تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,490,230 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,643 |
تعیین شاخص های مهم انرژی در گلخانه های خیار در منطقه ورامین | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
دوره 6، شماره 2، تیر 1400، صفحه 75-84 اصل مقاله (918.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2021.13849 | ||
نویسنده | ||
فریدون کشاورزپور لنبر* | ||
بخش تحقیقات کشت های گلخانه ای، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ورامین، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده این پروژه به منظور مطالعه شاخص های انرژی در تولید خیار گلخانه ای در منطقه ورامین انجام شده است. برای جمع آوری داده ها، علاوه بر تمرکز داده برداری در یک گلخانه، بررسی میدانی به صورت تصادفی در 30 گلخانه تولید خیار موجود در منطقه ورامین نیز انجام شد. نهاده های انرژی در این مطالعه شامل، انرژی کود، مکانیکی، کارگری، آفت کش ها، بذر، آبیاری، حمل و نقل بود. با در اختیار داشتن داده های مربوط به نهاده های انرژی و مقدار انرژی خروجی، شاخص های مهم انرژی نیز محاسبه گردیدند. نتایج حاصله نشان داد که متوسط کل انرژی مصرفی برای تولید خیار گلخانه ای در منطقه ورامین GJ/ha 1/4530 گردید. بیشترین مصرف انرژی مربوط به نهاده های سوخت (گاز مصرفی) و سموم شیمیایی بود که به ترتیب معادل GJ/ha8/4463 و 2/27 گردیدند. انرژی صرف شده برای سوخت به تنهایی معادل 98 درصد از کل انرژی صرف شده در تولید خیار گلخانه ای را داشت. علت مصرف زیاد سوخت در این گلخانه ها میتواند به علت نامناسب بودن پوشش گلخانه ای (پلاستیک) باشد. درصد انرژی صرف شده مستقیم در تولید خیار گلخانه ای 54/98 درصد و انرژی صرف شده به صورت غیرمستقیم کمتر از یک درصد محاسبه شد. عملکرد متوسط محصول 261 تن در هکتار و انرژی تولیدی معادل GJ/ha 8/208 به دست آمد. نسبت انرژی 046/0، سود خالص انرژی GJ/ha (4321-) و بهره وری انرژی kg/MJ 057/0 گردیدند. در نهایت نتایج نشان داد که بهینه سازی مصرف گاز می تواند باعث کاهش چشمگیری در کل مصرف انرژی در تولید خیار در منطقه ورامین بشود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: مصرف انرژی؛ گلخانه؛ بهره وری انرژی؛ ورامین؛ کارایی انرژی | ||
مراجع | ||
Anonymous. (2016). Agricultural Statistics, Ministry of Jihad Agriculture, Deputy of Planning and Economy, Information and Communication Technology Center, Volume 2, 2016, page 82. Ahmadi, M. and Agha Alikhani, M. (2012). Analysis of energy consumption in cotton cultivation in order to provide a solution to increase resource productivity. Journal of Agricultural Ecology. Volume 4. Number 2. Summer 2012. pp. 158-151. Aqa Alikhani, M. Haj ghani, M. and Yazdi, Z. (2012). Comparison of consumption inputs, yield and energy efficiency in tomato greenhouses of Hamadan and Kerman provinces. 2nd National Congress of Hydroponics and Greenhouse Production.Almasi, M., Kiai, Sh. and Loveymi, N. (2001). Fundamentals of Mechanization. Hazrat Masoumeh Publications.Rostami, S., Alaei, A. and Iman Mehr, A. (2013). Investigation of energy indicators for cucumber production in Borujen City. Biosystems Engineering Quarterly, Volume 2- Number 2, Summer 2013. Kajbafian. Nasirian, N. (2012). Investigation of energy efficiency in the greenhouse production system of cucumber and tomato products, in climatic conditions of Khuzestan province. 2nd National Congress of Hydroponics and Greenhouse Production. Kochaki, A. and Hassani, M. (1994). Energy efficiency of agricultural dracosystems. Ferdowsi University of Mashhad Publications. The first national conference on agriculture and sustainable natural resources. Mashhad. Aaslyng, J.M., N. Ehler, P. Karlsen, E. Rosenqvist, B. Bar Yosef and (ed.) I. Seginer, (1999). Intelligrow: a component-based climate control system for decreasing greenhouse energy consumption. Proceedings of the Third International Workshop on Models for Plant Growth and Control of the Shoot and Root Environments in Greenhouses, Bet Dagan, Israel, 21-25 February, (1999). Acta Horticulturae, No. 507: 35-41. Bakker, R. (1999). Effect of greenhouse construction on future energy consumption in greenhouses. Rapport Landbouw Economisch Instituut LEI, No. 1.99.06, 58 pp. Banaeian, N., Omid, M., and Ahmadi, H., (2011). Energy indices estimation and its optimization for strawberry production in greenhouse. Iranian Journal of Biosystem Engineering, 2, 42, 151-157. (In Farsi) Banaeian, N. and Zangeneh, M., (2011). Study on energy efficiency in corn production of Iran. Energy, 36, 5394-5402. Briddges, T.C., and E.M. Smith, (1979). A method for determining the total energy input for agricultural practices. Transaction of the ASAE, 781- 784. Elbatawi, I.E.A., Mohri, K., Namba, K. and Filipovic, D. (1998). Utilization of solar energy for heating a greenhouse at nighttime. Actual tasks on agricultural engineering, Proceedings 26th International Symposium on Agricultural Engineering, Opatija, Croatia, 3-6 February 1998, 117-124. Galvani, E. and Escobedo, J.F. (2001). Energy balance in cucumber crop in greenhouse and field conditions. Bragantia, 60(2): 127-137. Hatirli, S.A., Ozkan, B. and Fert, C. (2006). Energy inputs and crop yield relationship in greenhouse tomato production. Renewable Energy, 31, 427-38. Kitani, F. (1999). Energy and biomass engineering. CIGR Handbook of Agricultural Engineering. Vol. (V) ASAE. Lierde, D. Van, De Cock, L., Van Lierde D. and De Cock, L. (1999). Energy consumption in Belgian glasshouse horticulture. Studie Centrum voor Landbouweconomie Brussels, No. A83, 70 pp. Loewer. (1977). Beef production of beef with minimum grain and fossil energy inputs. Vol.: (I, II and III) report to N.S.F. Mohammadi, A. and Omid, M. (2010). Economical analysis and relation between energy inputs and yield of greenhouse cucumber production in Iran. Applied Energy, 87 (1): 191-196. Momeni, D. (1398). Investigation of energy consumption indices in greenhouse cucumber production in southern Kerman. Journal of Greenhouse Vegetable Extension, Volume 2, Number 2, Fall, pp. 27-33. Mudahar, M.S. and Hignett, T.P. (1987). Energy requirements, technology and resources in fertilizer sector, Energy in Plant Nutrition and Pest Control. Energy in World Agriculture, Vol. 2, ed. Helsel, Z. R., pp. 25-61. Nieuwkoop, P., Van, N., Van der, V., Verhaegh, A.P.and Van Nieuwkoop, P. (1998). Energy consumption in greenhouses. Mededeling Landbouw Economisch Instituut, No. 624, 41 pp. Ozkan, B., Kurklu A. and Akcaoz, H. (2004). An input-output energy analysis in greenhouse vegetable production: a case study for Antalya region of Turkey. Biomass and Bioenergy, 26(1): 89-95. Pan, Q., Huang, Z.D., Ma C.W. and Li, Y.C. (1999). Study on the energy conservation of Huabei-type multispan plastic greenhouse and its operation. Transactions of the Chinese Society of Agricultural Engineering, 15 (2): 155-159. Pervanchon, F., Bockstaller, C., Girardin, P. (2002). Assessment of energy use in arable farming systems by means of an agro- ecological indicator. The energy indicator, agricultural system, 72: 149- 172. Pita, G.P.A., Pontes, M., Vargues, A. and Marcelis, L.F.M. (1998). Mediterranean greenhouse energy balance. Second international symposium on models for plant growth, environmental control and farm management in protected cultivation, Wageningen, Netherlands, 25-28 August 1997, Acta Horticulturae, No. 456, 375-382. Saye, A., Van Loon, W.K.P., Bot, G.P.A., De Zwart, H.F., Teitel, M. and Bailey, B.J. (2000). The solar greenhouse: a survey of energy saving methods. Proceedings of the international conference and British-Israeli workshop on greenhouse techniques towards the 3rd millennium, Haifa, Israel, 5-8 September, 1999, Acta Horticulturae, No. 534, 131-138. Singh, B., Bakshi, R. (2010). Eco-LCA: A Tool for Quantifying the Role of Ecological Resources in LCA. International Symposium on Sustainable Systems and Technology: 1-6. Singh, H., Mishra, D. and Nahar, N.M. (2010). Energy use pattern in production agriculture of a typical village in Arid Zone India – Part I. Energy Convers Manage, 43(16), 2275-2286. Tabatabaie, M.H., Rafiee, S. and Keyhani, A. (2012). Energy consumption flow and econometric models of two plum cultivars productions in Tehran province of Iran. Energy, 44, 211-216. Taki, M., Ajabshirchi, Y., Abdi, R. and Akbarpour, O. (2012). Analysis of Energy Efficiency for Greenhouse Cucumber Production Using Data Envelopment Analysis (DEA) Technique; Case Study: Shahreza Township, Journal of Agricultural Machinery Engineering, 2, 28-37. (In Farsi) 30.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 353 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 520 |