تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,486,059 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,300 |
الگوی مصرف انرژی در تولید ذرت دانه ای در ایران | ||
مکانیزاسیون کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 6، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 49-55 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2021.13121 | ||
نویسندگان | ||
سلیم محمدی؛ محمدعلی میسمی* | ||
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
چکیده مطالعات متعددی در دنیا و نیز در نقاط مختلف ایران در مورد مصرف انرژی انواع محصولات در مزارع کشاورزی انجام شده، اما جای مطالعه جامعی که از نتایج این مطالعات استفاده کرده و نتیجهگیری کلی کند خالی است. در این تحقیق انرژی مصرفی و تولیدی در یکی از محصولهای مهم کشور ایران (ذرت دانهای) از طریق روش اسنادی (مقالات و پایاننامهها) با بررسی شاخصهای انرژی به دست آمده در آنها مطالعه شد. شاخصهای مورد نظر، نسبت انرژی خروجی به ورودی، کارایی انرژی، شدت انرژی و سود خالص انرژی تعیین گردیدند. نتایج بررسیها نشان دادند، متوسط عملکرد دانه ذرت در نقاط مختلف ایران حدود 6167 کیلوگرم در هکتار بوده که برای تولید این مقدار دانه ذرت بهطور متوسط 55 گیگاژول در هکتار انرژی ورودی نیاز است. در بین نهادههای ورودی، کود ازته دارای بیشترین سهم (29 درصد) و پس از آن الکتریسیته (28 درصد) و سوخت دیزل (16 درصد) قرار دارند. میانگین نسبت انرژی خروجی به ورودی برای ذرت دانهای کشور 92/2 بوده و بالاترین و پایینترین مقدار این شاخص بهترتیب مربوط به استانهای فارس (8/5) و خوزستان (8/0) است. میانگین شدت انرژی نیز برابر 47/9 مگاژول بر کیلوگرم است که استان البرز با 02/21 مگاژول بر کیلوگرم بیشترین و استان گلستانبا 61/4 مگاژول بر کیلوگرم کمترین مقدار را دارند. مقایسه نتایج مطالعات مختلف در جغرافیای مختلف میتواند الگوی مناسب کشت را مشخص و قابل استفاده برای سایر مناطق کند. | ||
کلیدواژهها | ||
واژه های کلیدی: ایران؛ بیلان انرژی؛ ذرت دانهای؛ روشهای مختلف کشت | ||
مراجع | ||
Agricultural Statistics. (2019). Agricultural products. statistics and information technology, Ministry of Agriculture, Tehran. (In Persian).
Alam, M.S., Alam, M.R., and Islam, K.K. (2005). Energy flow in agriculture: Bangladesh. American Journal Sciences 1(3)213-220.
Almasi, M., Kiani, SH., and Luimi, N. (2008). Fundamentals of Agricultural Mechanization. Jangal Publication. (In Persian).
Banaeian, N., and Zangeneh, M. (2011). Study on energy efficiency in corn production of Iran. Energy, 36(8), pp.5394-5402. (In Persian).
Feyzbakhsh,. M.T., and Soltani, A. (2012). Energy flow and global warming potential of corn farm (Gorgan City). Journal of Crop Production, Vol. 6 (2): 89-107. (In Persian).
Hosseini, S., and Abedi, S. (2007). Assess the role of markets and government policies in determining the price of corn. Agric. Eco, 1: 21- 34. (In Persian).
Houshyar, E., Azadi, H., Almassi, M., Davoodi, M.J.S., and Witlox, F. (2012). Sustainable and efficient energy consumption of corn production in Southwest Iran: combination of multi-fuzzy and DEA modeling. Energy, 44(1), pp.672-681. (In Persian).
Jalalabadi, A., and Rakhshan, SH. (2005). Analysis of energy carrier consumption in iran using vector regression model. Iranian Economic Research Quarterly. Vol. 7 (22): 115-132. (In Persian).
Kraatz, S., Reinemann, D.J. and Berg, W. (2009). Energy inputs for corn production in Wisconsin (US) and Germany. Applied Engineering in Agriculture, 25(5), pp.653-662.
Leiva, F.R., and Morris, J. (2001). Mechanization and sustainability in arable farming in England. Journal of agricultural Engineering Research 79(1): 81-90.
Moraditochaee, M., Azarpour, E., and Bozorgi, H.R. (2013). Investigation energy balance indices by seed chemical compounds in corn production in north of Iran. Annals of Biological Research, 4(5), pp.135-138. (In Persian).
Mrini, M., Senhaji, F., and Pimentel, D. (2001). Energy analysis of sugarcane production in Morocco. Environment, Development and Sustainability 3: 109–126.
Nourmohammadi, G.H., Siadat, A., and Kashani, A. (1997). Cereal Production. Chamran University of Ahvaz Press. 349p. (In Persian).
Ozkan, B., Akcaoz, H., and Fert, C. (2004). Energy input-output analysis in Turkish agriculture Renewable Energy. 29: 39-51.
Pimentel, D., and Burgess, M. (1980). Energy input in corn production. In Handbook of energyutilization in agriculture, eds. D. Pimentel, 67-84. CRC Press, Inc.
Pishgar-Komleh, S.H., Keyhani, A., Mostofi-Sarkari, M. R., and Jafari, A. (2012). Energy and economic analysis of different seed corn harvesting systems in Iran. Energy, 43(1), pp.469-476. (In Persian).
Rezaee, SH., Sohrabi, M., Salehi, M. A., and Rasouli Azar, S. (2013). Analysis of Energy Consumption Pattern in Corn Fields in two Different Climates (North & South of West Azerbaijan). Journal of Agricultural Knowledge and Sustainable Production, 201-214. (In Persian).
Richard, CF. (1992). Energy in farm production. Netherlands: Elsevier.
Sami, S. I., Shiekhdavoodi, M. J., and Almassi, M. (2014). Analysis of energy and greenhouse gas balance as indexes for environmental assessment of wheat and maize farming: a case study. Acta agriculturae Slovenica, 103(2), pp.191-201.
Yousefi, M., Damghani, A. M., and Khoramivafa, M. (2014). Energy consumption, greenhouse gas emissions and assessment of sustainability index in corn agroecosystems of Iran. Science of the Total Environment, 493, pp.330-335. (In Persian).
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 476 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 343 |