen fermentation and gas production: Influence of different byproduct feedstuffs. Annual Research and Review in Biology 4:1121-1128.
Ebrahimi B, Taghizadeh A and Mehmannavaz Y, 2013. Ruminal degradation of pomegranate pomace using nylon bags technique. European Journal of Experimental Biology 3:260-262.
Estabraghi E, Sadeghpour M and Mehrabani A, 1397. Study of Pomegranate Hydromethanol Extract on Staphylococcus Aureus and Escherichia Coli by Microplate in Laboratory Conditions. Tehran Paramedical Journal 12: 183-192.
Goel G, Puniya AK, Aguilar CN and Singh K, 2005. Interaction of gut microflora with tannins in feeds. Naturwissenschaften 92:497-503.
Hammer KA, Carson CF and Riley TV, 1999. Antimicrobial activity of essential oils and other plant extracts. Journal of Applied Microbiology 86:985-990.
Hugo WB and Bloomfield SF, 1971. Studies on the mode of action of the phenolic antibacterial agent fentichlor against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. 3. The effect of fentichlor on the metabolic activities of Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Journal of Applied Bacteriology 34:579-591.
Katiyar SK, 2002. Treatment of silymarin, a plant flavonoid, prevents ultraviolet light induced immune suppression and oxidative stress in mouse skin. International Journal of Oncology 21:1213-1222.
Klaver FAM and Van der Meer R, 1993. The assumed assimilation of cholesterol by lactobacilli and Bifidobacterium bifidum is due to their bile salt deconjugating activity. Applied Environmental Microbiology 59:1120-1124.
Lei XJ, Yun HM and Kim IH, 2018. Effects of dietary supplementation of natural and fermented herbs on growth performance, nutrient digestibility, blood parameters, meat quality and fatty acid composition in growing-finishing pigs. Italian Journal of Animal Science 17:984-993.
Lilly DM and Stillwell RH, 1965. Probiotic: growth promoting factors produced by microorganism. Science 12:747-478
Munyaka PM, Tactacan G, Jing MKO, House JD and Rodriguez-Lecompte JC, 2012. Immunomodulation in young laying hens by dietary folic acid and acute immune responses after challenge with Escherichia coli lipopolysaccharide. Journal of Poultry Science 91:2454–2463.
National Research Council. NRC, 2007. Nutrient requirements of small ruminants: sheep, goats, cervids, and new world camelids. National Academy of Science, Washington DC. PP. 10036-10070.
Nayebpor M, Farhomand P and Hashemi A, 2007. Effect of different levels of direct fed microbial (Primalac) on the growth performance and humoral immune response in broiler chickens. Journal of Animal Advances 6:1308-1313.
Riffon R, Sayasith K, Khalil H and Dubreuil P, 2001. Development of a rapid and sensitive test for identification of major pathogens in bovine mastitis by PCR. Journal of Clinical Microbiology 39:2584-2589.
Seeram NP, Schulman RN and Heber D, 2006. Pomegranates: Ancient roots to modern medicine. Medicinal and aromatic plants - Industrial profiles. Chemical Rubber Company Press Taylor and Francis Group.
Simitzis PE, 2017. Enrichment of animal diets with essential oils—A great perspective on improving animal performance and quality characteristics of the derived products. Medicines 35:1-21.
Tongnuanchan P and Benjakul S, 2014. Essential oils: extraction, bioactivities, and their uses for food preservation. Journal of Food Science 7:1231-1249. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 855 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377 |