تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,716 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,135 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت ژل آلوئهورا و کلرید کلسیم بر ماندگاری و خواص کیفی میوه هلو رقم زعفرانی | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 9، دوره 22، شماره 4.1، بهمن 1391، صفحه 117-133 اصل مقاله (259.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری* ؛ سجاد ریائی | ||
دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
با توجه به محدودیتهای موجود در استفاده از ترکیبات شیمیایی یکی از راهکارهای مهم و جایگزین استفاده از ترکیبات طبیعی و سازگار با گیاه، طبیعت و انسان در تولید و نگهداری محصولات است. در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف ژل آلوئهورا در غلظتهای 0، 20، 25و 33 درصد و سطوح کلرید کلسیم در غلظتهای 0، 5/0 و 1 درصد بر عمر انباری و خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی پس از 30 روز نگهداری در دمای 5/0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد مورد مطالعه قرارگرفت. میزان ویتامن ث، مواد جامد محلول، pH آب میوه، اسیدیته کل، سفتی بافت میوه، فنل کل و آنتی اکسیدان کل در پایان دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفتند. تأثیر تیمارها بر pH آب میوه معنیدار نبود. ترکیب تیمارهای ژل آلوئهورا و کلرید کلسیم در اکثر صفات مورد بررسی تأثیر بهتری را نسبت به اعمال تیمارها به تنهایی داشتند و موجب حفظ بهتر سفتی، ویتامین ث، فنل کل و آنتی اکسیدان کل گردیدند. تیمار کلرید کلسیم یک درصد موجب کند شدن روند افزایش مواد جامد محلول طی مدت نگهداری گردید. میوههای تیمار شده با ژل آلوئهورا با غلظت 33 درصد دارای بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتر بودند. نتایج نشان داد که استفاده از ژل آلوئهورا به عنوان یک ترکیب طبیعی همراه با کلرید کلسیم با کاهش سرعت فرآیندهای متابولیکی و حفظ ساختار سلولها موجب حفظ خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی و افزایش مدت نگهداری آن گردید، بنابراین استفاده از این ترکیبات میتواند عنوان راهکار مناسبی در تکنولوژی پس از برداشت این میوه معرفی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان کل؛ خصوصیات کیفی؛ ژل آلوئهورا؛ کلرید کلسیم؛ فنل کل؛ هلو | ||
مراجع | ||
بابالار م و دولتی بانه ع و شرافتیان و، 1378. بررسی تأثیر پس از برداشت کلرید کلسیم روی کیفیت انباری در رقم انگور کشمشی بیدانه و شاهرودی، مجله نهال و بذر، شماره 15، صفحه های 32 تا40 حسینی ز، ۱۳۶۹. روش های متداول در تجزیه مواد غذایی. انتشارات دانشگاه شیراز، ۲۱۰ ص. جلیلی مرندی ر، 1383 . فیزیولوژی بعد از برداشت (جابه جایی و نگهداری میوه، سبزی، و گیاهان زینتی). چاپ دوم. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه.277ص جلیلی مرندی ر، 1388. پرورش میوه های مناطق معتدله. چاپ اول .انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. 362ص خوشخوی م، گریگوریان و، تفضلی ع و خلیقی ا، 1387. تعیین وضعیت موجود و ارایه راهکارها برای بهبود کمی و کیفی میوههای هسته دار مهم (هلو، زردآلو، گیلاس و آلو) در ایران. مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی، شماره 81، صفحه های 182-190 وحدت ش و فتوحی ر و قاسمنژادم، 1388. تاثیر ژل آلوئهورا در حفظ کیفیت میوههای توتفرنگی. ششمین کنگره علوم باغبانی ایران، دانشگاه گیلان Aguayo E, Jansasithorn R and Kader AA, 2006. Combined effects of 1-methylcyclopropene, calcium chloride dip, and/or atmospheric modification on quality changes in fresh-cut strawberries. Postharvest Biology and Technology 40:269–278 Agarry OO, Olaleye MT and Bello-Michael CO, 2005.Comparative antimicrobial activities of Aloe vera gel and leaf. African Journal of Biotechnology 12: 1413-1414 Asghari MR, Babalar M, 2010. Use of salycilic acid to increase strawberry fruit total antioxidant activity. Proc 6th international symposium, Acta hort 877 Ayala-Zavala JF, Wang SY, Wang CY and Gonzales-Aguilar AG, 2004. Effect of Storage temperature on Antioxidant Capacity and aroma compounds in Strawberry fruit. Lebens.wiss.Technol37:367-695 Benzie IFF, Strain JJ, 1996. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of ‘Antioxidant Power’: The FRAP assay. Anal. Biochem 239, 70-76. Bower JH, Biasi WV, Mitcham EJ, 2003. Effects of ethylene and 1-MCP on the quality and storage life of strawberries. PostharvestBiol. Technol 28, 417–423 Cantos E, Tudela J. A, Gil MI and Espín J C, 2002. Phenolic compound and related enzymes are not rate-limiting in browning development of fresh-cut potatoes. Journal of Agriculture and Food Chemistry 50: 3015–3023. Conway, WS and Sams CE. 1983. Calcium infiltration of Golden Delicious, apple and its effects on decay .Phytopathology 73: 1068 - 1071. Cheour F, Willemo C and Arul J, 1991. Postharvest response of two strawberry cultivars to foliar application of CaCl2, HortScience, Alexandria 9: 1186-1188. Choi S and Chung M, 2003. A Review on The relationship Between Aloe vera Component and Their biologic effects. Seminars in Integrative Medicine 1: 53-62 Cordenunsi B, Genovese M, Nascimento J, Hassimotto N, Santos R and Laiolo F, 2005. Effects of temperature on the chemical composition and antioxidant activity of three strawberry cultivrs. Food Chemistry. 91: 113–121. De souza ALB, Scalon SDPQ, Chitarra M and Chitarra IFAB, 1999. Postharvest application of CaCl2 in strawberry fruits. Cienc. E. Agrotec23:841-848 Eyranee-Raqeeb AA, Mahmud TMM, Syed Omar SR ,Mohamed zaki AR and Al Eryani AR, 2009. Effect of Calcium and Chitosan on controlling Anthracnose and Postharvest Quality of Papaya (Carica papaya L).International journal of Agriculture research 4:53-68 Fischman ML, Levaj B, Scorza R and Gillespie D, 1993. Changes in the physico-chemical properties of peach fruit pectin during on-tree ripening and storage. Journal of the AmericanSociety for Horticultural Science, 118:343–349. Gil, MI, Tomas-Barberan FA, Hess B, Holcroft DM and Kader AA, 2000. Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing. J. Agri. Food Chem 48: 4581-4589. Hernandz- Munoz P, Almenar E, Ocio MJ and Gavara R, 2006. Effect of calcium dips and chitosan coatings on postharvest life strawberries. (Fragaria × ananassa). Postharvest Biol. Technol. 39: 247-253. Jasso de Rodrıguez D , Hernandez-Castillo D, Rodrıguez-Garcıa R andJaveri H, Toledo R, Wicker L, 1991. Vacuum infusion of citrus pectinmethylesterase and calcium effects on firmness of peaches. J. Food Sci. 56: 739–742. Javeri H, Toledo R, Wicker L, 1991. Vacuum infusion of citrus pectinmethylesterase and calcium effects on firmness of peaches. J. Food Sci. 56: 739–742. Jiang Y M and Li YB, 2001. Effects of chitosan coating on postharvest life and quality of longan fruits. Food Chemistry 73: 139–143. Kader AA and Mitchell FG, 1998. Postharvest Physiology. In: J.H. LaRue and R.S. Johnson (eds) Peaches, plums nectarines: growing and handling for fresh market. Univ. of Calif. DANR Pub. 3331:154-164. Kang RY and Yu Z F, 2003. Effects of chitosan and calcium chloride coating treatments on the enzyme activities of Yangshan peach during refrigerated storage. Changjiang Fruits 1:12–14. Karabulut OA, Cohen L, Wiess B, Daus A, Lurie S and Droby S, 2002. Control of brown rot and blue mold of peach and nectarine by short hot water brushing and yeast antagonists. Postharvest Biol. Technol 24:103–111. Kittur F, Saroja N, Habibunnisa and Tharanathan R, 2001. Polysachharide based composite coating formulations for shelf life extension of fresh banana and mango.Eur.Food Res.Technol 206:44-47 Lester GE and Grusak MA, 1999. Postharvest application of calcium and magnesium to honeydew and netted muskmelons: Effects on tissue ion concentrations, qualityand senescence. J. Amer. Soc. Hort. Sci 124: 545-552. Li H and Yu T, 2001. Effect of chitosan on incidence of brown rot, quality and physiological attributes of postharvest peach fruit.J.Sci.Food Agric81:269-274 Martınez-Romero D, Alburquerque N, Valverde JM, Guillen F, Castillo S, Valero D and SerranoM, 2005. Postharvest sweet cherry quality and safety maintenance byAloe vera treatments: A new edible coating. Postharvest Biol and Tech. 39: 93-100. Manganaris GA, Vasilakakis M, Diamantidis M and Mignani I, 2007. The effect of postharvest calcium application, quality attributes incidence of flesh browning and cellwall physicochemical aspects of peach fruits. FoodChem. 100:1985-1392 Muhammad JA, Sigh Z, Ahmad SKH, 2009. Postharvest Aloe vera gel-coating modulates fruit ripening and quality of ‘Arctic Snow’ nectarine kept in ambient and cold storage. International Journal of Food Science and Technology 44:1024–1033 Pooviah BW, 1986. Role of Calcium in prolonging storage life of fruits and vegetables.Food Tech40:86-89 Rohani MY, Zaipun MZ and Norhayati M, 1997. Effect of modified atmosphere on the storage life and quality of Eksotika papaya.J.Trop.Agric.Food Sci 25:103-113 Saftner RA, Conway WS and Sams CE, 1998. Effects of postharvest calcium and fruit coating treatments on postharvest life, quality maintenance, and fruit-surface injury in ‘Golden Delicious’apples. Journal of the American Society for Horticultural Science123: 294–298 Saks Y, Barkai-Golan R, 1995. Aloe vera gel activity against plant pathogenic fungi. Postharvest Biol. Technol. 6:159–165. Salukha DK, Jadha SJ and Yu MH, 1974. Quality and nutritional composition of tomato fruits influenced by certain biochemical and physiological changes. Qualitasplantarum. 24: 85-113. Su XG, Zheng YH, Zhang L, Wang F and Zhaig YM, 2001. Effects of chitosan coating on postharvest quality and decay of vegetable soybean pods. Acta Phytophysiologica Sinica 27:467–472. Valero D, Martınez-Romero D, Serrano MandRiquelme F, 1998. Polyamine response to external mechanicalbruising in two mandarin cultivars. HortScience 33: 1220–1223. Valverde JM., Valero D, Martinez-Romero D, Guillen F, Castillo S and Serrano M, 2005. Novel edible coating based on Aloe vera gel to maintain table grape quality and safety. Agricultural and Food Chemistry. 53: 7807-7813. Vang-Petersen O, 1980. Calcium deficiency of ‘Cox’s Orange’ apple trees during the fruit growth period. Sci. Hort12: 163–168. Vaz RL and Richardson DG, 1984.Effect of Calcium on Respiration rate, ethylene production and occurrence of cork spot in Anjou Pears (Pyrus communisi L).Acta horticulturae.157:227-236 Wang CY, 1994. Combined treatment of heat shock and low temperature conditioning reduces chilling injury in zucchinisquash. Postharvest Biol. Technol. 4:65–73. Wang CY, Conway WS and Abbot JA, 1993. Postharvest infiltration of polyamines and calcium influences ethylene production and texture changesin “Golden Delicius” apples. Journal of AmericanSociety of Horticultural Science, Alexandria.v.118, n.6, p.801-806 Wasker DP, Damame SV, Masalker S. D and Gaikwad RS,1994. Effect of preharvest spray of calcium on extending the shelf life of grape. Orissa J. Hort. 22: 50-54. Waterhouse AL ,2002. Determination of total phenolics. In: Wrolstad, R.E. (Ed.), Current Protocols inFood Analytical Chemistry. JohnWiley and Sons, New York, units I.1.1.1–I.1.1.8. Yahia EM, Contreras-Padilla M and Gonazalez-Aguilar G, 2001. Ascorbic acid content in relation to ascorbic acid oxidase activityand polyamine content in tomato and bell pepper fruits during development, maturation and senescence. Lebensmittel-Wissenschaftund-Technologie34:452–457. Yaman O and Bayindirh L, 2002. Effects of an edible coating and cold storage on shelf-life and quality of cherries. Lebensm. -Wiss. u. - Technol. 35: 146–150. You YL, Jiang YM, Duan XW, Su XG, Song LL, Liu H, Sun J and Yang HM, 2007. Browning inhibition and quality maintenance of fresh-cut chinese waterchestnut by anoxia treatment. Journal of Food Processing and Preservation31: 595–606 Zhao-liang L, Young-Bing Y, Cheng-lian L, Zong-Xun C and Tsung-Hsum T, 1998. Regulation of antioxidant enzymes by salycilic acid in cucumber leaves. Acta Botanica Sinica 40 (4):356-36.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,528 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,183 |