تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,035 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,540,905 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,245,159 |
بررسی اثر مکمل چربی CLA و افزودنی های چربی بر روی عملکرد تولیدی، توازن انرژی،تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 3، آذر 1399، صفحه 25-35 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.32125.1488 | ||
نویسندگان | ||
یونس طهمزی1؛ یونس علی علی جو* 2؛ رسول پیرمحمدی3؛ اکبر تقی زاده4 | ||
1ریئس مرکز /جهاد کشاورزی | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3استاد/دانشگاه ارومیه | ||
4گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: اسید لینولئیک به عنوان یک غذای فراسودمند و انرژی زا در جیره غذایی گاو هلشتاین به کار می رود و پیامدهای سودمندی در جیره غذایی گاو هلشتاین در دوره های مختلف مشاهده شده است. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مکمل چربی CLA بر روی عملکرد تولیدی، تولید شیر و ترکیبات آن و برخی فراسنجه های خونی در گاوهای شیری هلشتاین در دوره انتقال صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه از 18 راس گاو شیری هلشتاین 4 ساله با سابقه دو شکم زایش با وزن 50±600 کیلوگرم ، میانگین شیر تولیدی روزانه حدود5±30 کیلوگرم و وضعیت نمره بدنی حدود 3 با شرایط محیطی یکسان استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه کنترل مصرف کننده مکمل پودر چربی پالم عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب پالمیتیک و اولئیک (به میزان 120 گرم در روز به ازای هر گاو) و گروه دوم شامل مکمل CLA 120 گرم در روز به ازای هرگاو مکمل CLA عبوری از شکمبه به عنوان منبع اسیدچرب ترانس-10 سیس-12 CLA و سیس-9 ترانس-11 CLA وگروه سوم شامل گروه مصرف کننده مکمل های چربی (100 گرم اسید چرب در روز را که حاوی صفر و 80 گرم مخلوط ایزومرهای اسید لینولئیک کنژوگه در روز بود. نتایج: یافته های پژوهش نشان می دهد مصرف مکمل اسید لینولئیک کنژوگه و سایر افزودنی های چربی نمره وضعیت بدنی گاو های شیری تحت مطالعه به طور معنی دار افزایش یافت. تولید شیر، میزان و درصد چربی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمار های آزمایشی واقع گردید(05/0(p≤.نتیجه گیری نهایی: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مصرف مکمل اسید لینولئیک کونژوگه در گاوهای هلشتاین دوره انتقال می تواند سبب افزایش نمره وضعیت بدنی گاو های شیری شودهمچنین تولید شیر و افزایش پروتئین، لاکتوز و کل مواد جامد شیر گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید لینولئیک کنژوگه؛ نمره وضعیت بدنی؛ تولید و ترکیبات شیر؛ فراسنجه ها خونی | ||
مراجع | ||
Abu-Ghazaleh A, Schingoethe DJ, Hippen AR and Kalscheur KF, 2003. Conjugated linoleic acid andvaccenic acid in rumen, plasma, and milk of cows fed fish oil and fats differing in saturation of 18 sarbon fatty acids. Journal of Dairy Science 86:3648-3660.
Abu-Ghazaleh AA and Holmes LD, 2007. Diet supplementation with fish oil and sunflower oil to increase conjugated linoleic acid levels in milk fat of partially grazing dairy cows. Journal of Dairy Science 90: 2897-2904.
Adewuyi AA, Gruys E and Van Eerdenburg FJ, 2005. Non esterified fatty acids (NEFA) in dairy cattle. A review. Veterinary Quarterly 27(3):117-126.
Amirifard R, Khorvash M, Forouzmand M, Rahmani HR and Riasi A, 2015 Performance and plasma concentration of metabolites in transition dairy cows supplemented with vitamin E. and fat Journal of Integrative Agriculture 15(5): 1076-1084.
AOAC; Official methods of analysis;15th Ed, Arlington, VA, USA, 1990.
Bassaganya-Riera J, Hontecillas R, Bregendahl K, Wannemuehler MJ and Zimmerman DR, 2001. Effects of dietary conjugated linoleic acid in nursery pigs of dirty and clean environments on growth, empty body composition, and immune competence. Journal of Animal Science 79: 714–21.
Bauman DE, Corl BA, Baumgard LH and Griinari JM, 2001. Conjugated linoleic acid (CLA) and the dairy cow. Pages. 221-250 In Recent Advances in Animal Nutrition. P. C. Garnsworthy and J. Wiseman, ed. Nottingham University Press, Nottingham, UK.
Bauman DE, Perfield II, JW, Harvatine KJ and Baumgard LH, 2008. Regulation of fat synthesis by conjugated linoleic acid: Lactation and Ruminant Model. Journal of Nutrition 138: 403-409.
Baumgard LH, Corl BA, Dwyer DA and Bauman DE, 2002. Effects of conjugated linoleic acids (CLA) on tissue response to homeostatic signals and plasma variables associated with lipid metabolism in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 80: 1285–1293.
Baumgard LH, Matitashvili E, Corl BA and Dwyer DA, Bauman DE, 2002. Trans-10, cis- 12 Conjugated linoleic acid decreases lipogenic latesand expression of genes involved in milk lipid synthesis in dairy cows. Journal of Dairy Science 85:2155-2163.
Baumgard LH, Sangster JK and Bauman DE, 2001. Milk fat synthesis in dairy cows is progressively reduced by increasing supplemental amounts of trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid (CLA). Journal of Nutrition 131:1764-1769.
Baumgard LH, Corl BA, Dwyer DA, Saebo A and Bauman DE, 2000. Identification of the conjugated linoleic acid isomer that inhibits milk fat synthesis. American Journal of Physiology Regulatory Integrative and Comparative Physiology 278 R179–184.
Bauman DE and Griinari JM, 2000. Regulation and nutritional manipulation of milk fat: low-fat milk syndrome. Livestock Production Science 70:15–29.
Bauman DE, Baumgard LH, Corl BA and Griinari DJ, 1999. Biosynthesis of conjugated linoleic acid in ruminants. In Proc. Am. Soc. Journal of Animal Science 1-14.
Besharati M, and Taghizadeh A, 2014. Effect of whole cottonseed, monensin and vitamin E on milk compositions and CLA content of milk fat of lactating dairy cows. International Journal of Biosciences (IJB), 5(12): 420-432.
Bell AW, 1995. Regulation of organic nutrient metabolism during transition from late pregnancy to early lactation. Journal of Animal Science 73: 2804-2819.
Bernal-Santos G, Perfield JW, Barbano DM, Bauman DE and Overton TR, 2003. Production responses of dairy cows to dietary supplementation with conjugated linoleic acid (CLA) during the transition period and early lactation. Journal of Dairy Science 86:3218-3228.
Blankson H, Stakkestad J, Fagertun H, Thom E, Wadstein J and Gudmundsen O, 2000. Conjugated linoleic acid reduces body fat mass in over-weightand obese humans. Journal of Nutrition 130:2943-2948.
Bradford BJ, Harvatine KJ and Allen MS, 2008. Dietary unsaturated fatty acids increase plasma glucagon-like peptide-1 and cholecystokinin and may decrease premeal ghrelin in lactating dairy cows. Journalof Dairy Science 91 1443-1450.
Bu DP, Wang JQ, Dhiman TR and Liu SJ, 2007. Effectiveness of oils rich in linoleic acids toenhanc conjugated linoleic acid in milk from dairy cows. Journal of Dairy Science 90 998-1007.
Harvatine KJ and Allen MS, 2006. Effects of fatty acid supplements on milk yield and energy balance of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 89 1081-1091.
Bauman DE, 2004. Conjugated linoleic acid (CLA) and milk fat: A Good News Story. Department of Animal Science, Cornell University, Ithaca. NY 14853-4801 USA.
Taghizadeh A, Mahboob SA, Poorabbas S, Moghadam GA, Safamehr AR and Paya H, 2009. Effects of Feeding Whole Cottonseed on Yield and Milk Composition, Fatty Acids Profile and Conjugated Linoleic Acid in Holstein Dairy Cows. Iranian Journal of Animal Science Research, 1:19 85-95. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 531 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 420 |