تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,027 |
تعداد مقالات | 12,549 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,744,393 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 11,690,505 |
بررسی اثر سطوح افزایشی اوره آهسته رهش بر مصرف غذا، قابلیت هضم مواد مغذی و تخمیر میکروبی شکمبهای میشهای تغذیهشده با علوفههای باکیفیت پایین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 آبان 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.13823 | ||
نویسندگان | ||
خدامراد نیمونیچه1؛ محسن ساری ![]() ![]() | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: نرخ ﺗﺠﺰﻳﻪ ﺑﺎﻻی اوره از یکسو نگرانیهایی را در مورد مسمومیت اورهای در نشخوارکنندگان پدید میآورد و از سوی دیگر میتواند زمینهساز دفع نیتروژن به محیطزیست شود. به همین دلیل منابع مختلف اوره آهسته رهش توسعه دادهشدهاند. هدف: این آزمایش باهدف بررسی اثر سطوح افزایشی اوره آهسته رهش بر مصرف غذا، قابلیت هضم فیبر و تغییرات برخی فراسنجههای خونی و شکمبهای در زمانهای مختلف پس از تغذیه صورت گرفت. روش کار: از 28 رأس میش عربی با میانگین وزن زنده 2±40 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار به مدت 60 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره پایه (بدون اوره)، 2- جیره پایه+2/1 درصد ماده خشک اوره معمولی، 3- جیره پایه+ نسبت برابر اوره معمولی و اوره آهسته رهش و 4- جیره پایه+ اوره آهسته رهش بودند. نتایج: تیمارهای آزمایشی تأثیری بر ماده خشک مصرفی نداشتند. پروتئین خام مصرفی در گروه شاهد (فاقد اوره) نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0>P). قابلیت هضم ماده آلی در تیمار حاوی اوره آهسته رهش نسبت به کنترل افزایش یافت (05/0>P). در سه ساعت پس از خوراکدهی، تیمارهای دریافتکننده اوره معمولی و اوره پوششدار pH شکمبه بالاتری در مقایسه با کنترل داشتند (002/0=P). در 6 ساعت پس از خوراکدهی، افزایش pH شکمبه در تیمار اوره پوششدار در مقایسه با دیگر تیمارها مشاهده شد (0013/0=P). تیمارهای اوره معمولی، مخلوط اوره معمولی و اوره پوششدار و اوره پوششدار در 3 ساعت بعد از مصرف خوراک، نیتروژن آمونیاکی بالاتری در مقایسه با تیمار شاهد داشتند (002/0=P). همچنین در 9 ساعت پس از خوراکدهی غلظت نیتروژن آمونیاکی در تیمار اوره پوششدار نسبت به دیگر تیمارها بیشتر بود (009/0=P). دامهای تغذیهشده با مخلوط اوره معمولی و پوششدار در مقایسه با دیگر تیمارها، خوراک با اندازه ذرات متوسط بیشتری مصرف نمودند. میشها صرفنظر از تیمارهای آزمایشی، انتخاب علیه خوراک با اندازه ذرات بلند و به نفع اندازه ذرات ریز نشان دادند. نتیجهگیری نهایی: در کل اگرچه استفاده از اوره آهسته رهش بجای اوره معمولی توانست در مدتزمان طولانیتری غلظت نیتروژن آمونیاکی را بالاتر نگه دارد ولی این افزایش تأثیری بر قابلیت هضم بخش فیبری جیره نداشت و بنابراین استفاده از اوره معمولی مقرون بهصرفهتر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اوره پوشش دار؛ جداسازی ذرات خوراک؛ قابلیت هضم فیبر؛ کاه؛ نیتروژن آمونیاکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 164 |