تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,466 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,005 |
بررسی تاثیر محتوای رطوبت دانه بر برخی خواص فیزیکی دو رقم شلتوک برنج | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقاله 9، دوره 21، شماره 1، اردیبهشت 1390، صفحه 115-123 اصل مقاله (177.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عزتاله عسکری اصلیارده* ؛ صدیقه شکربیگی؛ سمانه شجاعی | ||
دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
تعیین خواص فیزیکی محصولات کشاورزی به منظور طراحی بهینه ماشین های فرآوری، کاشت و برداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از خواص فیزیکی دانهها بر کاهش تلفات و حفظ کیفیت آنها طی عملیات برداشت اثر میگذارند. دراین تحقیق تاثیر محتوای رطوبت دانه بر برخی ازخواص فیزیکی دو رقم شلتوک (سپیدرود و بینام) مورد بررسی قرار گرفت. این خواص شامل طول، عرض، ضخامت، قطرهندسی، قطرحسابی، ضریب کرویت، سطح و حجم دانهها، وزن هزاردانه، چگالی ظاهری، حجم واقعی، چگالی واقعی، در چهار سطح رطوبتی 10، 14، 18 و w.b.22 درصد بودند. نتایج نشان داد که با افزایش محتوای رطوبت محصول ابعاد اصلی، قطرهندسی، قطرحسابی، سطح و حجم دانهها، وزن هزاردانه، چگالی ظاهری و چگالی واقعی به طور معنیداری افزایش مییابد در حالی که حجم واقعی کاهش مییابد. اثر محتوای رطوبت دانه بر ضریب کرویت معنیدار نبوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ابعاد اصلی؛ چگالی ظاهری؛ چگالی واقعی؛ خواص فیزیکی؛ شلتوک | ||
مراجع | ||
جواهر دشتی م، 1381. برنج دیم (ترجمه). نشر علوم کشاورزی، 128 صفحه. Askari Asli – Ardeh E ،Abbaspour-Gilandeh Y ،2008. Investigation of the effective factors on threshing loss. damaged grains percent and material other than grain to grain ratio on auto head feed threshing unit. American journal of agricultural and biological sciences 3(4): 699-705
Al-Mahasneh MA and Rababah TM ،2007. Effect of moisture countet on some engineering properties of green wheat. Journal Of Food Engineering 79: 1467-1473.
Ghasemi Varnamkhasti M ،Mobli H ،Jafari A ،Keyhani AR ،Heidari Soltanabadi ،Rafiee S and Kheiralipour K ،2008. Some physical properties of rough rice (Oryza Sativa L.) grain. Journal of Cereal Science 47: 496-501.
Kheiralipour K ،Karimi M ،Tabatabaeefar A ،Naderi M ،Khoubakht G And Heidarbeigi K ،2008. Moisture-Depend Properties of Wheat (Triticum aestivum L.). Journal of Agricaltural Technology 4(1): 53-64
Jain RK and Bal S ،1977. Properties of pearl millet. Journal of Agricultural Engineering Research. 66: 85-91.
Mohsenin NN ،1986. Physical properties of plant and animals. Secend Edition. New york. Gordon and Breach science publisher. USA.
Reddy BS and Chakravertty A ،2004. Physical properties of raw and parboiled paddy. Biosystems Engineering 88(4): 461-466.
FAOSTAT. 2005. Rice production. Available from <http://faostat.fao.org. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,463 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,711 |