تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,298 |
تعداد مقالات | 15,883 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,116,585 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,887,933 |
بررسی و مقایسه تغییرات رایحه، رنگ و ویتامین ث برگه های خشک شده پرتقال در خشک کردن فریز درایر و هوای داغ | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 6، شماره 3، مهر 1400، صفحه 41-47 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2021.13912 | ||
نویسندگان | ||
مازیار روشن مقدم1؛ رضا امیری چایجان* 1؛ ناهید عقیلی ناطق2 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی سنقر، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده در این پژوهش اثر خشک کردن با استفاده از فریز درایر و هوای داغ بر رایحه، مقدار ویتامین ث و تغییر رنگ برگه های پرتقال مطالعه شد. فرآیند خشک کردن فریزدرایر در دمای 50- درجه سلسیوس و هوای داغ در دمای 60 درجه سلسیوس صورت گرفت. نتایج نشان داد برگه های خشک شده در خشک کن فریز درایر، کیفیت رنگ و رایحه ای مشابه با ورقه های پرتقال تازه داشته (پرتقال تازه 48/79L*=، 17/3a*= و 25/44b*= و فریز درایر 26/82L*=، 71/2 a*= و 68/50b*=) ولی در مورد هوای داغ، کیفیت رنگ (09/58L*=، 78/10 a*= و 51/45b*= ) کاهش پیدا کرد و به سمت قهوه ای شدن تمایل یافت. بیشترین پاسخ حسگرهای بویایی در پرتقال تازه، خشک کن فریز درایر و خشک کن هوای داغ به ترتیبMQ9 ، MQ7 و MQ3 و کمترین پاسخ حسگرهای بویایی در هر سه روش MQ6 بود. تفاوت بیشترین پاسخ حسگرها نشان از تغییر عطر محصول در حین خشک کردن است. مقدار ویتامین ث در دو روش فریز درایر (mg/100g4/902) و هوای داغ (mg/100g6/956) نسبت به پرتقال تازه (mg/100g3/1001) کاهش داشته است که در خشک کن هوای داغ کاهش غلظت کمتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: خشک کن فریز درایر؛ هوای داغ؛ ماشین بویایی؛ ویتامین ث؛ شاخص رنگ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 281 |