تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,304 |
تعداد مقالات | 15,948 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,283,698 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,042,608 |
تأثیر جیره های غذایی کم پروتئین مکمل شده با متیونین ، لیزین و کولین محافظت شده بر عملکرد تولیدی و تولید مثلی گاوهای شیری هلشتاین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 مهر 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.13692 | ||
نویسندگان | ||
شهرام شیرمحمدی1؛ اکبر تقی زاده* 2؛ علی حسین خانی2؛ حسین جانمحمدی2؛ رسول پیرمحمدی3؛ هادی ولیزاده4 | ||
1گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی, دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی, دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
خلاصه مقدمه: کاهش باروری در گله های گاو شیری به دلیل انتخاب ژنتیکی برای تولید بالاتر شیر رخ داده است. باروری کارآمد، در کنار مواد مغذی بیشتر به خوراک مکمل نیز نیاز دارد. از این رو ، در مطالعه حاضر ما فرض کردیم که کاهش سطح پروتئین خام در جیره غذایی و مکمل کردن آن با متیونین (RPMet) محافظت شده از شکمبه (RP) ، لیزین (RPLys) و کولین (RPChol) می تواند عملکرد حیوان و عملکرد تولید مثلی را بهبود بخشد. مواد و روش: مطالعه حاضر در یکی از مزرعه های گاو شیری صنعتی ایران انجام شد. گاوهای شیری هولشتاین (60 راس) بطور تصادفی به پنج جیره غذایی اختصاصداده شدند ، (1) جیره غذایی شاهد (پروتئین خام= 2/16) (2) جیره کم پروتئین (LPD) + متیونین (LPDM ؛ پروتئین خام= 2/14). (3) LPD + لیزین (LPDL ؛ پروتئین خام= 2/14). (4) LPD + متیونین + لیزین (LPDML ؛ پروتئین خام= 2/14). (5) LPD + متیونین + لیزین+ کولین (LPDMLC ؛ پروتئین خام= 2/14). داده های بدست آمده برای ماده خشک مصرفی ، میزان تولید شیر و ترکیب شیر با استفاده از نرم افزار SAS نسخه 9.4 با رویه PROC MIXED, REPEATED MEASUREMENT مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و داده های جمع آوری شده برای پارامترهای خون و عملکرد تولید مثلی با استفاده از PROC GLM از نرم افزار آماری مذکور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بحث و نتایج: ماده خشک مصرفی روزانه ، پروتئین شیر و چربی شیر تفاوت معناداری نداشتند ، اما میزان تولید شیر به بطور معنی داری برای گروه های شاهد ، LPDML و LPDMLC بالاتر بود (05/0> P). اوره شیر بطور معنی داری برای گروه شاهد (13/82 میلی گرم در دسی لیتر) میزان بالاتری بود (05/0> P). غلظت انسولین و کراتینین در پلاسما تحت تأثیر جیره های غذایی قرار نگرفت ، در حالی که غلظت گلوکز بالاتری نسبت به سایر گروه ها برای LPDL (75/58 میلی گرم در دسی لیتر) بدست آمد (05/0> P). شاخص های وضعیت انرژی (NEFA و BHBA) تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفتند ، اما نیتروژن اوره ای خون برای گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود (15/16 میلی گرم در دسی لیتر) (05/0> P). تعداد روزها از زمان زایمان تا اولین تلقیح مصنوعی، روزهای باز ، تعداد دفعات تلقیح مصنوعی ، اولین تلقیح مصنوعی منجر به آبستنی و دومین تلقیح مصنوعی منجر به آبستنی در گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت. بطور کلی نتایج ما نشان داد که با کاهش سطح پروتئین خام جیره غذایی (حدود 35/12 درصد) و مکمل کردن آن باRPMet ، RPLys و RPChol می توان عملکرد تولیدی و تولید مثلی گاوهای شیری را حفظ کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
عملکرد گاو شیری؛ پروتئین خام؛ متیونین محافظت شده؛ لیزین محافظت شده؛ کولین محافظت شده؛ تولید مثل گاو شیری؛ پارامترهای خونی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 686 |