تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,178 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,372 |
اثر ژنوتیپ، رطوبت، سرعت و راستای بارگذاری روی کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 2، تیر 1400، صفحه 9-19 اصل مقاله (924.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2021.13156 | ||
نویسندگان | ||
خسرو گل محمدی قرمز گلی* ؛ حمیدرضا قاسم زاده؛ حسین غفاری | ||
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
چکیده در این تحقیق پارامترهای موثر بر کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار فشاری شبه استاتیک مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشها روی ژنوتیپهای موجود گردو در ایران انجام پذیرفت. بدین منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغهای شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی این ژنوتیپها استفاده شد. از دستگاه آزمون یونیورسال هانسفیلد برای انجام آزمونهای فشار استفاده شد. آزمونهای فشار به صورت فاکتوریل با چهار فاکتور در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام پذیرفت. اثر فاکتورهای ژنوتیپ، رطوبت، راستای اعمال نیرو و سرعت بارگذاری روی کیفیت مغز حاصل از شکستن گردو بررسی گردید. ارزیابی شکستن گردو با استفاده از معیارهای تعریف شده انجام شد و کیفیت (خردشدگی) مغز استخراجی بدست آمد. افزایش محتوای رطوبتی، درصد مغزهای شکسته را کاهش و درصد مغزهای سالم و درجه کیفیت مغزهای شکسته را افزایش داد. با افزایش سرعت بارگذاری، درصد مغزهای شکسته افزایش یافتند. در حالت کلی وقتی گردوها 12 ساعت داخل آب خیسانده شدند و راستای بارگذاری عرضی (Y) انتخاب شد، بهترین حالت از لحاظ کیفیت مغز به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: آزمون فشاری؛ ارزیابی؛ شکستن گردو؛ کیفیت مغز | ||
مراجع | ||
Altuntas, E., and Erkol, M. (2009). The effects of moisture content, compression speeds, and axes on mechanical properties of walnut cultivars. Food and Bioprocess Technology, 4(7), 1288-1295. Altuntas, E., and Ozkan, Y. (2008). Physical and mechanical properties of some walnut (Juglans regia L.) cultivars. International Journal of Food Engineering, 4(4), 1-14. Anonymous. (1993). Walnut kernel-specification and methods of test: Institute of Standards and Industrial Research of Iran. Anonymous.(2016). Food and Agriculture Organization (FAO). Asoegwu, S. N. (1995). Some physical properties and cracking energy of conophor nuts at different moisture contents. Int. Agrophysics, 9, 131-142. Braga, G. C., Couto, S. M., Hara, T., and Almeida Neto, J. T. P. (1999). Mechanical behaviour of macadamia nut under compression loading. Journal of agricultural engineering research, 72(3), 239-245. Fraser, B. M., Verma, S. S., and Muir, W. E. (1978). Some physical properties of fababeans. Journal of Agricultural Engineering Research, 23(1), 53-57. Gbadam, E. K., Anthony, S., & Asiam, E. K. (2009). The determination of some design parameters for palm nut crackers. European Journal of Scientific Research 29 (2), 315-327. Gharibzahedi, S. M. T., Mousavi, S. M., Hamedi, M., Khodaiyan, F., and Dadashpour, A. Mechanical behavior of Persian walnut and its kernel under compression loading: An experimental and computational study. Journal of Food Processing and Preservation. Koyuncu, M. A., Ekinci, K., and Savran, E. (2004). Cracking characteristics of walnut. Biosystems Engineering, 87(3), 305-311. Liang, T., Chou, J., and Knapp, R. (1988). Notching and freezing effect on macadamia nut kernel recovery. Journal of Agricultural Engineering Research, 41(1), 43-52. Liang, T., Mehra, S. K., and Khan, M. A. (1989). A macadamia nut curing system for improving kernel recovery. Journal of Agricultural Engineering Research, 43(0), 103-111. Mohammadi Ghermezgoli, K., Ghassemzadeh, H. R., Navid, H., Moghaddam, M., and Ghaffari, H. (2014). Evaluation of Walnut Kernel Quality (as Degree of Crushing) Obtained Under Impact Loading. Journal of Agricultural Machinery, 4(1), 11-20. Mohsenin, N. N. (1986). Physical properties of plant and animal materials: structure, physical characteristics, and mechanical properties: Gordon and Breach. Ojolo, J. S., and Eweina, B. A. (2017). Predicting cashew nut cracking using hertz theory of contact stress. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences. Olaniyan, A. M., and Oje, K. (2002). Some aspects of the mechanical properties of shea nut. Biosystems Engineering, 81(4), 413-420. Ozdemir, M. (1999). Comparison of the quality of hazelnuts shelled with modified conical sheller and stone sheller. Journal of Agricultural Engineering Research, 72(3), 211-216. Ozdemir, M., and ozilgen, M. (1997). Comparison of the quality of hazelnuts unshelled with different sizing and cracking systems. Journal of Agricultural Engineering Research, 67(3), 219-227. Pahnaei, S. (2007). Biological and morphological studies of walnut population in Horand region for selection the better genotypes. (M. Sc), University of Tabriz, Tabriz. Shahbazi, F. (2013). Effective conditions for extracting higher quality kernels from walnuts. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 5(3), 199-206. Valizadeh, M., and Moghaddam, M. (2011). Experimental designs in agriculture (5 ed.). Tabriz: Parivar Publication. Xavier, J. A. (1992). Study of macadamia nut breakage. Unpublished M. Sc. Thesis, Botucatu, SP, UNESP. Zhang, H., Shen, L., Lan, H., Li, Y., Liu, Y., Tang, Y., and Li, W. (2018). Mechanical properties and finite element analysis of walnut under different cracking parts. International Journal of Agricultural and Biological Engineering, 11(6), 81-88.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 402 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 292 |